ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Здравейте, аз вчера също бях на преглед. Бебето е вече слязло надолу в таза ми (и се усеща), всичко е наред, след 2 седмици ще имам последно ултразвук и ще съм в 9 месец:stuck_out_tongue: Не мисля, че ще дочака октомври (терминът ми е 9ти), но според мен ще е по-рано. Вече много ми пречи коремът на свободното движение и много трябва да се съобразявам с габаритите си Laughing
От петък насам имам голям напредък с покупките - ваничка, шишета, дрехи доста, одеалца, пелени, хавлии, сега дойдоха да боядисат детската. Другата седмица ще пера.

На мен никой никога не ми е мерил шийката тук и нямам представа колко е и колко трябва да бъде…

Иначе почвам и аз да го мисля това раждане, дали ще се получи, как ще се справя, дали не е грешка че пак ще пробвам естествено..

# 631
И аз се вълнувам за празници и всичко. Моето бебче ще има и имен ден, живот и здраве. ❤️

Багажа ще ми бъде в малко към средно по размер куфарче на колела. Дали ще е куфарче или сак, пак ще е трудно навеждането. Но аз няма да нося много багаж и 2-3 важни неща (превръзки, зарядно, несесер) ще си извадя на някое шкафче. И то какво ще остане в сака - гащи, хавлии..

# 632
Аз съм с куфар с колелца, но се замислих, че и аз няма да мога да се навеждам и обмислях да го сменя с чанта. Сега не мога да реша.

Знаете ли до кога може да се пие желязо и магнезий? Б12 ми казаха да пръскам до раждането.

# 633
Ако ще раждаш нормално магнезия се спира по-рано, питай АГ.

# 634
Нищо не ми изписа докторката, само каза следващите две седмици да почивам повече. Според нея заради диабета даже е по-добре ако се роди по-рано. На 4ти септември пак съм на преглед и каза, че ще спрем магнезия и ще чакаме. На тоновете за сега нямам контракции, но бебето е в правилна позиция и е слязло надолу. Тя беше доста спокойна като видя шийката така, че най-вероятно не е такъв проблем и според нея всичко ще е наред. Ще видим на другия преглед какво ще каже. Аз и преди това скъсяване не съм правила нещо кой знае колко активно, а оправях неща вкъщи и лежах, така че може просто малкия да бърза.

Еха, момичета, докато преглеждах коя е последната публикация, до която последно бях стигнала мернах думите “добре дошла Цветослава” и реших, че имаме второ бебче в групата! Не мога да ви опиша как се развълнувах коя е и как е минало! Хихи

Цветослава, какво каза АГ за твоето скъсяване? На мен ми измериха на 12ти скъсяване от 6мм за 1 седмица и АГ ми изписа утрогестан по 300мг на ден. Беше 26мм. Завчера на 23ти ми я измери пак, беше “набъбнала” и удължила обратно до 32мм. Няма грешка в измерването, защото бях и на второ мнение и потвърдиха. Не съм лежала на легло през цялото време, но я карах по-кротко, вкъщи си подреждах и шетах неща, лежах си по един епизод на всеки няколко часа.

Относно багажа, получих едва ли не задължителна препоръка да е в куфарче на колелца. Акушерки от болницата ме предупредиха, че няма да има кой да ми помага с носене на сак, а след раждане било то естествено или родилно ще сме изтощени, много по-слаби, а и е възможно замайване (затова и бебетата задължително се возят в количка, никога на ръце). И аз предприех мерки по набавяне на нещата по списъка от родилното в Майчин дом, още има време да реша дали да не сменя с Надежда, зависи как се развият последните седмици. Наплашиха ме, че са се появили два кондилома и може да ми наложат секцио. Ще видя дали това ще е задължение и от двете болници или едната ще ми позволи естествено раждане, ако нямам друга причина за секцио.

Започнах да пера дрешки, чершафчета, освободих място в гардероба и като цяло поразчистих разни неща! Толкова терапевтично ми действаше гладенето на миниатюрни дрешки… като кукленски са Heart Почнах да си фантазирам празници, рождени дни, Коледа… вие фантазирате ли си бъдещи празници?

# 635
За багажа се чудя още и аз ама май ще е куфарче. Нещо не ми е ок да си оставям багажа на земята. Ако е сак, няма да ми е приятно да го вдигам на леглото. Доста жени ме съветват да е куфарче за по-лесно придвижване. За първи път ще лежа в болница и не знам....чета ви и попивам като гъба. 😁

# 636
Магнезият горе-долу месец преди термин се спира, ако ще е нормално раждане. Вчера си дадох сметка, че на мен до термин ми остават 43 дни.....не остана! Сега сме в офанзива вкъщи - ММ сглобява мебели за бебе, аз преглеждам дрехи и почвам да пера. Като че ли сме навзели всичко вече - вчера ни дадоха и некст-ту-ми-то, което ще ползваме, сега остава да изпера и подредя.

