ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Мая, много ти е хубаво коремчето и много ти отива! 🥰

На мен ми излязоха резултатите - очаквано, нисък протеин, нисък калций, желязо и феритин много под нормите, но пък гликираният хемоглобин изглежда добре. Ще включвам и протеин, този бях проучвала, че се препоръчва:

https://biomall.bg/protein-concentrate-powder-87-koncentriran-pr … nct-bernhard-cena

# 61
Sweety, Moonlit, благодаря много🤭🤗🌹

Sweety, защо пък да не се чудиш всеки ден и да питаш и други, сигурно всички се чудим за нещо си, я желязо в момента, я нещо друго всеки ден и затова сме тук.

# 62
MayaJane, изглеждаш прекрасно. Тая рокля има още да се пълни.
Някой бременни нямат корем изобщо, други много голямо. Чисто индивидуално е.
За раждането - аз съм с нагласата за секцио. Заради високо очно налягане.
Възстановяването и при двете е строго индивидуално. Една приятелка роди февруари и месец не успя да се възстанови от нормално раждане. Има жени със секцио и на 5 ден не ги боли и се движат.
При секциото както каза *Sweety*, всичко се знае кога, как. Докато при естественото чакаш, което може би е повече стрес за майката, да тръгнат нещата, но не знаеш кога точно. Дали бебета при нормално раждане са по-здрави идея нямам. Като тръгнат на ясла всички се разболяват.
Гледах доста клипове на майки, които преносват с по 10+ дена и настояват за естествено раждане, въпреки съветите на лекарите за секцио.
Аз съм с настройка за секцио, поне ще знам кога да се завлека до болницата. И тъй като съм с три кучета си го представям като почивка - няма хранене, няма разходки, няма готвене. Топ преживяване (сега това е шега естествено). И не ме е и страх. Движа се много, за да мога да си възстановя по-бързо. В Надежда четох, че ти дават бебето веднага, докато те шият.
От днес съм в 7 месец. Знам, че доста от вас са по напред. Но направо не мога да повярвам, че сме в последния триместър. И съм свалила 2 кг. Някак горда се чувствам.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 18:12 от sway911029

# 63
Sweety, и аз ще съм секцио, заради очите, в началото се притеснявах много но взех да го приемем, имам приятелки на 5 ден казаха, че не ги боли нищо.. До човек си е, но ще се опитам да се движа много защото така е най - добре... Важен е резултата, всичко ще мине 😊

# 64
Здравейте, направих консултация с хематолог. Изписа ми желязо, фолиева киселина, вит б12 и вит Д. Обаче много се чудя дали да не си пусна желязо, феритни и ТЖСК. Вкъщи сме доста месоядни и винаги съм била с много висок хемоглобин. Не искам да пия желязо, ако ми е в норма. Как мислите?

# 65
Не пречи да си ги пуснеш. Аз пия вит.Д, б12, желязо и фолиева също. Иначе желязото ми е в норма, но бързо можело да спадне при бременни.
Единия вид анемия е от липса на б12.

# 66
Изпуснала съм много, благодарско за темата с хубавото име, на MayaJane хубавото коремче сигурно и то шава! Стискам палци всички притеснения да минават и да се поуспокоим, а и боледуващите да оздравяват - аз съм може би с някаква гастро гадинка, гади ми се и някакви изпълнения малко по на юг от няколко дни..не съм много изящна дама тези дни, но каквото е! Почвам тонове в петък!

Аз следях августовските мами и между другото в нашите седмици са минали през същите ни тревоги, а сега някои вече гушкат бебета. Те пък сега имат други тревоги около кърмене и т.н... явно да станеш майка означава да започнеш да се чувстваш комфортно в ежедневие на променящи се тревоги, ще се иска свикване!

Имах и първи семинар с акушерката, минахме през всички типове раждания, какво да приготвяме, какво да следим - изведнъж се стреснах, че това нещо се задава - вече почнах да си свиквам да съм си бременна и увеличаваща се експоненциално, сякаш приех да си бременствам по принцип!

Въпреки, че виждам много ползи за естествено, с близнаците имам толкова въпросителни относно положенията на бебетата, въртенето на второто, времето, в което ще излезе първото, ако второто не е главично, все си мисля, че секцио е по-безопасно за тях, но има още много да го говорим явно. Те да си стоят вътре и да растат пък ние ще се уточним какво и как! Но съм сигурна, че ще ги помоля да направят най- безопасното за бебетата, имам чувството, че шансът всичко да е перфектно позиционирано за естествено не е голям, но е трудно да се настроя за каквото и да било. Утре свършвам работа и започваме къщата, но всеки ден досега правих основно почистване на нещо и не съм много назад!
Аз също бях чувала за чай и супа от коприва за желязото. Струва си да се пробва!

# 67
Ljoli Някъде бях попаднала на мама, която се опитваше да си вдигне хемоглобина и беше споделила, че най-после ѝ помогнал чай от коприва. Не съм сигурна дали помня историята правилно но имам някакви такива спомени и в интерес на истината си взех тези дни чай от коприва да пробвам как е, никога не си бях правила.

