ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Аз си поръчах сега протеин за бременни, не пречи да пия и без това понякога ми е трудно да измисля какво да ям за закуска или междинно хранене.

Относно ваксината за коклюш - моето АГ препоръча да я сложа след 32 г.с и така ще направя. Само не съм наясно с процедурата, каза ми да отида в РЗИ? и да нося амбулаторен лист от последния ми преглед в 31-32 г.с, в случай че искат да видят в коя седмица съм.

Моето бебе последно беше главично разположено, ама не съм сигурна дали така ще остане, още много се върти. Sweety, първото ти секцио ли беше?

Отиваш в РЗИ, да. В Сф звъняли предварително за час май, ако искаш звънни и питай.

Първото беше естествено без никакви упойки.
Сега се колебая много. Изключително колеблива съм станала, преди бях много смела.

Билкова кръв и аз пия без ефект, явно заради брем. Преди винаги ми е действала и съм я препоръчвала.

# 46
Момичета, а какъв протеин за бременни приемате?

# 47
Sweety, според имаш златна възможност да избереш естествено раждане, след като веднъж вече си минала от там, дори без упойка. Моя приятелка ми го описа като най-добрия вариант, особено като се включи и адреналина естествено и всичко така се завърта, че нямаш време да те е страх. “Я, остави тази епидурална, каза, защо ще ти казва някой кога ще напъваш”.

По въпроса за секциото, Лично мнение, да легне там жената да я порят…🤔 защо е нужно, освен ако не е животоспасяващо?

Ох Sweety, тез доктори са ми много интересни, чакай вика да се накарам на пациента, та той пациента да не ти е приятел или семейство, от къде на къде!?

# 48
Протеин за бременни - колебаех се дали да си взема от тези които ММ пие, защото са без захар или да си взема от тези на Прегнако специално за бременни, макар, че имат 1.5г захар на доза.. ама гледах, че имат и полезни аминокиселини и бяха в по-малки разфасовки, за дето не бях сигурна дали ще ми хареса вкусът и в крайна сметка си поръчах на Прегнако, има ги в някои апеки като Ремедиум.

Чаят от коприва - направих си, има вкус на стар чай от мента, изветрял все едно, на мен лично ми е неутрален на вкус, леко го подсладих с подсладител и си го пия в момента.

# 49
Мая, аз също така разсъждавах преди, но сега.. вече знам какво е и умирам от страх, много ме боля, много. Sad
Всичките ми познати, които са били със секцио и са ми разказвали го разправят като хубаво преживяване с малко болки после, поносими, като при цикъл.. Тоест изглежда по-лесно, лягаш за 40 мин и си готов, после малко обезболяващи и айде..
Не се мъчиш с часове..

Прегнако бил хубав за бременни, но не говоря от личен опит.

# 50
*Sweety* Ами онези жени, които споделят, че продължават да имат една вечна, слаба и неизчезваща болка там, където е бил разреза от секциото? Аз лично не мога да си представя нещо да ме боли до края на живота ми, а и това си е коремна операция.

# 51
*Sweety*, съжалявам, че си имала такова травмиращо изживяване. Имай предвид, че все пак ти е второ раждане, а много хора и лекари казват, че второто е по-бързо и по-лесно. Освен това не разбрах защо без упойка си раждала? Мога да кажа, че след упойката при мен мина много безболезнено всичко. Не е гаранция, че и втория път ще е толкова тежко. Както при секциото, така и при нормално раждане ще има всякакви хора и изживявания. При някои възстановяването е бързо, но при други има усложнения.

Но пък от друга страна, разбирам те за секциото - всичко е сигурно там, лягаш, режат те, по-трудно нещо ще те изненада, всичко е предвидимо. Особено ако не мислиш да имаш повече деца, нищо нередно не виждам, няма да си първата.

Шишарче, то и при нормално раждане има жени с разкъсвания и болка години наред след това. И при двете има риск, никое не е идеално.

Редактирам се да допълня, че аз лично за себе си съм изцяло за естествено раждане, не искам да ми се прави операция без да се налага. Но исках да кажа, че и при двете има рискове, то така или иначе в процеса на раждане може да се наложи спешно секцио.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:52 от mommy22

# 52
Още не сме правили план за раждане, всичко ще е на хартия,, истински план, акушерката спомена, че има местна упойка, не е нужно да е епидурална.

# 53
Да, има го и това. Въобще много са нещата ЗА и против. Аз преди бях твърдо ЗА ест.раждане, но сега вече ужасно много се колебая.
Ако остане седалищно ще ми реши дилемата. Все си мисля, че секциото по-малко ще ме боли и няма да ме стресира толкова. Не знам, може и да греша.
Скрит текст:
При естественото раждане нещата се случват, когато бебето е готово, минава по родовия канал и така приема полезни бактерии, казват че дори някои бебета са едва ли не по-здрави и т.н. Майката води раждането почти, бебето остава при нея от самото начало. Възстановяването е в повечето случаи по-бързо, още почти веднага може човек да върви, да пие вода, да яде, да се къпе. Не е операция, все пак, но също крие рискове.
Гадното са разкъсванията отдолу, може и месец да болят, епизиотомията, клизмата, прегледите за разкритие, пукането на водите и т.н.
Някои жени имат проблеми после отдолу, а също и изпускане на урина например.

