ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 217
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
В Америка, това което съм чела, е че им дават да смучат лед. Там също не се одобрява много, много храната.
Това раждане в басейн, у дома и т.н. някак не и за мен. По същия начин има доста жени, който отказват прегледи, изследвания. Всеки сам си преценява.
mommy22, аз съм ги разпределила в два шкафа - тези с размер 50-54 ще ми е по близо. След това са дрехите 0-3 месеца, и в другия шкаф на тези 3-6 месеца.
Взела съм си органайзери за бодита, чорапи, лигавници. Отделно си поръчах една количка за съхранение, на нея ще слагам козметика, памперси, някоя друга дрешка за бърза смяна. Количката е на три етажа и е на колелца.

# 121
И на мен ми е интересно какви съвети ще дадете за организацията. Колебая се между по вид (пижама, комплектче, боди без ръкав) и по размер или и двете. Мисля си,че може би някои неща ще е хубаво заедно да ги сгъвам, да не се чудя с това боди кое панталонче да сложа (ама ако бодито става, а панталончето още не, пак почва ровене) 😁

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 19:06 от slanchogledka^

# 122
Isibel, прекрасна история. ❤️❤️❤️
Да си много здрава за напред и всичко да е в миналото. Simple Smile

Момичета, аз също съм против крайностите, нито е ок да се държи вързана жената и жадна, нито да ражда вкъщи и да няма жив доктор на близо, нито неонатология и т.н, а само дула и музички.
Просто споделих, че в чужбина (поне от разкази на познати и четене по форуми) хората имат повече право на избор как да планират и менажират раждането си, повече удобства и т.н.
Тук също се предлагат някои такива удобства като самостоятелна стая, с климатик, с придружител да спи при родилката.. но поне в Бургас струва 5000лв.

Аз ще ги организирам хем по вид, хем по размери.
Откъде купихте органайзери?

Harmony, това са подготвителни контракции. Смени позата, може да пиеш магнезий и но шпа.
Всъщност магнезий пий всеки ден, нека док. ти изпише по колко.

# 123
Аз от икея, Сенсей и юск. Има.много различни видове, направо съм изумена.
Дойде ми и другия шкаф, та утре ще сглобявам.

# 124
Ооо, искам и аз органайзерии! 😁 Ще проверя.

# 125
Как изглеждат тези органайзери 😄🤷🏼♀

# 126
Има такива в синсея. Аз съм си взела 4 такива.

В

# 127
Аз ще ходя утре в Айко, гледах че има много видове. Само се чудя дали да взема с капак, за да редя един върху друг от платнените и да ползвам цялата височина и дълбочина на рафта.

# 128
Хаха, здравата гнездите момичета.
Днес една мама в групата за подготовка за Малкия човек, беше споделила, че в сайта на аптеки Гален има златния комплект на Мустела. Сладък е и доста изгоден. Поръчах си.

# 129
Яко гнездене пада, да. 😁

На някой друг спи ли му се често? Изведнъж така ми се доспива! 😳 По всяко време.

# 130
Много сте писали последните дни, но наваксах. 😀

Относно приема на храна и вода преди раждането, не знаех, че е толкова строго в България. Аз бях 16 часа в родилна зала и не си представям как щеше да напъвам без прием на храна и вода. Естествено, не ми даваха тежки храни, но ми дадоха сухарчета с масло и сладко, колкото да не съм гладна. Водата нямам спомен да са ми ограничавали,  щеше да запомня, защото по принцип си пия много вода и нямаше да ми понесе добре липсата и.

Все още не съм настроена на тема организиране на бебешката стая. Предстои ми тепърва да поръчва мебели за стаята на бебето, като допълнително легло за мен. С ММ решихме да не слагаме кошарката в нашата спалня, защото се надявам пак да кърмя и ме е жал да будя таткото. Той ще е отговорен за момченцето ни, сутрин ще го оправя за детска градина, понякога се буди нощем и той ще е дежурен в такива случаи.

За споделянето с приятели/роднини/социални мрежи съм на принципа както и когато го почувствам. Не се чувствам длъжна да информирам никого, но и не се притеснявам от лоши очи, от това да си кача снимка в социалните мрежи с коремчето (дори скоро го направих).

# 131
Голямо гнездене е при мен, просто съм се видяла в свободно време и искам да си подреждам и чистя. Детето е с баба си, съответно се възползвам от момента.

Относно органайзерите, аз засега така ще пробвам да слагам бебешките дрехи:

Скрит текст:
Тези са най-малките дрехи, останалите са си сложени просто на рафт и като омалеят ще слагам нови и така ще ги въртя. Ще видим как ще се получи и дали ми е удобен този метод. За по-големи дрехи вече не виждам как ще стане в такива малки кошнички, но само това открих, което ми се стори подходящо и не ми се търсеше повече, макар да не си представях точно така организацията. Ще потърся онлайн и друго за останалите дрехи. Видях, че има разделители за рафт, които можеш сам да моделираш спрямо нуждите.

Но най-вече съм доволна от новото разпределение на чорапогащници и чорапи на каката, преди това беше голям хаос, сега е много по-удобно:
Скрит текст:
Споделяйте и вие вашите идеи за организация. Напоследък ми е много приятно всичко да ми е подредено и да знам къде се намира. Особено с две деца и постоянната смяна на дрехи, ми се струва доста необходимо.

# 132
Здравейте на всички бъдещи мами.Как сте днес притесних се че никоя от вас не е писала днес.Надявсм се да е защото сте прекарали един хубав ден със семейството,а не заради проблеми.Да се включа за дрехите и подреждането,ние още даже не сме започнали да пазаруваме,а до края на месеца едни приятелки ще ми дадат доста дрешки и тогава ще видя какво още ще трябва да купуваме и я започвам

# 133
Чакам вторник. Ям протеинова храна на произвола. Ремонтираме апартамент. Като цяло - минава си лятото бързо и неусетно. Бебка си я усещам от време на време, което ми дава допълнително спокойствие.

Днес сънувах цял филм (не гледан, а фантазиран явно от мен..нз).
Беше интересно. Имаше начало и край. Не ми се беше случвало досега.

# 134
Здравейте!
Благодаря за новата тема, много е хубава.
🥰🥰🥰🥰🥰
Не мога да смогна да ви изчета. Simple Smile
Видях, че на някои мами им се гади отново.
Е, и аз съм така, 27 г.с. съм и пак гадене.
Взимам да смуча хапче Емил и минава, това е хубавото. 🥳🥳🥳
Тези дни сме по магазините за мебели на каката, горяма драма е, харесва неща, след 10 минути вече не ги иска ... Хормоните бушува при нея, пубертет, при мен се знае, и вчера плакахме дори, но се оправихме.
Чак да не вярваш, днес в София е хладно, юпиии. Няма да съм затворник вкъщи. 🙂🙂🙂

Общи условия

Активация на акаунт