Здравейте, за по-бърз и силен ефект можете да използвате и тинктура от коприва. И е натурално. За бременни внимавайте с дозата
Мъжа ми пие за изчистване на кръвта, на кожата, че му излизат пъпки като на тийнейджър.

# 68
За хемоглобина помага сок от червена боровинка. Изпитано е. Но аз съм и на сорбифер. Това с месото и хемоглобина не винаги има значение. С първата бременност що месо изядох и пак ми падна драстично нивото.

# 69
Явно в тези месеци е хубаво да приемаме повече калории, за да се хранят по-добре бебчетата. До този извод стигам гледайки, че маса народ по това време на бременността вече приемат или започват с приема на протеин.

Аз имам чувство сутрин, което не мога да опиша.
В ходилата ми се усеща някакъв вид опъване. Или не знам какво е. Тежест ли? Не съм сигурна. Не са надути и рядко се надуват забележимо. Изключително леко надуване се забелязва от време на време  (т.е не всеки ден) в ходилата при мен.

Дали някой усеща същото и знае каква е причината?

# 70
  • UK
Относно раждането, аз мога да кажа, че с първото бях абсолютно убедена, че искам да родя естествено, без упойки по възможност и не се получи - 20 часа се мъчих, не получих никакво разкритие, бебето беше в дистрес, направиха ми секцио по спешност и възстановяването беше доста леко. След 6 часа някъде ми помогнаха да стана, изкъпах се, да, белегът болеше, но имах болкоуспокоителни. Дори не помня колко време не се чувствах добре, но не беше дълго. Много е индивидуално. Доста време се чувствах разочарована, че не съм родила така както искам, но бебето ми и аз бяхме добре и нещата минаха по най-добрия за здравето ни начин и нищо друго не е важно.

Сестра ми ражда 30 часа естествено, пробваха какво ли не, вакуум, всякакви позиции, накрая я заведоха в операционната и извадиха бебето с форцепс като последна стъпка преди и на нея да й направят секцио, един месец не можеше да кихне и се клатушкаше като пингвин, така че не знам кое толкова му беше естественото.

Така че има големи разлики и в крайна сметка никой няма никъде да ни закичи медал за храброст за това как сме родили. Сега много се изкушавам да се пробвам пак естествено, но само при положение, че веднага ще ми дадат епидурална упойка, не искам нищо на никого да доказвам, искам да ми е по-лесно ако е възможно и също ако може да загубя по-малко кръв - заради ниския хемоглобин и предвид, че с предишното раждане имах 1.4л кръвозагуба.

# 71
Ljoli, да нищо не трябва да е на всяка цена. Най-важното е да сме здрави и спокойни, пък дали естествено или не.
Благодаря за разказа ти, помага ми да затвърдя мнението си почти. Simple Smile

Искам да спомена и фанатизма по кърменето. Аз кърмих 2-3 месеца, измъчих се, нямах кърма, цедях по 30мл. Накрая минах на АМ и се родих, успокоих се. Ръцете ме боляха от цедене (не си взимайте ръчна помпа).
Кърменето е прекрасно и полезно за бебето, но не на всяка цена. Много майки получават адска следродилна депресия, защото не успяват да кърмят, бебето не суче и т.н.
Моя близка кърми детето си 3г., но като тръгна градинка и всяка седмица боледува, за съжаление.
Така че най-важното е да сме спокойни, не си правете планове, че като не излязат и се отчайваме.

Днес ходих за кръв и урина и ми стана кофти. Беше задушно, с маска бях, че пак има много ковид.
Повече сама с колата не отивам, защото трудничко се прибрах, много ми се замая главата.

# 72
Ама защо всички се улавят за това доказване? Никой на никого нищо не държи да доказва. Говорим за взимане на избор изцяло породен от страх към нещо потенциално, но не-гарантирано.

Аз бързо минавам да ви кажа, че в сайта на easywalker от днес са пуснали промоция при поръчка на комплект количка + кошче, кошчето е безплатно. Не знам до кога ще е промоцията Simple Smile

# 73
За доказването, според мен Ljoli имаше в предвид да е без упойка. Аз също бях на това мнение, че дори минимум риск не исках упойката да навреди на бебето или да забави раждането, контракциите, напъните и да ме накарат да е секцио.
Вече преминала през това също бих си поискала упойка веднага!

Искам да споделя и за моя приятелка, която има 2 деца, родени естествено, бързо, лесно и без болки почти, без упойки.
После спяха кротко и даже не ревяха.
Има и такива случаи! Simple Smile

# 74
Имам приятелка, която роди близнаци естествено, третото си дете го роди естествено за минимално време от 3 часа. Има и такива жени, има и дето страдат от естественото.
Има някакво мнение, че ако си със секцио едва ли не не си раждала...
Взех си една книга за кърменето. Не я дочетох, защото се заформяше идеята, че ако не си кърмиш детето не го обичаш и не можеш да оформиш връзка с бебето. Как майката е виновна, че няма кърма, просто не се е пробвала достатъчно.
Не ми харесва такава нагласа предварителна и тази фикс идея. Ако мога да търпя страхотно, ако не мога да кърмя пак е страхотно. По-важното за мен е щастлива майка и щастливо бебе.

Общи условия

Активация на акаунт