Аз бях за секцио, но не исках, преносвах, бебето 4кг. разположено горе и завъртяно. Настоявах да е естествено, без епидурална, защото от упойката може да не се усещат напъни и накрая да стане секцио..
Родих за няколко часа, но такива неистови болки не пожелавам на никого. Контракциите ми бяха на 2-3мин изключително болезнени. Бебето губеше тонове, не изплака като се роди. С инвалидна количка ме предвижиха до стаята, не можех да вървя от кръвозагуба и ниско кръвно. ММ каза, че приличам на човек след катастрофа..

При секциото всичко е планирано, не се тревожиш кога, как, защо. Лягаш, упойка, малко задух и гадене, след 5 мин. имаш бебе. После 30 мин. шиене. Но.. бебето се вади без да е тръгнала родова дейност, травмиращо е това за него, може да не е готово дори да диша добре. И все пак казват, че уж е по-щадящо за бебето, не се мъчи по родовия канал, да се заклещи, да губи тонове, форцепси, вакуми и прочие.. ноо..
За майката си е операция, режат се 5-7 слоя, може да има сраствания после, проблеми с цикъла, хормонални, инфекции, пази Боже тромб и какво ли още не. Боли след операцията, неподвижен си, катетър, глад, жажда, може и 1 месец да вървиш сгънат и какво ли още не. Коремна операция все пак! Ама вече си родил, поне знаеш как е бебето. Въпреки че на места чак на 3 ден го дават..
Офф извинете за романа

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:51 от *Sweety*

# 54
Много добре си го описала. Аз лично за първото раждане уж тръгнах с настройка без упойка да е, ама си оставих вратичка да размисля и така и стана - анестезиолога ми беше любимия човек в онзи момент. Grinning Мен по-скоро ме беше страх от поставянето на самата упойка, ама всичко мина добре. Иначе не искаха да ми сложат втори път, за да мога да усещам напъните като дойде време. Моето раждане беше предизвикано, тоест бебето пак не е било готово да излезе. Сега съм с нагласата, че ще направя каквото е най-добре за мен и детето и нямам супер фиксиран план за раждане. Искам естествено, с упойка, бебето да ми го дадат колкото може по-скоро и така. Нямам против окситоцин, ако не вървят нещата и съм наясно, че риск от спешно секцио има. Въпрос на нагласа е също. Доверявам се на тялото си и на лекарите, нямам намерение да се обвинявам, че не съм имала перфектното раждане. Все пак най-важното е здраво бебе и мама. Heart

Като сме заговорили за раждане, може да хвърлите по едно око на августовската тема, там доста майки раждат последните дни и някои споделят истории.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 17:15 от mommy22

# 55
Протеинът, който приемам е фризубин. Няма вкус на нищо и ми е все тая дали го пия или не. Поне знам, че доставя някакви хран.в-ва до бебчето и сякаш по-добре се чувствам, че не се чудя дали е станал голям интервала между храненията. Нямам особен апетит.

Правих изследвания и албуминът ми е под долната граница. Флебодия също пия от днес. Поне вече махнах коринфар и но шпа, че ми писна от стриктни режими на лекарства, но пък вероятно имам инфекция все още..въпреки антибиотика...така че не знам дали отново няма да се наложи антибиотик...

# 56
Ans, в кой град си, някак имам чувството, че може би не си попаднала на най-добрите доктори с тези техни изказвания, но не знам..

Mommy, о, да упойките са малко нож с 2 остриета, трябва да е много добър анестезиолога.
Много е важно за мен също да не се разделям с бебето.

# 57
И аз пия Флебодия вече втори месец. Изписа ми го АГ и съдов хирург. При закупуване на втора опаковка от една аптека фармацевтките се събраха и подскочиха. Притесних се да не е опасно…

# 58
Да ви покажа снимка със същата рокля от предишния път, та да се види разликата.

Еми етикети, стереотипи или не, но и на мен ми идва наум, някои бременни имат такова голямо коремче чак в 9ти месец 😂🤷🏼

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 14:59 от MayaJane

# 59
Хубава сии, пу пу 🥰😍

Аз установих, че много зависи и от дрехата. Имам 1 рокля, с която изглеждам в 10 месец. 😁😁😁
И моят корем е пораснал, понякога имам чувството, че ще ми пробие кожата, пъпът ми е изпъкнал даже.

Последно по темата за секциото пропуснах да кажа, че при секцио може да има сериозно обезболяване, особено ако жената не закърми веднага, а при норм.раждане обезболяването е по-щадящо, заради бебчето.
Дано не съм ви досадила, иска ми се да чуя и други мнения, много често мисля затова.

Общи условия

Активация на акаунт