Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 40 232
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, надявам се питането ми да е за тази тема. Правя ремонт и поръчах контейнер за отпадъци и го напълних. Фирмата на контейнера няма никакво желание да го вземе обратно и сега стои пред блока. Свързвам се с тях и ме лъжат, че на другия ден задължително ще го вземат, но не го вземат. От вчера спряха да ми вдигат. Този контейнер не струва ли някакви пари, за да нямат желание да го вземат? Дали мога да сигнализирам в общината?

# 151
Здравейте, надявам се питането ми да е за тази тема. Правя ремонт и поръчах контейнер за отпадъци и го напълних. Фирмата на контейнера няма никакво желание да го вземе обратно и сега стои пред блока. Свързвам се с тях и ме лъжат, че на другия ден задължително ще го вземат, но не го вземат. От вчера спряха да ми вдигат. Този контейнер не струва ли някакви пари, за да нямат желание да го вземат? Дали мога да сигнализирам в общината?
Ами може да звъннете в отдел Екология на съответната община.

Ето ги и снимките от последно направените с камък огради, пътеки, площадки и тротоар, както и няколко дървени навеси. Има още неща да се изграждат в задната част на двора, но това живот и здраве на пролет. Едва тогава ще можем да докараме още земя за запълване и да озеленим.
Скрит текст:

# 152
Фаталина, браво, със здраве да се въртите в тоя имот. Дървени греди са ми слабост, душата си продавам за такива.

Виждам два вида цокъл, единият е на външната ограда и другия на една от къщите. Майка ми иска да слага цокъл на къщата си та като видя някъде все ги заглеждам цоклите. Какви са твоите, в смисъл как се казват и откъде се намират?

# 153
Pako, благодаря! Имаме още доста неща да довършваме по двора, но здраве да е ще ги направим малко по малко. Цокълът на двете къщи е с оформен/рязан, шистов камък, който е купуван през 2020 г. от склад за камъни в София, намиращ се срещу бензиностанция ОМВ на Околовръстен път при ж.к.Овча купел 2. Подобен на този
Скрит текст:
Цокълът на дуварите, подпорната стена и на предната ограда са облицовани с естествен камък за облицовки. Купуван е от склад в Дупница ИКО - ЕН ООД. Подобен на този вид
Скрит текст:
От същият склад е купуван и неоформеният, гръцки камък(води се зелен) за пътеките, площадките и тротоара. Решили сме да го покрием с инпрегнант за мокър ефект, хем да го предпазваме и фугите също, а и защото така му се губят цветовете, а като е мокър е прекрасен с уникални цветове.
Не мога да кажа как точно се казват, но ще се разровя за фактурите поне на последните ни покупки от Дупница и предполагам, че там ги пише.
Скрит текст:

# 154
  • София
Ако той ще е мокър ефект, може би и цоклите е хубаво също да са. 🤷‍♀️

# 155
Ако той ще е мокър ефект, може би и цоклите е хубаво също да са. 🤷‍♀️
Не, няма нужда. Цоклите на къщите имат лек блещукащ ефект на слънчева светлина, а тези на дувара и оградите така са си супер. Единствено искаме цветовете на настилката в двора да изпъкнат.

# 156
Фаталина, благодаря!
Намерих в мрежата по скрийншотовете които си публикувала. Предполагам че описанието "рязани плочи с очукан контур (глиц)" се отнася за камъка на оградата. Ивайловградски камък било.

# 157
Фаталина, благодаря!
Намерих в мрежата по скрийншотовете които си публикувала. Предполагам че описанието "рязани плочи с очукан контур (глиц)" се отнася за камъка на оградата. Ивайловградски камък било.
Ами май не са точно такива. Ето ги нашите как изглеждат от близък план.
Скрит текст:
Като имам време ще потърся фактурите и ще видя как точно се водят.

.

# 158
  • Бургас
Поздрави за новите придобивки. Честити да са ви . Много ми харесват. Суровите дървени греди с какво ги мазахте, обработвахте, боядисахте. Ние правихме беседка лятото и стои вече 2 месеца и сега трябва да се довършват .

# 159
Поздрави за новите придобивки. Честити да са ви . Много ми харесват. Суровите дървени греди с какво ги мазахте, обработвахте, боядисахте. Ние правихме беседка лятото и стои вече 2 месеца и сега трябва да се довършват .
Благодаря! Майсторите ги намазаха с импрегнатор на Bohemit. Цвят уж тик, ама излезе по-светъл.
https://www.home-max.bg/impregnator-bochemit-estetik-5l-tik/

# 160
  • София/Варна
Ние също ползваме масло на Бохемите цвят палисандър и наиситна излизат много по-светли. Леко като по-тъмен орех стана.

# 161
Здравейте,
Може ли някой да сподели контакт на фирма или инженер, които да проектира ОВК в Пловдив? Може и на лични да не спамим. Благодаря!

# 162
За хората с плосък покрив - колко см и каква изолация сложихте?

# 163
Здравейте! Моля запознатите да ми разяснят какво следва след получено "Удостоверение за въвеждане в експлоатация" за 5 категория строеж (къща на село)? Моите роднини не са разбрали точно - данъчно, кадастър, нотариус? Благодаря и приятен ден.

# 164
  • Пазарджик
Здравейте! Моля запознатите да ми разяснят какво следва след получено "Удостоверение за въвеждане в експлоатация" за 5 категория строеж (къща на село)? Моите роднини не са разбрали точно - данъчно, кадастър, нотариус? Благодаря и приятен ден.
Деклариране в данъчното и ако решат могат да се снабдят с нотариален акт на къщата.Също така могат да сменят и партидата за ел.енергия вече да е за битови нужди, за да не плащат индустриален ток.

Общи условия

Активация на акаунт