ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 296
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета, аз съм от септемврийчетата, но понеже съм края на месеца ви следя и вас. Исках да ви питам, тези от вас, които сложихте вече ваксината против коклюш, имахте ли някакви странични реакции, всичко наред ли е, понеже ми предстои утре и малко ме хвана шубето 😅

# 151
Здравейте момичета, аз съм от септемврийчетата, но понеже съм края на месеца ви следя и вас. Исках да ви питам, тези от вас, които сложихте вече ваксината против коклюш, имахте ли някакви странични реакции, всичко наред ли е, понеже ми предстои утре и малко ме хвана шубето 😅

Здравей, EM6632, добра дошла. Аз имах час за ваксината миналата седмица, обаче и толкова други неща  по същото време, че я сложиха и направо бях забравила за нея, онзи ден се присетих.

# 152
  • UK
Здравейте, в момента от болницата - най-накрая на вливка на желязо, с критично нисък хрмоглобин. Аз съм в края на 31 седмица, на 9-ти влизам в 8 месец, чак страшничко колко напредва времето. Утре летим за България за две седмици и после си сядам на дупето. Имах вчера среща с гинеколог и се разбрахме да пробвам естествено да родя с упойка и да чакаме да тръгне спонтанно, но не по- късно от 39-40 седмица. Значи началото на октомври най-късно трябва да съм родила, много наближи.

# 153
Здравейте, в момента от болницата - най-накрая на вливка на желязо, с критично нисък хрмоглобин. Аз съм в края на 31 седмица, на 9-ти влизам в 8 месец, чак страшничко колко напредва времето. Утре летим за България за две седмици и после си сядам на дупето. Имах вчера среща с гинеколог и се разбрахме да пробвам естествено да родя с упойка и да чакаме да тръгне спонтанно, но не по- късно от 39-40 седмица. Значи началото на октомври най-късно трябва да съм родила, много наближи.

Ljoli, дано системата да вдигне хемоглобина достатъчно. Приятна почивка и…да, и нашето в време наближава 🤭👶

# 154
И запушването на носа е срещан симптом, и да се завърне запичането около 29-30 г.с. е срещан симптом. Бременеем, все пак, като едни вселени все се разширяваме, материята ни се опъва.

За запекът - трябва непременно да преедприемеш нещо по въпроса, в статии пише, че са необходими повече фибри и вода. Аз започнах да се запичам като включих протеин в храненето. ММ сподели, че ако протеинът е повече, а мазнини липсват, запичането е гарантирано, та последните 3-4 дни гледдам да ям сьомга, тахан, авокадо, както и разбира се да включа храни с фибри и при мен вече е по-дорбре положението... но и протеина май ще го спра, защото АГ каза, че дори в долната граница пак е добре, спрямо риска от ГД, предвид факта, че в протеините за бременни пак има захар. Но пък бебка върви (според АГ) малко дремничка, според мен е точно в норма, ама баш в средата на референтните стойности според интернет.. не знам какво дребно ѝ има...

Вие започнахте ли мерене на тонове? Какво представляват прегледите? Колко често са след 32 г.с.? Мен много ме объркаха АГ-тата, така и не можах да разбера при тях ли става, те трябва ли да са на смяна, тррябвало да има някой, който да ми ги погледне и разпише... запазих си по принцип час, ама имам чувството, че е ориентировъчен "Ела към 12-12:30" ми казаха.

Какви сънища имате? Аз на скоро сънувах, че бебка излиза от утробата ми, казва какво ѝ се яде и се връща обратно, за да я донося. Вчера пък сънвах, че раждам преждевременно и не съм си подготвила чантата за родилното и мисля схеми как да пиша списък на ММ да ми носи нещата...

# 155
Льоли, а и другите които са летяли скоро, ще ми е интересно дали искат да видят Fit to fly документа на гейта? Луфтханза разрешава да се лети до 36та седмица, но препоръчва да се носи атест от 28ма седмица нататък.

За запушен нос в началото на мен ми помагаше душ за нос с морска сол ежедневно сутрин и вечер, за да се овлажни лигавицата. Спрейове с морска сол не ми помагаха.

