ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 285
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Здравей те мацки много сте изписали едва смогнах да ви наваксам.Липсвах малко бяхме на почивка,от която найстина имах нужда малко.Морето ми понесе доста добре плаж и море и се чувствам като преродена.Да св включва първо по темата за раждането нормално и секцио.Първото ми дете е нормално раждане (трябваше да е секцио)(секцио заради очите).Станах сутринта много мл се преяде Хамбургер и ММ утидохме да хапнем,няма и 1 ч и ме хванаха леки болки и звънах на АГ и тръгнахме към болницата да ме подготвят за секцио,но бебето вече беше слязло и секциото премина в нормално.Зя около 40 мин всичко премина благополучно.Второто ми раждане е планирано секцио пак поради същата пречина.От предната вечер ми АГ ми даде свещичка да сложа за да не ме ми правят клизма.До 12 ч вечерта преди секциото ми разреши да пия вода и без храна.На следващата сутрин отидохме в болницата приема ме и чак на обяд ми напарвиха секциото.Чесно казано глад не съм изпитвала но много ми се пиеше вода.Сега 3-то то раждане живот и здраве ще е пак секцио аз лично се колебая каква упойка да е пълна или епидорална.За покупките на бебчето запачнах защото нямам нищо от другите две деца понеже 3-та бременност беше малко изненада,но поради доста трудни моменти който ми се случиха.Та за покупките взех доста дрешки от 50-56-62/68 размер,кошара ми дадоха ,комплект шишета за новородено,термометър бебешки,1 спален комплект сега ще взема още няколко .Вчера разгледахме няколко мебелни магазина и си харесах скрин за нещата на бебечо.На количка още не съм се спряла много се колебая разгледах няколко модела в Айко,но конкретно на модел не съм се спряла .Имя още доста неща за закупуване но мисля да наваксам у с тях малко по малко..

# 136
Здравейте, момичета. И аз не съм се включвала отдавна, но наваксах и ви изчетох. 
Аз вече съм в 27 + г.с. и усещам доста често болки в кръста, притеснявам се да не са контракции. Въпреки, че ми е втора бременност все едно всичко е за първи път, позабравила съм явно.
С покупките не съм много напред, но имам и доста неща, та ще са основно дрешки, шишета и нова количка.
Имам две питания:
1- Някой от Варна да е бил на преглед или да има мнение за д-р Надя Дюлгерова от МЦ Надежда Варна;
2- Усещали ли сте някакви доста ритмични потупвания “отдолу”, дори към ануса. Не е болка, разтягане. Това да не е хълцането на бебето?

# 137
Аз тези дни хич не съм добре, кашлям, боли ме гърло.. Пия сироп от АГ и едни смучещи, също правя гаргара с лайка, някоя имала ли е такъв проблем и как процедирахте

# 138
Как сте момичета? Какво правите?

Избрахте ли си вече болница и доктор за раждането? Аз си записах час за края на месеца при доктора, който евентуално ще ми води раждането, дай Боже и се вълнувам. Другата седмица влизам в 8 месец, лелеее още малко, само да сме здравички. ❤️

airgirl, аз също имам болки в матка, яйчници, кръст. Май почти не съм спирала да имам от началото, но са рядко и кратки. Все ми казват, че е нормално. Като съм повече време права и много се уморя веднага се появяват. Като почина и минават. Пия Магнерот 2*1 и но шпа при нужда. Посъветвай се все пак и с твоя док. Подготвителни контракции са нормални още от 5 месец.
Като потупване се усеща хълцането, но при мен не е чак толкова надолу, а към корема.
За Варна бих могла да ти препоръчам най-добрия доктор, но разбрах, че вече само секцио води. Ако искаш ми пиши, не знам за какво търсиш лекар.

Ina, бързо оздравяване.
Пробвай чай с мед, лимон, инхалации, Биозин мама, спрей за гърло може Тантум, Голамир или Силвъртус, лукчета, топли супички.

# 139
За гърло с две ръце препоръчвам исла. Чай с мед и лимон. Но ислата ми действа веднага. На билкова основа е.
Аз ще си раждам при тази дето ме следи. Не знам след 32 с. Как са часовете и тонове кога се следят. В края на месеца имам час, да не забравя да питам.
Сглобих и другия шкаф та тези дни гладя. Слава на Бога, имам още две перални и приключвам. Много ми е досадно.
*Sweety*, ти наистина си почти накрая. Божеее, не ти остава почти.

# 140
Оо, има и мами за началото на октомври, които вече са си в 8 месец. ☺️

# 141
Sweety, благодаря за успокоителните думи. Няколко седмици съм във Варна и мислих да мина тук на един контролен преглед, че моите още са на 1 месец.
Моя термин е за 30 Октомври, та аз едва започнах 7 месец 😁. Но ще ми е втора раждане, този път ще е секцио и сигурно ще е към средата на Октомври.
Към мамите, които вече са имали раждане секцио, колко по-рано извадиха бебчето преди термин? Знам, че е относително тегло, степен на развитие, стареене на плацента, но все пак.

