ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 494
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, чудесно растете и вие, и бебоците ви! Браво! Ние също сме добре.
Докторът ми дойде вчера и каза, че съм била с Хелп синдром.....втори живот живея..
Вече съм съвсем подвижна, нямам дори отоци вече! Бях забравила какво е да си усещаш краката леки.
Дори мога да се навеждам без болка. То като цяло няма болка, освен ако не пипате разреза. Но иначе не. Дори при ставането не ме боли вече.
Казаха ми да не се разболявам в близките 2 месеца, защото кашлянето и кихането били болезнени😀 тааа споделям като информация и за вас 😀

Днес слязох да видя бебата...
Хора....нали знаете линиите за училище...големите около 30см....емииии толкова..35см бебче ..като малко котенце е...толкова са невинни...но изглеждат жилави всичките бебета там...ще се справят всички и ще бъдат гушкани скоро от родителите си🥰🥰🥰🥰

# 616
Момичета да се включа и аз.

От няколко дни ми е едно нервно, притеснено- хормони ли са, нерви ли са, не знам. Но ми е криво и ми се плаче.

Sway, и мен от вчера ме боли главата, дори снощи докато спах и ставах в 6:30 за Парацетамол, като че ли отпусна за малко. Май болката идва от врата и раменете, по принцип ми помага Невробекс, ама като не знам дали сега мога да пия?
Mommy, май и преди беше казвала, че си се насочила към Щерев за раждане. Аз също го обмислям. Следя се успоредно и при Коновалова. Ти при кой си?
Във вторник бях на трета ФМ в Марковс. Винаги ходя при проф. Марков, но този път имаше часове за след 20 Септември. При доц. Чавеева също не знам дали няма да ми е късно за сега няма часове. Та във вторник ми изкочи час при д-р Павлова. Момичета, потресена съм. Легнах за преглед и започна с “ Ааа, днес очаквах да видя едно хубаво бебе, а то ….. Аааа, хубаво е де, позата не позволява да го видим хубаво.” 🫣 Да кажеш такова нещо, бях с мъжа ми и детето на 4 години. После почна “ С предната бременност като си сравнявате корема този сега как ви се струва?” 😳. След едно след друго бебето било по-малко на гр., плацентата ми била 2-ра степен, околоплодни води в норма, но на долна граница. Еййй, така едно след друго. Преди 4-5 дни бях на преглед и нищо такова не ми казаха. Направо се разревах в кабинета. А тя без да откъсва поглед от монитора си ми подаде само една салфетка.
Добре, че на следващия ден в Щерев имах регулярен преглед, потвърди единствено за плацентата, че е 2-степен, но другото каза, че е ок. Измери и бебока повече и каза, че си е в норма. Дори тонове записахме.
Не обичам да се изказвам негативно, но ФМ във вторник ми подейства ужасно, най-вече отношението. Имам чувството, че за това и от вчера ме боли глава и ми е сдухано. То аз два дни само плаках. 😔
Извинете ме за дългия и неособено положителен пост, но трябваше да споделя. 💙

Airgirl, то има хора, живеят, за да са гадни към другите. Вече и дипломи като им дадат и имат достъп до повече хора и “стой и гледай какво става”!
Надявам се да си се успокоила и да се чувстваш по-добре 🤗

ghg, наистина отдавна не си се появявала, сестра ти май по-често е наоколо. Много сте хубави на снимката.

Ans, непременно да я поздравиш твоята Юлиана 🥳😘 тук от целият чат даже 🤭

# 617
ghg, чудех се за теб тия дни точно, отдавна не беше наминавала. Радвам се, че сте добре всички, много сладурска снимка!

Анс, браво момиче, все така да се възстановяваш!

Аз днес усетих от първа ръка какво точно значи притискането на вена кава и защо не се препоръчва. На акупунктурата - хем бях седнала и с максимално изправен гръб, така хубаво се притисна веничката, че ми призля сериозно и едвам се довлачих вкъщи. Уроците са научени - дори и седящото положение не е задължително ок, а и бебето днес някак странно е завъртяно. Следващият път просто ще си лежа.

И обещаните снимки - дано и на вас са ви интересни.

# 618
Еха, много сте писали, момичета.
Аз съм Жужи. От днес имам нов телефон и ще му оправя всичко както си беше.
Ние ходихме днес с дъщеря ми в бебешки магазин (за първи път откакто съм бременна) и много се развълнувахме и размечтахме.  Взех си помпа за кърма на Лансинох,  единична, електрическа и крем за зърна. Купихме комплект за изписване, пелена, одеалце, биберони, термометър за бебето, термометър за вода, дрънкалка и някои дрешки за новородени.
Цял ден ми е ниско кръвното и дори намалих хапчетата за високо кръвно, които по принцип пия.
Мисля тези дни да стегна багажа за болницата, да е готов. Чудя си в какво да го сложа,  имам куфари на колела,  но те като се разтворят , ако това удобен шкаф в стаята ще трябва да на земята, а с нареждането може би ще е проблем след секциото.

# 619
Жужи, честит телефон и добре дошла отново. Доста сте напазарували вие, аз мисля да оставя по-дребните неща за септември или за след раждането. Още не съм решила дали ще давам биберон този път. Миналия път не давах до към 3 месеца и след това се развали работата със спането и съответно биберона се появи в картинката. Но само за приспиване сме го ползвали винаги и го махнахме към годинка и малко.

За чанта за родилното не е ли рано, момичета? Според мен малък сак е по-удачно от куфар.

Анс, браво на теб, мама героиня! Скоро да те изписват да продължаваш с подготовката и посрещането на малката принцеса. Моята беше 2100 и 45 см, аз като кукла я усещах, страх ме беше да я гушна.

Аз се събудих с бебешко хълцане. Между другото, едва за 4-5 път го усещам да хълца, първото ми дете всеки ден по 2 пъти хълцаше и сега като по-голяма пак си хълца много. Но малкия калпазанин пак се върти много. Беше настрани преди малко, сега пак се врътна, май е с дупето надолу. Още малко време има, дано се застопори в подходяща позиция.

Иначе АГ ми е отговорил, че няма нужда от повече изследвания, било нормално по време на бременност… понеже нямам симптоми и е събота, мисля да не пускам нищо засега, но другата седмица нищо не пречи пак да занеса една стерилна урина този път за всеки случай.

Хубава събота и неделя, ние пак отиваме на път! Nature Sunny

# 620
Ljoli, благодаря за препоръката за cotton hug. Аз си взех олио и крем за подсичане на Wooden spoon, докато съм в България. Другата козметика съм я поръчала онлайн, но и с нея не прекалявам, защото от една страна разчитам, че ще ми изпратят проби от ДМ за раждането, а и не знам още какво ще ни трябва и харесва.

Аз утре летя за вкъщи. Все пак беше пълноценно пътуване въпреки жегите. Все пак се радвам да си влезна малко в моя ритъм и ежедневие.

Таткото ще присъства на раждането, а аз дори не се бях замисляла, че това е въпрос, който трябва да го питам, докато не ме питаха роднини в България. Както и да протече, ще ми е упора, а и за него е важен момент. Не мога дори да си представя да не споделя тази емоция с него.

Moonlit, мисля че ти сподели за birth plan. Би ли имала желания да споделиш някои от нещата, може и на лично?

# 621
Аз съм готова с багажа за родилното от средата на 7 м. 😁 Болницата ми е далеч и не искам да губя време в събиране на багаж, ако се случи нещо. В частна болница ще раждам и  почти всичко е подсигурено, но аз няма да имам посетители и съм си взела повече багаж от необходимото за всеки случай. Остана ми само да добавя нещо за хапване и малко вода. Аз съм събрала багажа си в среден куфар.
Вчера започнах и с покупките за бебето, но нямам никаква представа какво и по колко да купувам. С първото дете накупих много неща, от които нямах нужда. Други пък се ползват толкова кратко време, че не съм сигурна да купувам ли и сега.

# 622
Sweety, благодарско! И да, водихме я (кучето Белла) и трябваше да пие хапчета, сега сигурно пак ще я почнем. Миличките - всички ги изтормози моята бременност.
Иначе лекциите и ранното ставане свършиха на 19ти юли, но сега си остават админ нещата и проверката на сто работи - я домашни, изпити, магистърски....тегаво и скучно, но на 10ти септ излизам официално в майчински и няма да ме търсят Simple Smile

Направо не мога да повярвам, че някои от вас вече са преживели щастието и могат да си видят бебчо на живо! Поздрави и само, само хубави неща да ви се случват! И на всички други разбира се - безкрайно мило ми е да чета и съм запретнала ръкави да ви се радвам на бебета - къде едно по едно, къде по повече, скоро (не прекалено) ще се появят прекрасниците Sparkling Heart

Иначе аз не влизах, защото си изпадам в моите дупки - нито панически атаки не ми се бяха случвали преди, нито такава гадна депресираност....покрай ин витрото толкова хормони наблъсках- надявам се да е от това и след раждането да съм си пак аз. Много ме е страх да не ми се появят паническите атаки от преди няколко месеца, тогава не се спеше - обикаляхме с мъжът ми улиците посред нощ, с часове...но само движението помагаше, иначе ми се крешеше и умираше на място. Само на Белла и харесваше този нов навик. За щастие отмина, но сега като си помисля, че след раждането може пак да се появи....толкова години го чакам и искам това бебче, а сега тази хормонална гадост ми е заседнала на гърлото. Или може би просто не мога да повярвам, че след толкова време ми се случва. Хем купих бебешки дрешки и количка и легълце, хем сякаш в някаква паралелна реалност ще се случва всичко.

Но, затъила съм дъх и стискам зъби като вас и само се надявам всичко с всички да е наред.

От миналата седмица ходя на курс за подготовка за раждане - казаха непременно да се вземат някакви сладички/любими неща за хапване в болницата. През деня всичко имало, но ако е нощ е добре да сме запасени с това, което искаме. Другите неща вече ги споменахте, така че нищо ново. А, и музика - тук имало само мелодии на птиче чуруликане, та ако сме искали нещо по-hardcore и мотивиращо: да си го донесем.

# 623
Аз съм готова с багажа за родилното от средата на 7 м. 😁 Болницата ми е далеч и не искам да губя време в събиране на багаж, ако се случи нещо. В частна болница ще раждам и  почти всичко е подсигурено, но аз няма да имам посетители и съм си взела повече багаж от необходимото за всеки случай. Остана ми само да добавя нещо за хапване и малко вода. Аз съм събрала багажа си в среден куфар.
Вчера започнах и с покупките за бебето, но нямам никаква представа какво и по колко да купувам. С първото дете накупих много неща, от които нямах нужда. Други пък се ползват толкова кратко време, че не съм сигурна да купувам ли и сега.

Кога ти е термина?
Браво за багажа!☺️
Защо никакви посетители няма да имаш? Защото е далеч ли?
Какво ще сложиш за хапване и колко вода?

Аз започнах да се шашкам, че нямам време. Бързо ми минават дните, а искам още неща да купя, подредя, изчистя, прочета и т.н.

ghgggg, писах ти на лично за паник атаките. 🥰

Искат да ми подарят кошарка next to me, чудя се да я взема ли? Аз вече си купих дървена с повивалник!

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 15:55 от *Sweety*

# 624
ghg, напълно е възможно паник атаките да преминат като се нормализират хормоните. В началото ми бяха изписали високи дози Утрогестан - е нямаше такава тревожност, ужас просто. Така че напълно ти съчувствам и подкрепям, и се надявам това да е вече зад гърба ти и да се радваш на спокойствие оттук нататък.

Дана, да, аз споменах за birth plan-а. По моя имам само бележки още - цялостния ще го направя след като се срещна с акушерката и болницата. За момента разбирам, че трябва да е нещо супер просто и картичко - една страничка, с твоите предпочитания за раждането. Аз съм отбелязала да включа неща като walking epidural ако се наложи упойка, басейн когато е възможно, отложено клампиране, кожа-до-кожа като се роди с мен и таткото (този прочут Златен час), таткото да си е с нас през цялото време.... Ще видя дали ще ми хрумнат други неща като говоря с болницата и акушерката. Ако ще е полезно, нямам нищо против да ти пратя и самия план като е готов.

Допълвам, че забравих - точно пристигна бебешкото гнезденце, много е сладурско 🥰

# 625
*Sweety* Да, няма да имам посетители, защото сме далеч. Баткото ще е първи клас и е по-добре таткото да се прибере. За храна най-вероятно някакви бисквити и кроасани. Вода ще взема малко, защото в коридора в болницата имало откъде да си напълниш.
Секциото ми е за 20 септември.