Аз гледам напредъка на седмиците на What to expect и там ми дава, че в 7ми месец влизам след 28ма седмица, но няма толкова значение.

# 156

Здравей EM6632, аз си я сложих преди 2 седмици и като странична реакция имах само болка 2-3 вечери, когато легна на страната, от която са ми сложили ваксината. ММ също я сложи и имаше същата болка. Не се притеснявай, слагай смело.

D_ana, на мен ми искаха Fit to fly документа чак след като се качих в самолета.

И моят нос се запушва от време на време, но е нормално да се случва с напредването на бременноста. Вече съм в 8ми месец и бебето е много активно, особено вечер като си легна е голям купон. Засега се наспивам и нямам инсомния, но си спомням, че към края на първата бременност се появи и с часове не можех да заспя. При мен ситуацията със запека в следствие прием на желязо бързо се оправи. Сутрин на гладно ям няколко резенчета грейпфрут, круша или друг разхлабващ плод. Чудя се сега как ще разбера дали ми се е качило желязото, при условие, че трябва да има 2 седмици без прием, за да могат да се измерят правилно стойностите му. На вас кога ви казаха да си го изследвате отново?

# 157
Здравейте на всички аз вече съм 29 г.с. на мен и кайсии много ми помагаха за ходене до тоалетна може да пробвате.Аз имам голям проблем със съня.Почти няма спане нощно време,имам задух,тежат ми килограмите вече,гърбът ме боли,но какво да се прави това е полужението.Другата седмица съм на преглед и ще питам и за ваксината за коклюш

# 158
  • UK
За запека на мен ми помага много киви, счукано ленено семе и изобщо всеки ден много храна, богата на фибри.

D_ana, аз имам fit to fly от акушерката ми, това мисля да покажа ако ме питат - ще кажа как е било после. Ще летим с Уизеър.

# 159
На мен ми вливаха желязо еднократно преди месец и после ми изписаха ампули Тотема за 30 дни, моя хемоглобин беше на долна граница и се вдигна до 140. Изследвах 2 дни след като спрях приема, не знаех, че трябва да се изчака 2 седмици от приема, хематолога нищо не ми е споменавал.
Докато пих ампулите дори бях по-редовна в тоалетната от преди (въпреки, че да чукам на дърво не съм имала проблем никога). Пия пробиотик по една таблетка всеки ден от 3 месеца вече и това много помага. Отделно ям много фибри.

Относно прегледите след 32 г.с. - поне при мен няма разлика, на 2 седмици са си (моят АГ се съобразява с моите желания относно колко често искам да ходя). Единствено ми вкараха тонове, които ще започвам другата седмица (ще съм последен ден от 33г.с). При моя АГ се правят в съседната стая при акушерката, след което му ги нося. При една приятелка започнаха с тоновете след 36 г.с. и дотогава ходеше веднъж месечно на преглед. Индивидуално според лекаря и пациента си е явно.

# 160
При мен тоновете ги започнаха и са всяка седмица, с близнаците тук от рано, в 30 седмица. Мисля, че нормата е да ги правят 30 минути и записват ритъма на бебетата и матката за контракции. При мен имаше три отделни точки на запис и три графи. Общо взето е приятно и чуваш сърчица, а и ако се буйства вътре и това се чува! Отделно другите нормални прегледи, та честичко се виждам с мед лицата.

Аз днес съм на срещата с анестезиолог и след две седмици с родилното с гинеко и акушерката да се уговаряме за раждането вече. Нещата станаха доста реални! Купих си разни помощни средства за кърменето и съм почти сигурна, че отдалече си личи, че и идея си нямам за какво иде реч и какви са джаджите, които купувам! Дано бързо вляза в ритъм.

Аз болки имам чак вечер и то съм сигурна, че са точно като вас с перисталтиката. Гледам да съм редовна, но стомахът ми не може да поеме почти нищо без да ми се спре дъхът. Малчуганите са височко (предпочитам да си стоят тук) и за органите ми няма много място. Но пък сутрин е супер преди ядене, така че съм убедена, че е от яденето и малкото пространство.