# 142
Здравейте, как изкарахте събота и неделя?

Аз започнах повече да се уморявам и по-лесно, и тогава ме стяга корема, като крайно, постоянно опъване е, и тогава започнах да взимам нощ-па и магнерот, та помага засега 🙏🏻 Само се чудя не е ли рано за такава умора, че още два месеца има, даже 3 реално 🤔 В 7ми месец влязох миналата седмица, на 26ти Октомври ми е термина. Бебко❤ тамън започва да трупа мазнинки и да расте, повече сила ще ми трябва, от къде ще я взема се чудя.

# 143
Хм, аз съм на 31.10., но влизам в 7ми месец в четвъртък. Или нещо аз не съм наясно кое се брои за 7ми месец.

Днес бях на преглед. Пипона си е все така надолу с главата и натиска леко. Каза ми да го давам по-кротко, но засега шийката е добре. По-скоро беше май по повод на това, че уикенда имах пренасяне на апартамент и споделих, че не съм се спряла.

Бях и на остеопат днес. И тя напипа пипона, понамести тук там и каза, че всичко е наред и няма нужда да ходя следващия един месец.

# 144
D_ana, би трябвало да си вече в 7 месец. След 27+ г.с. се води трети триместър. Моя термин е на 30 октомври.
Бебо се е качил на горе, аз го усещам по това, че корема ми е мек ниско долу.
MayaJane, и аз се изморявам бързо. След сутрешната разходка на кучетата имам нужда да полегна. След следобедния сън обаче съм много дейна. Но бързо се задъхвам вече.

# 145
И аз съм с термин 31 октомври.
Ще е по-рано заради секциото (заради кръвно и миома).
И аз се колебая епидурална или пълна упойка. Миналият път епидурална беше. Сега като че ли съм навита като извадят бебето да ми сложат пълна. Ще трябва и анестезиолог да каже мнение.
Сега чакам за болничен при акушерката.
А следобед съм на гинеколог и съм без час на изчакване, казаха ми да се въоръжа с търпение, стискайте палци.
Вчера падна голямо ритане по шийката на матката и пикочния мехур и пишкане през 5 минути по 5 капки. Днес май пак се е завъртяла и е по-спокойно.
Килограмите растат нагоре и ми тежат, не искам да качвам повече  Sad

# 146
Добро утро.Аз не се изморявам,не се задъхвам,но от снощи имам друг проблем.От около седмица ходя нередовно до тоалетна и снощи към 9 ме хванаха ужасни болки.Аз търпя,но това е нетърпимо.Седнала и легнала ми няма нищо,но права и в движение,умирам.Не мига да ходя изправена изобщо.Убедена съм,че проблема е в червата и перисталтиката,понеже познавам организма си достатъчно добре.Сутринта успях да посетя заветното място с лек ефект и като че ли болката намаля.Още си ме боли,седя и гледам купчината с чинии и се надявам някак си да паднат и да се счупят,но е малко по-добре.Ако успея някак си,ще си сготвя супа и ще редувам супа,прясно и кисело мляко.Дано да има ефект.

# 147
Здравейте аз съм с термин 20.10.Следя се при две АГ.Едната АГ следи цялата ми бременност пуска изследване който трябват и дукоментално каквото трябва за раждането.Другото АГ има по добри апарати но работи на частен кабинет.(за това съм при двете).Двете работят заедно в болницата която ще раждам и знаят че съм и при двете.На 25.07 бях на преглед в частичния кабинет на второто АГ ,и ми обясни че за секциото да си избера дата между 08.10/12.10. А днес съм на преглед при АГ-то което води всичко за бременността.Довечера ще пиша как е минал прегледа.До тук не съм качила много кг между 6/7 кг и главно на коремче,бебчо на 25.07 беше 1.180гр,днес ще видим колко е станал.

# 148
Добро утро.Аз не се изморявам,не се задъхвам,но от снощи имам друг проблем.От около седмица ходя нередовно до тоалетна и снощи към 9 ме хванаха ужасни болки.Аз търпя,но това е нетърпимо.Седнала и легнала ми няма нищо,но права и в движение,умирам.Не мига да ходя изправена изобщо.Убедена съм,че проблема е в червата и перисталтиката,понеже познавам организма си достатъчно добре.Сутринта успях да посетя заветното място с лек ефект и като че ли болката намаля.Още си ме боли,седя и гледам купчината с чинии и се надявам някак си да паднат и да се счупят,но е малко по-добре.Ако успея някак си,ще си сготвя супа и ще редувам супа,прясно и кисело мляко.Дано да има ефект.

Брееей Lunaticka, бебето сигурно ти натиска стомаха. Според мен фибри ти трябват за перисталтиката, дано днес си по-добре.

# 149
Някоя от вас има ли проблеми с носа? Щом легна и се запушва...Така вече три месеца 😩.

Общи условия

Активация на акаунт