ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 349
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Обикновено като изостават, изостава коремчето първо. Причината най-често е лош кръвоток или проблеми с плацентата. Като те приемат в болница, могат да следят бебчето дали страда или си е добре. Ако се съмняваш, отиди на второ мнение. Разпитвай, бутай се, искай чести прегледи и тонове. Това научих с всичките ми престои в болница. Ако не питаш, никой не дава информация, никой не преглежда.

# 181
Ans, не че сега е момента за допълнително объркване и лутане, но лекарката сигурно ли го премери бебето на феталната? Предполагам, че като е трета фетална се е постарала. Понякога бебето е в неизгодна позиция и не могат да си направят всички изчисления като хората. В такъв случай бих се замислила за втори преглед, но предполагам, че и в болницата ще направят един преглед?
При мен така се случи вчера, бебето така се е завряло надолу в една ниша, че не можа да му измери добре главичката. Обикновено мери и двата крака и ръцете, но сега не можа да ги измери хубаво. Погледна това, което можеше, околоплодни води, кръвоснабдяване и каза до края на месец пак на преглед, за да го измерим хубаво, а и тогава ще се види вече скелета по-добре.

Аз май ще си пусна Б12 в България. Едната лекарка на ОГТТ ми каза, че вървя към мегалобластна анемия, тази вчера ми каза, че само от кръвната картина не можело да се заключи такова нещо. Б12 в началото на бременността ми е бил на горна граница, би се учудила да е паднал толкова. Тя ще го пусне на следващия преглед, но и аз май ще си го проверя, за да знам дали да продължавам да пия.

Взех си и аз fit to fly за всеки случай.

# 182
Обикновено като изостават, изостава коремчето първо. Причината най-често е лош кръвоток или проблеми с плацентата. Като те приемат в болница, могат да следят бебчето дали страда или си е добре. Ако се съмняваш, отиди на второ мнение. Разпитвай, бутай се, искай чести прегледи и тонове. Това научих с всичките ми престои в болница. Ако не питаш, никой не дава информация, никой не преглежда.

На феталната морфология ми казаха, че към момента не страда, но ако не получава хран.вещества ще започне. Кислород и кръвоток са нормални казаха.
Амии аз като цяло искам да разбера откъде идва проблемът. Изведнъж може да стане нещо и да дръпне теглото - така е станало при приятелки. Но никой не им е казвал, че изостава със седмици назад.

# 183
Ans, според термина ти (29.10) в момента би трябвало да си в 28+1 г.с. , за която дават тегло около 1 кг.
Като се добави и това, че претеглянето не винаги е точно и че всяко бебе наддава различно, не разбирам защо те плашат толкова? Защо не отидеш при друг специалист по ФМ за консултация?

# 184
Ans, всяко бебе е различно. Апарата на лекаря също зависи при меренето. При някой има отклонение от -, +50 грама. Не е точно изтегляне на бебето. Ако имаш възможност отиде на второ мнение. Стискам палци нещата да се нормализират.

# 185
По принцип и моето вървеше досега с около 10-ина дена напред,но вече гледам на ехографските снимки,че е с ден напред.В началото на 27 седмица беше 1050гр и според док е добре.И двамата ми лекаря ги учудва дължината на бедрената кост и тази на стъпалата,но все пак било нормално.Ние сме по 2м и няма как да очаквам лилипутче🙂.Сори,нямам нищо против джобните мацки,но ако детето ни е дребно,ще се чудя да не с объркали сперматозоиди/ембриони в ин витро центъра.Аз вече нямам никакви болки,в перфектно здраве съм.Аамо със запушен нос,но не ме притеснява изобщо.Снощи иначе умирам от болки,но една колежка ми звънна че е в Сънсей и има много промоции.Половин час по-късно бях изкъпана,облечена,с лек грим и пътуваща натам🙂.Моят мъж ми каза,че и от гроба ще излеза,ако чуя че има намаления някъде.Още си имам страх да купувам дрехи и това е.Имаше бебешки бодита по 7 лв(3 бр),но 56 ми изглеждат много малки.Не знам вече.Те как вървяха?56/62/68 за до 3месеца,така ли?

Е това иначе се чудя дали да го поръчам днес,че ще си пускам халат и някои приспособления за прически,че съм на две събития този месец.

# 186
Така вървят размерите. В синсея на някой пише директно от 0-3 месеца. Има и размер 50, но рязко съм срещала. В HM са по добре разделени 0-1, 1-2 и т.н.
Аз бих си го поръчала това. От тему поръчах няколко неща сладки са и са мекички.

# 187
Аз поръчвам оттам отдавна и съм доволна.Само си проверявам материята,че повече работят със синтетични.Поръчвала съм и бебешки,за подаръци и съм доволна.Ако го взема обаче,ще е за 3м,че предполагам в по-студеното време ще го обличам,а и ми се идват една идея умалени бебешките.

# 188
Рязмерите на бебето се измерват на всеки един преглед за ЖК, но ако не попитам, забравят да ми кажат в Майчин Дом, в Надежда АГ-то сама казва, но може би ми е феталната морфоложка и по навик ме осведомява. Да, размерите също така не винаги са точни, и също всяко бебе върви различно на големина, не е непременно сигнал за аномалия… но ако в действителност има причина, съгласна съм, че трябва да се намери - било то витамини, желязо, протеин или друго.
В 28+3 моята бебка беше 1300гр., предния път в 26+5 1000гр., в 24+5 765гр. Като цяло си ги записвам след всеки преглед, защото се редуват в Майчин дом и в Надежда и така следя кой какво ми е казал, ако изкочи някакво несъответствие.

Някой питаше къде рита бебето - зависи как е застанало вашето бебе! Моето вече се е обърнало главично от над месец и усещам точно къде са краката - в ляво малко над/около пъпа, а с ръчички ме побутва много ниско долу в дясно, почти до свивката на крака, явно се протяга някак си и си седи все така по диагонал. Само като се върти усещам единични движения на други от тези двете, но пак казвам - при всяка жена трябва да в различно.

За ваксините съм категорично “ЗА” и ще си я поставя. Изолиране на бебе 2-3 месеца в стерилна среда е не само изцяло невъзможно (няма как майката да седи затворник вкъщи и да не излиза дори на терасата, отвън винаги ще влезе въздух, прах, бащата нали хоро на работа, има контакт с клиенти, с магазини, колкото и добри хигиенни навици да има, пак не се усеща и си слага чантата я на кухненския плот, я на дивана, ключовете и телефона - най-меъсните предмети, също за секунда на някой шкаф, докато се съблича; като се прибере първо ме намира къде съм в къщи, за да ме целуне и после тръгва да се оправя, по дрехите му има всякакви микроби от външния свят, които макар и за много малко преминаване през коридор и две стаи, си се сеят наоколо. Няма как човек да е изцяло стерилен - да се съблича пред входната врата и да влиза гол и бос директно в банята, а дрехите в плик и от плика директно в пералнята…. но и да беше възможно абсолютна стерилизация от външната среда, според мен пак е лоша идея - един така изнежен организъм изведнъж са го изложиш на външния свят е гарант за директно разболяване от нещо, още на 1вата разходка.)

Като цяло аз смятам да пера всичко на 60 градуса с хипоалергични продукти, докато навърши 3 месеца, но определено ще започна с разходките навън веднага след 40тия ден, за да изгражда имунитет. Няма да позволявам разбира се да я целуват, но докосване и гушкане от близките ще разрешавам - баби, дядовци, лели, чичовци и братовчеди, с напредване на времето по-широк кръг от хора и така.

# 189
На мен във всеки амбулаторен лист ми пише размера на.бебето. като пише, че е около или средно. Само на последния преглед казаха, че било голямо.
Пера.всичко на 30 градуса. И после го гладя. Планувам покупка на сушилня и тогава ще спра и гладенето.
За разходките - в първия момент, в който мога да шофирам и бебето ще е навън. Октомври и ноември са сравнително топли месеци и няма да чакам да стане на 40 дни.
Лунатичка, взех два или три гащеризона на мен ми изглеждат големи. Винаги избирам памучни неща за бебето.

