Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 39 457
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Обмислям за акцент да направя външното покритие на част от стените с материал имитиращ дървесина. Харесват ми продуктите на Артефино, но ме притеснява малко цената. Има ли някаква алтернатива на нашия пазар, нещо то което сте приложили и сте доволни. Снимката е ориентировъчна.

# 91
Здравейте ,моля за помощ, моя близка иска да си купи земя,продавачът е възрастен и е дал документ с идентификатор. Къде може да се провери какво са характеристиките на имота , почти сме сигурни, че е земеделска земя все още , може ли моята приятелка с този документ са отиде до община или коя администрация и ще и дадат ли информация .Благодаря.

# 92
# 93
Благодаря,аз там гледах и пише,че е земеделска категория 3 ,застрояване до 10м, това какво означава ,че само се минава през процедурата плаща се и става Упи с възможност за строеж , отнети са 22 %. Но искахме да видим колко има другия съсобственик, знаем че е продадена една част от парцела, той е голям .

# 94

Мога ли да си направя такава ограда, без да съм в нарушение на ЗУТ по отношение на височината и прозрачността?

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 12:07 от TorbaLan1

# 95
За ви покажа и нашия проект. Много семпъл, но функционален.

# 96
  • София
Хубав е, защо да е семпъл? Гаражи?

И на мен ми е интересен въпросът на торбалан... При все, че повечето къщи са с високи плътни огради към улиците, пък според зуд не може, а някак ме съмнява всички да са в нарушение.. 🤷‍♀️

# 97
Хубав е, защо да е семпъл? Гаражи?
Къщата е в задната част на двора, а гаражите ще да с вход откъм улицата, а и няма да ги включваме в проекта на този етап.
Като дойде време да се узаконява оградата ще го мислим.

# 98
И нашата е подобна на вашата. Нашата веранда е от към френските прозорци. Много държах от кухнята лесно да се излиза на верандата за да е по-лесно пренасянето на храни и напитки. Ние имаме плъзгаща се врата, която е с голям отвор и е много удобно.

И ние оставихме гаража за след строежа на къщата. Не знаехме кои са съседите ни и нямаше как да искаме разрешение от тях към момента на проектиране на къщата. Отчитам го като грешка, че тогава не проектирахме и гаража. Сега има да решаваме няколко конфликтни точки...

# 99
И нашата е подобна на вашата. Нашата веранда е от към френските прозорци. Много държах от кухнята лесно да се излиза на верандата за да е по-лесно пренасянето на храни и напитки. Ние имаме плъзгаща се врата, която е с голям отвор и е много удобно.

И ние оставихме гаража за след строежа на къщата. Не знаехме кои са съседите ни и нямаше как да искаме разрешение от тях към момента на проектиране на къщата. Отчитам го като грешка, че тогава не проектирахме и гаража. Сега има да решаваме няколко конфликтни точки...
Може ли да споделиш какви конфликтни точки?

# 100
Прозореца на стълбището трябваше да е поне 30-40см по-нагоре, за да може покрива на бъдещия гараж да има наклон. Сега почти на нивото на вратата, която трябва да е към гаража.

# 101
Някой има ли опит с цялостно построяване на къща от к construction фирма строител?https://www.kconstructionsystem.com/?utm_source=google&utm_medium=wix_google_business_profile&utm_campaign=18032235632481645991

# 102
Може ли да ме ориентирате колко приблизително е цената на квадратен метър за правото на строеж на сграда в София..

# 103
Може ли да ме ориентирате колко приблизително е цената на квадратен метър за правото на строеж на сграда в София..

Зависи къде в София се намира. За какво е необходимо - оценка за банка, оценка за пред съда, за сделка?

# 104
Каква септична яма бихте ми препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт