ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 398
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Анс, надявам се да сте добре и ти и бебо.
Мая, разгледай го родилното и да се прибираш възможно най-скоро, за да го посетиш след някой друг месец.
Добре дошла и на новата мама.
Това моето детенце от сега ми къса нервите. Цял ден го усещах супер леко и то не много често. Пак, че имам домашен доплер та да го проверя, преди да тръгна към някой спешен кабинет по нощите.

# 226
То и моето ми трови нервите,но с обратното.Нямам търпение да се роди и да отрасне малко,тъй като съм убедена,че ще е мое копие.Това същество не спи или спи 4-5 часа на денонощие.Може ли сутрин с мен да е будно в 5 и 30ч?Рита,върти се.Вечер до 1-2ч същата работа.През деня по 5-6 пъти поне го усещам.И вече движенията му ми причиняват дискомфорт.Не е болка за умиране,ама не е и особено приятно.Поне знам,че е живо,че аз все се притеснявам нещо да не му стане.

# 227
Ans, дано бебето започне да наддава и да си постои повече време на топло. Супер е, че сте открили евентуален проблем и те е успокоил доктора.

Moonlit, радвам се, че всичко е наред, правилно сте постъпили като сте отишли да проверят. Дано се обърне скоро госпожицата и да не се размества повече.

Maya, успех и на теб, скоро да ви пускат!

На мен сега ми е притеснено пък, защото и моето бебе го мериха дребно предишния път, а следващия ми преглед е чак след 2-3 седмици. До тогава надявам се няма да стане нещо кой знае какво…

# 228
Оу, нямам търпение да се похваля 🤦🏼♀😂
Закачиха бебето на тонове, 30мин, “щастливо е бебето казаха” 🤭🎊 Защо тонове по никое време?

Ами ще оставам в болницата тази нощ 😁 От къде тръгна, къде стигна! Имах час да видим бебето, 2 месеца го чакаме, бебчето обаче си пази личното пространство и е добре.

Цялата работа заради подутите крака и разширените вени, и задуха, не знаят защо не мога да дишам лесно. Биха ми и инжекция, като @фраксипарин сигурно. Добре, че бяхме говорили с майка, та я поисках в ръката, те избраха крака.

И сме баш в  родилното отделение 🤦🏼♀ на направо в дълбоките води, понеже аз в болница преди не съм била, даже и за часове, обаче ми е любопитно 🤭

Ans, надявам се си добре!? Моето бебенце е 1117гр в 28+4, лекичко по-малко казаха, та да дойда пак след 2 седмици.

Моето бебче е 980гр доколкото разбрах вчера на прегледа и съм 29та седмица. Но днес ще питам пак. Живи и здрави, важното е че бебчетата се чувстват добре пък наддаването ще си дойде изведнъж. Вярвам в това!😇😇

# 229
Моето е супер мързеливо и супер рядко рита.. Няколко пъти съм питала и все ми казват нормално е има такива бебета.. Ама аз го мисля 😄

# 230
Ans, съгласна съм с теб! Сутринта си мислех за твоето бебенце, в имейла за тази седмица пише “бебето вероятно ще увеличи теглото си 3 път през следващите 11 седмици 🤗

980х30=2940 👏🏻👏🏻👏🏻

Аз не знам какво искат от бебенцето!

Иначе аз си седя тук, не спах, карат ме да нося чорапи, нито един размер не ми пасва, смъкват се, пристягат ме, чак до червено 🤦🏼♀
не знам какво ще правя с тез чорапи. Освен ще търся чоропогащник, както май Dream или Moonlit 🤔 ме посъветваха.
Някой носил ли е чорепи или чорапогащник по време на бременност? Чак път трябвало да спя с тях, хич не ми изглежда естествено, на ще видим.

Ще чакам доктор на визитация и после скан на крака и бели дробове.

Вече си имам синки и от инжекции.

Скъпа ми, Sweety, знам, че се задъхващ и ти, и много се зарадвах като писа снощи по нощите с повече обяснения, че би трябвало да оцелея 🤭🤗🤗🤗 Благодаря ти!

Иначе за протокола, оказах се на етажа, да който ги качват след като родят, и също тук на този предизвикват раждания. Снощи чаках с една мама, 35+4, изтекли и водите, много я беше страх милата. Приеха я да я следят ще започне ли раждане или не. Ми като започнало и за 30 мин раждане 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 мъжа и ми каза преди малко.

Благодаря ви, че сте наоколо, на всички 👏🏻👏🏻💯🎈🍾🌞🎉💃 Друго си е! Пък и почти всичко, което се случва ми е вече познато от четене тук и разбирам защо се налага, даже разяснения давам 😂

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:37 от MayaJane

# 231
Moonlit, дано водите се оправят - как дори ги мерят?

При мен има задух след ядене сериозен, даже съм добила малко страх и съм намалила порциите (но учестила приема) защото вечер съм в седнала позиция на бременната антигушкаща възглавница, за да дишам след храна - сутрин нищо подобно.
Усещам притискането на всичко, но сякаш храната ми подува корема доста и прави нещата болезнени. Водните храни ги предпочитам заради това.

Снощи имаше агресия май вътре, сериозно мятане наляво надясно, харесали са си тази лява страна, а в дясно има толкова място, меко, широко, но не! Накачулили са се и ритат отстрани чак на талията се усеща и нагоре (добре, че кожата не ми е от хартия, някой можеше да изскочи). По едно време се изду нещо малко и твърдо - теорията ми е краче и реших да възпитавам с допир. Потупах го това нещо с пръст няколко пъти да му кажа да не дразни брат си или сестричката си (идея си нямам кой беше) и се прибра, излезе на друго място!

А относно сънищата, смях се отново, сънувах, че в болницата ме искат за раждане и ме карат да ги изкъпя набързо - аз ги вадя самичка, измивам ги с бебешки шампоан, връщам ги обратно и отивам да ги раждам. Мама май почва да губи връзка с реалния свят…

# 232
Благодаря ти, Боряна! А случайно да приемаш кръворазреждащи препарати, или да имаш тромбофилия? Като прочетох листовката и аз се разколебах.
Не. При мен проблемът е една вена, която имам от години, но сега ме наболява. Ходих на съдов и всичко е наред, но той и АГ ми изписаха тези хапчета. Реших, че мога да изтърпя дискомфорта, но при теб казусът е друг. 🤗

# 233
Maya, чорапите не би трябвало да създават такъв дискомфорт. Може би не са правилният размер за теб. Аз си поисках чорапи до горе за един дълъг полет преди няколко месеца. С рецепта отидох в специализиран магазин, където жена измери всяка част от краката ми, за да определи размера. После имаше и обучение как да ги обувам и събувам, защото не е като обикновен чорап.
Аз лично се радвах много в последствие, че са ми дали рецепта за чорапи, а не чорапогащник. За ходене до тоалет са идеални, а и не исках още един слой да ми топли и натиска корема. Консултантката ме посъветва да взема без пръсти на краката за лятото.
Носех ги само на полетите, но на  тропически температури, и противно на очакванията, че ще пукна с тях или ще ме притесняват, краката ми се чувстваха много добре, все едно олекват.

# 234
MayaJane oт вчера нося компресиращ чорапогащник, защото вечерта видях, че десният ми крак е подут около глезена във вътрешната част на крака, точно както с първата бременност. Надявах се този път да ми се размине и да го нося само при пътуване, но уви. С първата бременност носих само чорапогащник, чувствах се комфортно и затова сега го избрах отново пред чорапите и нямам база за стравнение. Тъй като знаех, че ще го нося ежедневно се притеснявах да не е много смешно с чорапите и рокля, все пак нося само рокли последните месеци, някои от които са над коляно. И аз си го купих от специализиран магазин, измериха обиколката на няколко части на крака, показаха ми триковете за обуване и събуване.

