ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 325
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, в 29 г.с колко тежаха вашите бебчовци?

На мен ми каза феталната спешно хоспитализиране за кортикостероиди, защото изоставало с 2 седмици и няколко дни и един вид да си вържем гащите с това, че сме задвижили дробчетата по-бързо да се развият...
Проследихме наддаването последната седмица - наддало е само 60гр.
Било много малко наддаване, трябвало поне 300гр седмично😶😶😶

917гр е в момента малката бебочка - 29 г.с....

# 166
Ans, послушай докторите, вържи си гащите, а другото Божа работа.
Няма да ти кажа колко тежеше моето, недей сравнява. Някои са по-дребни, други по-едри.
Някои се раждат 2-3кг, други 4-5.
Стискам палци, мила. 😘

# 167
Анс, по-добре да си в болница и да я наблюдават, и да ти бият стероиди, за да сте готови ако се наложи. Моето бебе беше около 1450г. в 30 седмица, но както Суийти казва, те различно наддават. Въпреки това си мисля, че по-добре да сте й буустнали дробчетата, ако има нужда да се роди по-рано. Успех и прегръдки от мен!

# 168
Анс, всичко ще е наред!
Скрит текст:
Гледам, че масово се ваксинирате за коклюш. Аз съм много раздвоена. Направих си проучване и още повече се обърках. Реално има много проучвания, но малко данни в цифри, което ми е съмнително. Ваксината защитава от 70-90 процента новородените. Друго, което ми направо впечатление е, че децата получават по-малък имунитет в последствие от хексацима, заради ваксинацията на майката. Това казват, че не е проблем, но имам чувството, че в бъдеще заболеваемостта от коклюш ще е по-висока заради бежанци, неефективност на съвременната ваксина и т.н. Някак чувствам, че най-добре да се изолира бебето за първите 2-3 месеца, без погачи, без посещения на роднини.
Ще се радвам да чуя доводите на тези, които са против.

# 169
За тоновете, аз ще ходя след 45 дневния болничен, но къде и как въобще не знам. Всеки път ще ходя при моя доктор да ги разчита ли? Голямо разкарване ще е.

И аз имам запек, от брем. е при мен и от желязото. Гадна работа. Сливи, кафе..
И болки имам и ми се надува корема каквото хапна и киселини имам.. и гадене понякога!

За коклюша още се чудя. Малко съм антиваксърка. Sad Не знам!

# 170
Анс според мен не се притеснявай стой в болницата там си знаят работата и всичко ще е наред стискам палци

# 171
АНС, не мога да се изкажа с компетентен съвет, но се надявам на възможно най-доброто развитие за теб и бебчето. Heart

Момичета, аз се чувствам като кораб. Едвам си връзвам връзките от вчера и се чувствам супер уморена дори и от минимални усилия, дори не задължително физически. Не знам дали така ще е занапред или ще отмине. :/

# 172
Така ще е, аз също съм като тюлен. Simple Smile

# 173
Някой се чудеше за ваксината за коклюш по-горе, решението е ваше, както и механизма на взимане на решения. Под това имам предвид, дали АГ/ЛЛ ще питате, които в повечето случаи също ще ви дадат лично мнение, защото не са имунолози или пък вие си имате ваш поглед върху нещата, индивидуално е.

Мога да споделя от опит какво е да боледуваш от магарешка кашлица, ами не се забравя, Дете бях, още не ходех на училище и помня. Няма такава кашлица. Имаш чувството, че вътрешностите ти излизат навън, с хастара наобратно, дъх не можеш да си поемеш и пак не спираш да кашляш. Не помня да ми даваха лекарства през цялото време, но не мога да кажа със сигурност. Спомена, който ми е останал е дълго чакане да премине кашлицата.

Успех в решенията, дерзайте!

# 174
Ще си вържа гащите със сигурност с тия кортикостероиди, но дори не знам на какво да се надявам.
Не знам откъде може да идва проблемът и това е побъркващо.
Не знам и колко време може да се издържи по този начин с това темпо на наддаване. Стискам палци да дръпне изведнъж както става при много бебчета в 8ми месец дърпат жестоко. Надявам се да устискам до септември😍

Аз от ваксините нямам страх. Мисля, че с умисъл са направени и не съм лошо настроена. Дори имах час за боцкане утре, но ще отложим за след болницата.

# 175
Ans, ти пиеш ли протеин, хапваш ли добре, колко кг си и колко си качила?
Ако не ти се отговаря, недей. Сигурно се тревожиш, но в болницата ще си в сигурни ръце.
Аз все се успокоявам, че като цяло критичните първи месеци ги минахме и има жени, които раждат в 7-8м без последици.