# 190
Ans, стискаме палци, хубаво е да се застраховаш като влезете в болница, дори само за твоето спокойствие. Както казаха мамите има доста разминавания (доказателствата са августовските мами където се родиха децата и сравняваха колко са ги мерили на ехо и след това вън, някои разлики бяха впечатляващи). Докторите си знаят работата и няма да рискуват, затова ви вкарват вътре.

Аз преди няколко дни се бях вкарала в стрес, точно заради всички роднини от страна на приятеля ми, които държат да дойдат (дори със самолет) за раждането и си им казах, че искам първоначалните контактите да са само от нас и майките ни. Ваксината я сложих, че и отдавна и направо я забравих. Но да, ще излизаме навън и градим имунитет, но контактите с хора в самото начало още ме плашат и ще гледам да са по-плавни. Да не говорим, че не искам публика в болницата, когато съм минала през раждане. Поне с приятеля ми сме на едно мнение и не се налага да го убеждавам.

Между другото минах с анестезиолога и много добре ми подейства, говорихме за всички опции и къде и как стават нещата, колко време отнема всичко, някак успя да пребори един от страховете ми с неизвестността там. Разсмя ме приятеля ми, защото в колата ми каза ‘Колко си смела!’ - все едно имам някакъв избор хахахха!!!
При мен при всеки тип раждане ще сложат епидурална, защото рискът от секцио с две бебчета е голям дори да започнем естествено и по-добре упойката да е налице и да не губят време тепърва да я слагат, най-безопасно е така. Аз предполагам, че щях да я поискам дори да не беше това случая, но вече си знам, че ще съм с такава в деня.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:55 от Джу06

# 191
Аз имам сега нова теория, майките ни да дойдат не по-рано от две седмици след раждането 🤭 даже казах на таткото, че тези две седмици са за подготовка на посрещането на неговата и моята майка, за да можем да им обърнем подходящото внимание, все пак са гости, те не идват да ми слугуват. В моята къща аз съм началника му казах 😂 но също и домакина, всеки трябва да се чувства добре, той каза, че майките били начело. Аз “да, в тяхната си къща” 🤭
Но реално аз си го искам това време за нас тримата, струва ми се много интимен момент.

# 192
Въпрос - започна ли скъсяване на маточната шийка при вас? Досега моята беше стабилна 36мм от самото начало, сега в 30г.с. За първи път има скъсяване - 33мм.  АГ каза, че е нормално да започне, но не може да се предвиди дали бавничко ще се скъсява или ще има рязко скъсяване изведнъж. При вас как е спрямо до този момент?

# 193
Относно размерите - първото дете го измериха 2500 в 35+3 г.с, роди се 2200.
Тя по принцип си вървеше дребничка и преди и след като се роди, сега вече си върви средно висока с наборите ѝ, но доста слабичка.

Това бебе досега вървеше средно по размери, последния път казаха, че е по-дребно в 27+5 беше около 980 гр. Ама то не спря да мърда и да се върти, направо не знам как го измериха.

Ваксината за коклюш чакам да я сложа след третата фетална, изобщо нямам колебания. АГ дирекнто си ми каза, че трябва да я сложа, за да предпазя бебето.

Шийката ми варира от самото начало между 30-36мм, най-често я мерят 30-32мм.  Според мен не е притеснително такова скъсяване, Шишарче, просто нека я измерят и другия път. Моето АГ каза, че повече няма да я мери след 28 г.с щом досега си е била добре.

# 194
Ans, според термина ти (29.10) в момента би трябвало да си в 28+1 г.с. , за която дават тегло около 1 кг.
Като се добави и това, че претеглянето не винаги е точно и че всяко бебе наддава различно, не разбирам защо те плашат толкова? Защо не отидеш при друг специалист по ФМ за консултация?

Защото не било нормално 60гр седмично да наддава само. Трябвало доста повече.
И реално търсим причината за това бавно наддаване.
Надявам се да им натрием носовете като след 5 дни наддаде едни хубави грамажи😀

Общи условия

Активация на акаунт