И мен ме тормози въпросът кога и по колко време да ни гостуват майка ми и свекървата след раждането. Според опита ми с първото дете, нямах никаква нужда от помощ, защото родих естествено и се възстанових много бързо. Сестра ми има две раждания секцио и при нея беше съвсем различно, затова си мисля, че която ражда секцио, ще има нужда от помощ след връщането вкъщи. Тя ми е споделяла, че болките от шевовете са доста силни, контракциите при свиването на матката също, все пак си е операция. Майка ми и помага и двата пъти, подаваше и бебчето за кърмене, ако плачеше го носеше и т.н. Но наистина дори да супер разбрани и ненатрапчиви майката и свекървата (както е в моя случай), много по-спокойно ми е когато сме само двамата с ММ. Той има 2 седмици бащинство и ще ми помага. Все пак ще ни гостуват за по 1-2 седмици всяка, да видят и второто внуче.

# 235
MayaJane oт вчера нося компресиращ чорапогащник, защото вечерта видях, че десният ми крак е подут около глезена във вътрешната част на крака, точно както с първата бременност. Надявах се този път да ми се размине и да го нося само при пътуване, но уви. С първата бременност носих само чорапогащник, чувствах се комфортно и затова сега го избрах отново пред чорапите и нямам база за стравнение. Тъй като знаех, че ще го нося ежедневно се притеснявах да не е много смешно с чорапите и рокля, все пак нося само рокли последните месеци, някои от които са над коляно. И аз си го купих от специализиран магазин, измериха обиколката на няколко части на крака, показаха ми триковете за обуване и събуване.

И мен ме тормози въпросът кога и по колко време да ни гостуват майка ми и свекървата след раждането. Според опита ми с първото дете, нямах никаква нужда от помощ, защото родих естествено и се възстанових много бързо. Сестра ми има две раждания секцио и при нея беше съвсем различно, затова си мисля, че която ражда секцио, ще има нужда от помощ след връщането вкъщи. Тя ми е споделяла, че болките от шевовете са доста силни, контракциите при свиването на матката също, все пак си е операция. Майка ми и помага и двата пъти, подаваше и бебчето за кърмене, ако плачеше го носеше и т.н. Но наистина дори да супер разбрани и ненатрапчиви майката и свекървата (както е в моя случай), много по-спокойно ми е когато сме само двамата с ММ. Той има 2 седмици бащинство и ще ми помага. Все пак ще ни гостуват за по 1-2 седмици всяка, да видят и второто внуче.

Dream, благодаря много, супер полезна информация. Ще разпитам сега за физически магазини някъде ако има, та да ме измерят и да покажат триковете и на мен. Ако не, само Амазон засега.

Пожелавам ни и този път естествено и лесно раждане, и Ком се справяте само двамата сте супер, пък и ми говори, че теорията ми върви в правилна посока 🤭

# 236
Момичета, пускали ли сте си ПКК и СУЕ на скоро (в последния триместър)? Досега вървяха в норма при мен, левкоцити на горната граница, но в норма, а СУЕ в 1ви триместър беше 15, втори триместър пак 15 и сега излезна 50..

# 237
shishar4e, това е нормално за бременна. Левкоцити и СУЕ високи. Все пак носиш чужд генетичен материал.

# 238
Да кажа аз, че се прибрах от болницата снощи. Всичко е добре, предполагат, че задуха е от загубата на желязо, 105 е сега, започнах 135 през Март. Той ЛЛ тъкмо преди 2 дни ми изписа желязо по 2 таблетки на ден, но докторката каза, че организма усвоява по 200мг на ден макс, така че приемане на повече от една таблетка на ден няма да ми е в полза, а може запек да ме докара.

Вие как сте с желязото и какво правите да си помогнете?

Иначе съм доволна от посещението на болницата, много даже, заръчах им да ме очакват през Октомври 🤭😁🤣

# 239
Момичета, пускали ли сте си ПКК и СУЕ на скоро (в последния триместър)? Досега вървяха в норма при мен, левкоцити на горната граница, но в норма, а СУЕ в 1ви триместър беше 15, втори триместър пак 15 и сега излезна 50..

Аз пусках СУЕ в началото на седмицата (32г.с. съм) и беше в норма, според мен провери от какво може да е завишението, прекалено много е, за да е просто от бременността. Възможно е да е от задръжка на урина при напреднала бременност са ми казвали. Друг вариант е някаква прекарана настинка/грип.

Общи условия

Активация на акаунт