Иначе за ваксините темата е много спорна. Моят АГ каза, че без ваксини по света щеше да има много страшни болести, така е, факт.
Аз лично съм имала реакция от ваксина, детето ми също, а съм чувала и за много страшни реакции при някои деца..
Нека всеки постъпи както го чувства.
Мога да ви кажа от сигурен източник, че в момента случаите на коклюш са намалели, а на ковид се увеличиха в БГ. Ама как ще е след 2 месеца!?
Аз още се колебая... Омръзна ми от тази моя нерешителност, която ме е обхванала през брем.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 20:05 от *Sweety*

# 176
Ans, ти пиеш ли протеин, хапваш ли добре, колко кг си и колко си качила?
Ако не ти се отговаря, недей. Сигурно се тревожиш, но в болницата ще си в сигурни ръце.
Аз все се успокоявам, че като цяло критичните първи месеци ги минахме и има жени, които раждат в 7-8м без последици.

Иначе за ваксините темата е много спорна. Моят АГ каза, че без ваксини по света щеше да има много страшни болести, така е, факт.
Аз лично съм имала реакция от ваксина, детето ми също, а съм чувала и за много страшни реакции при някои деца..
Нека всеки постъпи както го чувства.
Мога да ви кажа от сигурен източник, че в момента случаите на коклюш са намалели, а на ковид се увеличиха в БГ. Ама как ще е след 2 месеца!?
Аз още се колебая... Омръзна ми от тази моя нерешителност, която ме е обхванала през брем.

Пия протеин вече от 7 дни и допълнително протеинови храни ям. Качила съм над 10кг досега. И аз все се успокоявах с това, но нали знаеш, то всеки иска повече и повече. Преди си мислих, че като стигна дотук ще ми е спокойно и дори да се наложи секцио няма да се притеснявам, но уви. Искам да си остане и още един ден, и още един ден..Поне да стигнем заветни 2кг. Че друго си е килограм, друго си е два. Вярвам в това, че щом се следим няма да има тежки последици...или поне ми се иска така да вярвам

# 177
Ще си вържа гащите със сигурност с тия кортикостероиди, но дори не знам на какво да се надявам.
Не знам и колко време може да се издържи по този начин с това темпо на наддаване. Стискам палци да дръпне изведнъж както става при много бебчета в 8ми месец дърпат жестоко. Надявам се да устискам до септември😍

Аз от ваксините нямам страх. Мисля, че с умисъл са направени и не съм лошо настроена. Дори имах час за боцкане утре, но ще отложим за след болницата.

Ans, на твое място бих задала всички тези въпроси на докторите, на 1,2, 3ма, колкото е нужно. С цялото ми уважение, те за какво са там, ясно е, че за действие, и в същото време пациента има право на информация и отговори, толкова, колкото са му нужни, за да вземе информирано решение.

С бебчето вярвам, че всичко ще е наред 🤗  За информация: тукашната здравна каса, която ми праща ежеседмичните имейли за проследяване на бременноста, каза още в 24та седмица и занапред, че бебетата имат всички шансове за оцеляване извън утробата.

Иначе, таз лекарка, пак с уважение, но как пък така изведнъж видя изоставане от 2,5 седмици 🤔 досега симптоми нямаше ли, че спешно чак влизане в болница. То щом се налага, добре, но хубаво да се изразява малко по-меко, та да успокои, вместо обратното.

Стискам палци, Ans, дръж ни в течение! 🤗 Всичко ще е за добро!

# 178
И аз вярвам, че всичко ще е наред!

Едно време ни ехографи, ни нищо. Моя близка (на 50г и малко) не е знаела, че носи близнаци..

# 179

Ans, на твое място бих задала всички тези въпроси на докторите, на 1,2, 3ма, колкото е нужно. С цялото ми уважение, те за какво са там, ясно е, че за действие, и в същото време пациента има право на информация и отговори, толкова, колкото са му нужни, за да вземе информирано решение.

С бебчето вярвам, че всичко ще е наред 🤗  За информация: тукашната здравна каса, която ми праща ежеседмичните имейли за проследяване на бременноста, каза още в 24та седмица и занапред, че бебетата имат всички шансове за оцеляване извън утробата.

Иначе, таз лекарка, пак с уважение, но как пък така изведнъж видя изоставане от 2,5 седмици 🤔 досега симптоми нямаше ли, че спешно чак влизане в болница. То щом се налага, добре, но хубаво да се изразява малко по-меко, та да успокои, вместо обратното.

Стискам палци, Ans, дръж ни в течение! 🤗 Всичко ще е за добро!

Ами тя е феталната и реално бях ходила при нея на преглед за втора фетална в 22-ра седмица. Сега отидох на трета фетална в 28ма седмица. И тя ми казва, че преди не е имало проблем с теглото. Сега от третата фетална се видя това изоставане. А като знам, че много жени я пропускат тази трета фетална....

Общи условия

Активация на акаунт