Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 40 239
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
И в кадастъра, ако има такъв на селото.

# 166
За хората с плосък покрив - колко см и каква изолация сложихте?

2х10 Hausterm eps 150

# 167
Моля някой да ми отговори в обявите за къщи с дворове,например
Къща 150кв м
Двор 500кв м
Площта на къщата се вади от двора и реално двора е само 350кв м или са си отделни площи?

# 168
Обикновено се дава обща площ на двора - по имотна/регулационна граница. Тази къща от 150 кв.м. обаче на колко етажа е?  Така не може да се прецени каква площ реално от двора заема.

# 169
Здравейте! Препоръчайте ми строителна фирма или бригада за груб строеж в района на Пловдив.

# 170
  • Plovdiv
Препоръчайте външни врати за къща освен Хьорман.

# 171
  • София
Нашата е саламандър, но нямам идея какво в една входна врата трябва да я прави за препоръчване и какво не, то ние почти не я и ползваме нея...🤷‍♀️

# 172
  • Перник
Нашата е саламандър, но нямам идея какво в една входна врата трябва да я прави за препоръчване и какво не, то ние почти не я и ползваме нея...🤷‍♀️

Да има топлоизолация например, да е красива. Аз не бих препоръчала нашата входна врата. Не я харесвам от самото начало, но мъжът ми искаше такава. За мен това си врата за апартамент - плътна, метална, тежка, с едната шпионка само. Аз исках да има стъкло, малко по-интересен дизайн... Ама тази била с не знам си какво заключване, ми обяснява човекът, който я прави (малка местна фирма)...Абе, човек, аз имам 32 кв.м. дограма, кой ще се занимава да ми разбива вратата?

# 173
Врати не се разбиват, разбиват се ключалки. Дали има стъкло или не, няма особено значение.

# 174
  • Перник
Врати не се разбиват, разбиват се ключалки. Дали има стъкло или не, няма особено значение.

Ок, не съм се изразила правилно. Идеята ми беше, че при 2 прозореца с размери 2 на 2,45 м. едва ли някой ще се мъчи с ключалка.

# 175
  • София
Ами саламандър има огромен каталог модели и цветове, има и със стъкла и без... Аз нито шпионки исках, нито кой знае каква украса, исках по-изчистена врата, харесвам си я, има изолация, но е на къща, не на апартамент и така си наоравихме ежедневието, че или излизам и влизам към градината през кухнята или излизаме и влизаме през гаражите с колата, нея наистина я ползваме веднъж на няколко месеца, та като цяло ми е излишна и не я отчитам много, за това и нямам никакво отношение към нея и към "представянето" й.
И да, при нас къде, къде по-лесно ще му е на някой да счупи прозореца на врата към кухнята, отколкото да се занимава с входната врата и ключалката й... Та и заключването не мога да кажа, че ми е важно. На къща се влиза отвсякъде.

Иначе вратата се избира и според стила на къщата, все пак трябва да й подхожда.

# 176
Както вече са писали за входната врата е важно термоизолационните й показатели. Ако е метална да има прекъсване на термомостовете (не знам дали се изразявам правилно).
Нашата е с пръстов отпечатък и ми е много удобно.
И ние не я ползваме много. Когато е отворено ползваме верандата да влизаме/излизаме в градината.

# 177
Здравейте,
Надявам се някой да има подобен на нашия опит с кадастъра.
Юли месец подготвихме всичко за Акт 14 и нашият геодезист каза, че е изпратил/качил всичко нужно електронно. Платихме за стандартна услуга (не експресната), с идеята, че планирахме преместването си във въпросния имот след 2-3 месеца.
за съжаление обаче все още статута на подадените документи стои "Разпределен" в системата и вече си мисля дали не трябва да предприема нещо. Има ли други чакали толкова време, и кога са изпълнили услугата от кадастъра? Не знам дори мога ли да повлияя по нвлакъв начин на това да се забърза процеса или просто чакаме..
Геодезиста ни предупреди, че други негови клиенти са чакали близо 1 година,но само като си представя и ми става лошо  Disappointed Relieved

# 178
  • София
Както вече са писали за входната врата е важно термоизолационните й показатели. Ако е метална да има прекъсване на термомостовете (не знам дали се изразявам правилно).
И ние не я ползваме много. Когато е отворено ползваме верандата да влизаме/излизаме в градината.

Може да им потърси описанията, аз в момента само на английски намирам а не ми се рови, мисля имаха няколко варианта, откъм пълнеж и наистина огромно разнообразие откъм вид. На думи  тогава ни се видяха ок, на цена беше достъпна(но аз исках възможно най-изчистена визия) , не влиза студ през нея, та вероятно наистина няма някакъв особен проблем, ако не е каквото търси има и милион други варианти.

# 179
  • Plovdiv
Благодаря за споделеното. За нас е най-важно да е термоизолирана, да няма конденз по нея и да не влиза студ, и да е красива, разбира се.
Хьорман са много скъпи, а хич не ме грабват да си кажа честно. Вашата Саламандър колко струваше?

Може да им потърси описанията, аз в момента само на английски намирам а не ми се рови, мисля имаха няколко варианта, откъм пълнеж и наистина огромно разнообразие откъм вид. На думи  тогава ни се видяха ок, на цена беше достъпна(но аз исках възможно най-изчистена визия) , не влиза студ през нея, та вероятно наистина няма някакъв особен проблем, ако не е каквото търси има и милион други варианти.

Общи условия

Активация на акаунт