ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 133
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Аничка, много неприятно е това с херпеса, дано мине бързо. В момента има коксаки вирус, малката го е изкарала с афти в устата без да разберем. Дано все пак при теб е просто херпес. Анс мисля, че е в 7 месец, просто е правила по-рано третата ФМ. На някои места я дават между 28-32, аз ще я правя в 31 мисля. Но при всички положения е добре бебето да поседи още, ако има растеж. Не вярвам и тя да се навие на секцио, ако си расте, пък дори и по-дребно. Аз съм казвала, че имам раждане в 35+3, всичко е наред, бебето беше по-малко и поседя в кувиоз, но даже моя лекар не го брои като недоносено. След 32 седмица няма страшно.

Иначе и моето бебе за първи път го измериха по-малко от седмицата и ще го проследим как се движи на феталната. Ще опитам да приемам повече протеин, пък да видим. Всичко останало е наред, така че надявам се не се касае действително за изоставане в растежа.

# 31
Мислите ли, че има връзка с това дали майката си хапва добре и качва кг с това колко расте бебето? На мен все ми казват познати яж, бебето е гладно. Аз не мисля, че от това зависи.

# 32
  • Sofia
Завръщам се от трета фетална, където ми съобщиха, че бебка имала къси бедрени кости..
С тия носни кости и други кости ме побъркаха мен...
Та сега 7 дена ми каза строг режим на протеини и ако не наддава нормално, ще ме приемат в болница за кортикостероиди за по-бързо развиване на дробовете и след това секцио.

Другото, което можело да е причина, но по-малко вероятно било да е това, е генетична аномалия: ахондроплазия (лилипутче)....пълни глупости.
Толкова ми е спокойно и толкова съм в момента над нещата, че просто се учудвам на себе си. Вярвам, че всичко ще е наред и това е.
Според мен никъде не взимат предвид факта, че бебето ми се развива в половин матка. Навсякъде ме сравняват с нормата по света, но това не бива да е така по мое мнение. Все пак едно е да имаш 20кв.м стая, друго е 40кв.м стая...същото и с пространството за развитието на бебчето...

Надявам се при вас да казват хубави неща!!!! И да са такива наистина! А и какво можем да направим вече в тези седмици? Живи и здрави бебковци и мами пък ще ги гледаме каквито са.

Къде Ви правиха тази фетална?

# 33
Мислите ли, че има връзка с това дали майката си хапва добре и качва кг с това колко расте бебето? На мен все ми казват познати яж, бебето е гладно. Аз не мисля, че от това зависи.
Според мен има. Имам две приятелки, които пазиха диети по време на бременност и родиха деца тежащи 2.500кг. Едната беше спряла въглехидратите, защото ѝ бяха казали, че бебето ѝ е много голямо в 20та седмица.

# 34
Anichka, за херпес пастата за зъби няма да помогне. Обаче виж, аз и майка ми сме изпитали и проверили свойството на прополиса - на памуче капваш обилно прополис (клеева тинктура) да попие хубаво, и налагаш като компрес отгоре, хубаво да намаже раничката. Колкото може го държиш, аз полягвам и си чета книжка 10-15 Мин да поседи отгоре. Когато усетя, че сега избива, сърбенето и паренето преди да е излезнал още мехур, този метод го прекъсва преди да е избил още и така и не става на рана. Пробвалабсъм и с чесън - според мен само влоши нещата този чесън и пареше адски.

Дано помогне! Херпесът избива при спад в имунитета, не само стрес, аз го очаквам при мен цяла бременност да се появи, всяка година ми избива на едно и също място.

Анс, в Надежда ли беше тази ФМ? Изключително много бих искала да чуя второ мнение какво биха ти казали, например в Марковс. Знаеш, вече започвам да заформям предубеденост към Надежда…

# 35
Суити, мисля, че има пряка връзка с храненето ти и наддаването на бебето. Съдя по себе си - бебето ми вървеше напред като тегло, когато преди няколко седмици ми откриха ГД и минах на стриктно нисковъглехидратно хранене. Бебето бързо влезе в норми, а сега се опасявам да не почне да изостава, защото ще съм на такъв режим поне до раждането. Затова днес пуснах общ белтък да видя как е ситуацията и дали е удачно да включа протеин - на бебето това са му "тухличките", с които се изгражда.

# 36
  • UK
Здравейте, на мен също ми беше излязъл херпес на устата, от понижения имунитет по време на бременността е предполагам, мина от само себе си.