# 626
Moonlit,
Честито гнезденце 🥰

Благодаря, Mommy22, и аз се кефя на новото телефонче и се надявам полицията да ми намери предишното.

Казвате доста неща сме взели, а на мен ми се струват малко.. Тепърва матраче,  чаршафи, ваничка,  количка, кошче, багажа за болницата... Не мисля, че е рано за багажа, даже одеве ме стигна и замоля тук и там и се замислих, ако ей сега ми се наложи да отида до болницата, нямам нищо готово освен една нощница, зарядно, телефон, сапун и мокри кърпи...

Моето първо дете се роди 3 кг и 50 грама и 50 см, точно в деня на термина, но със спешно секцио. Добри килограми, а ми се струваше толкова мъничка.

# 627
Здравейте,
И моят термин за 07.10 вече изглежда нереалистичен. Миналата седмица лежах 3 дни на системи кормагнезин, защото получих контракции и болки. За щастие отшумяха от лекарството. Притеснява ме, че по дата на последна менструация и всички видове календарчета за бременност, трябва да съм в 33г.с, а вчера при прегледа доки каза 35 г.с по размери на бебето. Изследванията са ок, но той си върви по-голям. От 1 седмица си е с главата надолу, рита доста, но не се върти. Мога да усетя къде му е гръбчето, къде крачетата и т.н.
При нас драмата е, че на таткото му се налага да пътува първата седмица на Септември и аз все повече се насмитам, че по закона на Мърфи малкия ще реши да се ражда точно тогава.
Всичко вече е напазарувано, багажа за родилното е приготвен, останаха да взема само чехли и превръзки. Започвам вече да си пера и приготвям дрешките.
Имам чувството, че съвсем скоро бебчо ще е при нас, но вероятно е повече страх, отколкото интуиция. Въпреки, че няма да ми бъде първо раждане, започвам да се притеснявам дали ще бързо, болезнено, усложнения и т.н. Хем искам да изчака поне до средата на Септември, хем искам по- бързо вече да минава този момент.

# 628
Еха, момичета, докато преглеждах коя е последната публикация, до която последно бях стигнала мернах думите “добре дошла Цветослава” и реших, че имаме второ бебче в групата! Не мога да ви опиша как се развълнувах коя е и как е минало! Хихи

Цветослава, какво каза АГ за твоето скъсяване? На мен ми измериха на 12ти скъсяване от 6мм за 1 седмица и АГ ми изписа утрогестан по 300мг на ден. Беше 26мм. Завчера на 23ти ми я измери пак, беше “набъбнала” и удължила обратно до 32мм. Няма грешка в измерването, защото бях и на второ мнение и потвърдиха. Не съм лежала на легло през цялото време, но я карах по-кротко, вкъщи си подреждах и шетах неща, лежах си по един епизод на всеки няколко часа.

Относно багажа, получих едва ли не задължителна препоръка да е в куфарче на колелца. Акушерки от болницата ме предупредиха, че няма да има кой да ми помага с носене на сак, а след раждане било то естествено или родилно ще сме изтощени, много по-слаби, а и е възможно замайване (затова и бебетата задължително се возят в количка, никога на ръце). И аз предприех мерки по набавяне на нещата по списъка от родилното в Майчин дом, още има време да реша дали да не сменя с Надежда, зависи как се развият последните седмици. Наплашиха ме, че са се появили два кондилома и може да ми наложат секцио. Ще видя дали това ще е задължение и от двете болници или едната ще ми позволи естествено раждане, ако нямам друга причина за секцио.

Започнах да пера дрешки, чершафчета, освободих място в гардероба и като цяло поразчистих разни неща! Толкова терапевтично ми действаше гладенето на миниатюрни дрешки… като кукленски са Heart Почнах да си фантазирам празници, рождени дни, Коледа… вие фантазирате ли си бъдещи празници?

# 629
Шишарче,
И аз се развълнувах много като изпрах бебешките дрешки, днес ми предстои гладене и фантазиране, както и припомняне с каката какво беше. 🥰

Относно багажа и аз си мислех за куфарче на колела, даже имам такова, но ме притеснява това, че не зная ще имам ли къде да го отворя на високо, за да не се навеждам за всяко нещо.

За кандиломите тъкмо гледах в Септемврийската тема, че ги обсъждат мамите.

Общи условия

Активация на акаунт