За тоалетна ми помагат киви и боровинки, по възможност на гладно и леко раздвижване (продължавам с йогата) но тук който каквато възможност за движение е позволена и се чувства ок. И аз съм със запушен нос от време на време от нищото, не помага много за добър сън.

Хубав ден!

# 161
Още малко остана, момичета. Другият месец по това време някои от нас вече ще са в 9ти месец!

Аз едва започнах 7ми, сега съм 28+5 и ми се струва, че има доста време. При мен засега прегледите са все още на 3-4 седмици, следващия ми е третата ФМ в края на месеца. Тоновете ще ги почна от 33 г.с, предполагам ще са на 2 седмици първоначално. Раждане все още не сме обсъждали детайлно, аз имам въпроси и малко изисквания, предполагам при следващата или по-следващата среща с АГ ще можем да обсъдим.

Иначе аз тези дни имам доста стягания, пия магнерот и гледам да си почивам повече. Усещам, че коремчето ми пречи, трудно ми е да се движа както преди, но правя леки разходки, фитнес и йога. Бебчо някои дни е много активен, други дни повече си почива. Постоянно си сменя позицията, усещам кога е с главата надолу и кога не. Струва ми се, че когато е с главата надолу ми се пишка много по-често.

Засега няма да оправям повече дрехи и да правя бебешки покупки, ще чакам към края на месеца или септември, за да продължа с организацията.

Надявам се всички сте добре! Болните да се оправяте скоро. Hug

# 162
Здравейте и от мен, момичета! Колко е хубаво да се е оживила така темичката ни!

За ваксината, и аз я сложих преди около 2 седмици, само болка в ръката на ваксината ден-два, след което отшумява. Нямаше подувания или зачервявания. ММ подновява неговата миналата година и имаше същите симптоми, така че вероятно е доста стандартно.

Аз днес влизам в 31 седмица, времето лети! Като си давам сметка, че след около 9 седмици (дано!) бебето ще е при нас, и започва да ме обзема лека паника 😁 но пък сме на морето в момента и паниката не се задържа много време, особено като си припомня, че след 9 седмици няма да разполагаме с времето си както сега.

И при мен го има това с умората - дори да е само стоене права или вървене, определено не издържам много време и имам нужда от почивка. И много повече течности, и да не си показвам носа навън в жегите....

От няколко дни запекът се завърна, подозирам заради обезводняване. Вчера комбинирах неща, които по принцип действат, като круши, кафе и айран, с ефект нула, и се принудих да си взема от моя нов най-добър приятел, разслабителния мармалад. Ефект имаше, но гледам наистина да приемам много течности, за да не става това обичайно състояние.

За летенето, моят лекар ми даде fit to fly на негова бланка, на 3 езика. Не са ми го искали на летището обаче, вероятно много зависи от наземния персонал.

И за завършек, вчера непланирано взех още две боденца - бяха с герои от любима моя поредица, която съм приготвила да четем на бебето, и за веселба на баща му, веднага ги взех, макар да търсехме съвсем друго нещо 😁

Пращам ви морски поздрави и до скоро! 🌊☀️⛱️

# 163
Има ранни тонове,но като при нас няма.В Мама и Аз,където се следя,започват при навършени 26г.с..Съответно в петък бях на запис.Записите са по 20мин.
Една идея по-добре съм.Вече ходя изправена,с леки болки.Даже и като лежа,наболява леко.Но пък спах 3 часа непробудно.Но до 00 още ме съм стигнала.Вярно е и че доста загубих апетит в близките два месеца.Мога да ям и веднъж дневно,най-много два пъти.Съмнява ме,че желязото е виновно,но пък учудващо хематоложката,първите три месеца ми действаше като разхлабително.

# 164
На мен по приложение от 27 г.с. се води 7 месец, ама дали 27 г.с. или 28 г.с. според мен не е от толкова голямо значение. Важното е бебчовците да си растат и да се развиват.
Момичета, като ви ритат бебчета и се движат къде ги усещате по-често. При мен винаги е около и под пъпа. Не е ли ниско това, не би ли трябвало да с по-високо? С първото ми детенце имах чувството, че ме риташе доста по-висока. Еххх, тези сравнения, колкото и успокояват, толкова и притесняват.

Общи условия

Активация на акаунт