Аз днес правя 30 седмици, коремът ми е много по-голям от първата ми бременност по същото време, не само като обем, но и като форма. Вече като съм седнала на стол и леко опира в бедрата ми, но пък никоя друга част от тялото ми не е мръднала. Много се ядосах вчера, от 5 месеца хемоглобинът ми само пада и пада и аз си пия предписаните ми дози и нещата мърдат само надолу и ЧАК сега ми дадоха час за лекар за да ми назначат инфузии. Това е големият недостатък на холандската система, че е е супер пасивна и чак когато нещата станат критични се задействат. Хемоглобинът ми е 90, а аз по принцип съм с анемия и сигурно причината да не се чувствам супер зле е че тялото ми по някакъв начин се е адаптирало. Но това не е ок просто. Сега чакам с нетърпение вливките да живна малко и да ходя в България на жегата.

Ans, стискам палци всичко да е наред!

# 37
Anichka, напълно съм съгласна с теб, каква е нуждата от етикети от сорта на “корема ти е голям или корема ти е малък”.

Аз в момента правя обременяването с глюкоза, пуснаха ме да ходя, където искам и да се върна точно на време. Глюкозата беше окей, всъщост, дори освежаваща, все едно имаше и лимон вътре. 5.1 ми беше захарта на гладно.

За крампи ли се пиеше магнезии? Ще започвам май, две сутрини получавам, за пръв път, доста е болезнено.

# 38
  • UK

За крампи ли се пиеше магнезии? Ще започвам май, две сутрини получавам, за пръв път, доста е болезнено.

Да, ама на мен нещо не ми помага особено.

# 39
Ljoli Някъде бях попаднала на мама, която се опитваше да си вдигне хемоглобина и беше споделила, че най-после ѝ помогнал чай от коприва. Не съм сигурна дали помня историята правилно но имам някакви такива спомени и в интерес на истината си взех тези дни чай от коприва да пробвам как е, никога не си бях правила.

# 40
Чух се с аг и феталната му се обадила да обсъдят какво точно се случва.

Аг каза, че като цяло, а не само бедрената кост, се развива с 2 седм назад.
Аз по принцип знам, че според термин съм в 29та, но отначало вървя с 1 седм назад и си знам, че бебка отговаря на 28ма.
Уж на феталните винаги показва точната според размерите, не според термина...и никога не е ставало на въпрос при нея досега, че изостава със седмица. Моят АГ го забеляза в самото начало и сподели, че вероятно е заради късна овулация.

Не мисля, че имам повод за притеснение при добър кръвоток. Аг е на същото мнение. Надявам се след 7 дни да е наддало колкото си трябва и на тази феталната ще и кажа някои нещица, тъй като не мисля, че е редно да ми се споделя най-лошото като диагноза и накрая да каже "ами аз мисля, че не е това, а просто еди какво си"....

# 41
  • UK
Ljoli Някъде бях попаднала на мама, която се опитваше да си вдигне хемоглобина и беше споделила, че най-после ѝ помогнал чай от коприва. Не съм сигурна дали помня историята правилно но имам някакви такива спомени и в интерес на истината си взех тези дни чай от коприва да пробвам как е, никога не си бях правила.

Сигурно един тон ще трябва да изпия от този чай, но не пречи да пробвам, как е на вкус?

# 42
Ans, отиди на още 1 ФМ, но при друг доктор с добра апаратура.

Шишарче, Ljoli и аз си купих чай от коприва, но мисля, че ще е гаден.

Moonlit, да много мами пият протеин за бременни.
Ans вземи си и ти да пиеш.

Мая, магнезий, да за крампите.

Аз днес бях на АГ, накара ми се, че съм спряла витамините за бременни, така ми писна от хапчета.
И за коклюш ваксината се колебая..
Иначе бебето все още е седалищно, ще видим.
Всеки ден мисля по темата секцио или не, ако се обърне.

# 43
Аз си поръчах сега протеин за бременни, не пречи да пия и без това понякога ми е трудно да измисля какво да ям за закуска или междинно хранене.

Относно ваксината за коклюш - моето АГ препоръча да я сложа след 32 г.с и така ще направя. Само не съм наясно с процедурата, каза ми да отида в РЗИ? и да нося амбулаторен лист от последния ми преглед в 31-32 г.с, в случай че искат да видят в коя седмица съм.

Моето бебе последно беше главично разположено, ама не съм сигурна дали така ще остане, още много се върти. Sweety, първото ти секцио ли беше?

# 44
Ех, ljoli, напълно те разбирам, голяма мъка е това с пускането на изследвания, които не са им по стандартните протоколи. Аз така се оказах с желязодефицитна анемия, защото едва сега успях да навия следващото ме АГ едно желязо и феритин да пуснем (а като съм в България си пускам на своя глава неща да следя ситуацията 😄) Изписаха ми тази седмица Сидерал форте за анемията, аз пръскам Better You 10mg, и си взех тази билкова кръв. Немска е, напълно възможно е да я има и в Холандия.

Общи условия

Активация на акаунт