За болницата ще съм с куфарче с колелца. Имам си едно, което ползвам за командировки, то ще е. Не остана момичетаааа!

# 637
Имате ли понякога разни болки при ставане, обръщане, при повече време движение и т.н.
Аз усещам и като тежест, вече е по-надолу слязло бебето, натиска ме.
Още 40 дни ми остават, ужас!
Дано не бърза!

Как ми се ходи тук и там, но направо не смея. Чувствам се в 9 месец, а още съм в 8.

# 638
Бях си подготвила сак, но сега като казахте се замислих, че наистина ще е по-удобно с куфар, та сега ще го вадя.
Някой беше споменал за болки в пръстите на ръцете, и при мен ги има, особено през нощта.
Вечер започва да ми тежи много вече, особено като легна е голямо изпитание със завъртането и ставането, на моменти е и болезнено.
Как сте със стриите, при мен няма за сега. Само забелязвам повече напукани капиляри, даже на корема имам едно "петно" с капиляри.

# 639
За Майчин дом искаха 2 багажа. Един основен и една малка чанта за реанимация, ако се наложи секцио или вече е планирано. Вие как мислите, дали във всяка болница е така? Звучи много разумно.

# 640
Вие някои сте доста напред, моя термин е за края на откомври и тепърва започвам 8 месец. Хич не съм се разбързала, даже си планирахме един уикенд без деца през средата на септември, като “за последно”. Усещам, че наближава раждането, вече си изглеждам много бременна, както казва ММ. Ям малко и ми става тежко, бебето вече ще започне да му отеснява. Но пък при мен до термин има още 2 месеца, почти всички ще родите преди това, дано не бърза да излиза. Утре сме на преглед и много се вълнувам, но следящият лекар ми е запазвал час и не си го намирам в профила като съществуващ. Дано няма проблем там.

Аз нямам стрий и с първото дете също не са ми излизали, с нищо не съм се мазала този път. За мен е 90 процента генетика.

# 641
mommy22, и аз тепърва ще влизам в 8 месец и моя термин е края на октомври. Тайно се надявам да родя по-рано обаче.
За багажа... Аз куфар нямам, нямам и сак. Като съм пътувала винаги съм била с раница и каквото не мога да побера го слагах в багажника.
Аз съм в една чуденка - бебе и куче в кола. Бебето може ли на предната седалка да се вози в кошница? Или да започна да уча кучето да се вози там? Проблема е, че живея в населено място с много бездомни кучета - по две, три в глутница. Моята не е злобна, но никога не са я нападали и се притеснявах. Та за разходка първо е с колата и след това я пускам да тича. Та, мамите с кучета вие подготвяте ли ги по някакъв начин за пристигане на бебето? Чудя се дали да не сложа кош за новородено на задната седалка и да видим как ще го понесе.
Да се оплача - започнала съм да дишам като английски булдог при най-малкото натоварване. След обед вече ми е тежко, топло, място не мога да си намеря.

# 642
При мен също остава доста, термина ми е съвсем в края на Октомври. Та още реално не съм влязла в 8-ми месец. Дано и да не избързва малкото човече. 👶
При първото раждане бях с куфар с колелца, беше по-удобно наистина. Санитарките не обичат да помагат с багажа, а не трябва да се вдига тежко.
За момичетата от София във вторник на 27 Август има лекция на тема Кърмене на “И за мама” на живо е. Аз се чудя дали да не отида.
Момичета, като че ли в началото имахме повече двойки близначета? 🤔 Сега като се сетя има доста момичета, които отдавна не са писали. Надявам се да са добре и когато решат да се включат пак.

# 643
Може кучето отпред, да.

Стрии имам от преди, сега ще си проличи дали ще имам пак. С мазане или без, до кожа си е и до кг. Аз тогава бях по-слаба и с огроооомен корем. После правих една естетична процедура и се позагладиха.

# 644
Днес се замислих за козметиката за бебе. Въпрос към опитните мами: вие от какво имахте нужда за бебетата първите месеци? Засега съм набелязала шампоанче, гел за къпане, масло за мазане и масажи, може би крем за лице, но това да кажем след първите седмици. Пропускам ли нещо? Като марки клоня към Хип или Веледа - дали имате наблюдения от първа ръка?

Иначе, консумативи като прах за пране, веро за шишета, т.н. гледам да са за деца и максимално изчистени като съдържание. Ще съм благодарна да споделите опит и за това.

Общи условия

Активация на акаунт