ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 537
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Шишарче, изводите ти изглеждат абсолютно логично. Много жалко ако такава голяма реномирана болница се възползва от страховете на бременните, само и само да преберат едни пари. Аз лично съм голяма паника и със сигурност бих се подвела. Аз също имам скъсяване на шийката, слагам утрогестан и понеделник съм на преглед, пиши след твоя преглед как се развиват нещата, че темата ми е интересна.

За апетита - аз цяла бременност нямам апетит, в началото беше заради гаденето, като отмина то обаче не се промениха много нещата. И на мен все ми се яде нещо свежо ама и аз не знам какво е това нещо 😂 и ям малко по задължение.

Име още не сме избрали, но се колебаем между: Виктория, Адриана и Маргарита, вие какво мислите, кое ви допада повече?
Гласувам за Адриана и Маргарита. (Адриана малко надделя) 💕

# 361
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но ви следя. Аз вече съм в 33 г.с. и имам дата за секцио за 20 септември. Надявам се да издържим до датата, защото болницата ми е на 3ч. от вкъщи и май от това ме е страх повече, отколкото от раждането.
Аз последните 3 месеца не качвам никакви килограми, стоя си на 5 качени, но АГ е много доволна как качвам.
Моето бебе също не е много голямо и пия протеин.

# 362
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но ви следя. Аз вече съм в 33 г.с. и имам дата за секцио за 20 септември. Надявам се да издържим до датата, защото болницата ми е на 3ч. от вкъщи и май от това ме е страх повече, отколкото от раждането.
Аз последните 3 месеца не качвам никакви килограми, стоя си на 5 качени, но АГ е много доволна как качвам.

Woooooow Beautyaddicted, хубаво, че се включи, ето, че и в нашата група дойде време за родилни планове 😲 Хем приятно, хем всичко започва да става съвсем истинско вече 😲

# 363
Smile, на мен Адриана ми харесва. Започва с първата буква от азбуката и не е прекалено разпространено. Виктория е хубаво, но много често срещано.

Има ли някоя мама, която ще ражда в Щерев? И като цяло тези от вас, които са проучвали цените в частните болници, колко ще ви излезе раждането? Аз не искам да си сменям болницата и доктора, но доскоро бях под заблуда, че във всички частни са еднакви цените. Сега май се оказа, че в Щерев е двойно на останалите - 3000 лв за естествено. Едит: сега погледнах, че и на останалите места - Токуда и Надежда са около 3к. Как го смятате 1500? Или се покрива половината от ЗК? Също по повод присъствие на половинката как сте настроени?

Иначе аз съм с диоптер, предният път не са ме пращали на преглед, но моя е нисък.

Beautyaddicted, то за теб почти не остана! Включвай се по-често да си споделяме.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 14:24 от mommy22

# 364
Мисля че голямото качване беше втори триместър. Много жени споделят, че към края не качват, а някои даже свалят (а жегите в нормално и да се свали малко от вода, мисля че стига да не е в голям конфликт с това колко трябва да дръпват бебетата в този период не трябва да притеснява). Аз също съм намалила темпа, стомахът е доста малък, затова малко хапване и по-често, за да не гладуват малките. Аз по принцип си ядях най- много плодове и зеленчуци и те не тежат много и бързо след хранене олеква. Но всякакви болки и дискомфорт игнорирам, така или иначе, защото дискомфортът от страха от преждевременно раждане замества всичко при мен. Някак си съм приела, че неудобно ли ми е вървим напред. Странна философия, но работи. Пък и знам, че има лежащи мами и такива в болница и си казвам, че възможността да съм вкъщи, да се движа и да се чувствам леко сутрин е направо лукс!

Адриана е много красиво име според мен! Тук във Франция нямат много суеверия, но споделянето на името им е голямо, нямат проблем да споменат за бременността още в 6г.с. - с приятеля ми имахме конфликт след като той го декларира пред няколко човека, но името…. Всякакви странностти! Не смеят да кажат, и не питат! Ние сме намислили и имаме няколко фаворита и за двамата, но ще решим накрая, даваме си опцията да харесаме нещо по всяко време!

Аз съм започнала да гледам всякакви видеа за кърмене, повиване, приспиване, дундуркане, къпане, масаж на лицето!, стимулиране на рефлексите и т.н. защото все смятам, че ще закупим и приготвим всичко, но това ми е тъмна Индия - и теоретичната подготовка ме успокоява - не знам дали ще науча нещо, но се чувствам по-полезна поне!

От августовските по всичко личи, че това, което ни тревожи сега ще бъде изцяло заместено от истинското приключение на кърменето!

# 365
Мисля че голямото качване беше втори триместър. Много жени споделят, че към края не качват, а някои даже свалят (а жегите в нормално и да се свали малко от вода, мисля че стига да не е в голям конфликт с това колко трябва да дръпват бебетата в този период не трябва да притеснява). Аз също съм намалила темпа, стомахът е доста малък, затова малко хапване и по-често, за да не гладуват малките. Аз по принцип си ядях най- много плодове и зеленчуци и те не тежат много и бързо след хранене олеква. Но всякакви болки и дискомфорт игнорирам, така или иначе, защото дискомфортът от страха от преждевременно раждане замества всичко при мен. Някак си съм приела, че неудобно ли ми е вървим напред. Странна философия, но работи. Пък и знам, че има лежащи мами и такива в болница и си казвам, че възможността да съм вкъщи, да се движа и да се чувствам леко сутрин е направо лукс!

Адриана е много красиво име според мен! Тук във Франция нямат много суеверия, но споделянето на името им е голямо, нямат проблем да споменат за бременността още в 6г.с. - с приятеля ми имахме конфликт след като той го декларира пред няколко човека, но името…. Всякакви странностти! Не смеят да кажат, и не питат! Ние сме намислили и имаме няколко фаворита и за двамата, но ще решим накрая, даваме си опцията да харесаме нещо по всяко време!

Аз съм започнала да гледам всякакви видеа за кърмене, повиване, приспиване, дундуркане, къпане, масаж на лицето!, стимулиране на рефлексите и т.н. защото все смятам, че ще закупим и приготвим всичко, но това ми е тъмна Индия - и теоретичната подготовка ме успокоява - не знам дали ще науча нещо, но се чувствам по-полезна поне!

От августовските по всичко личи, че това, което ни тревожи сега ще бъде изцяло заместено от истинското приключение на кърменето!

Джу, харесва ми философията ти. Чух и аз същата от прословута хомеопатка в България, още в началото на бременността. Моя приятелка я попитала за “гадното, гадене, ден и нощ” и тя и беше поръчала да ми предаде да се радвам, че ми е лошо, значи всичко върви добре.

Тук, Англия, чух интересна информация от акушерка, каза в различните страни, бременноста е различни седмици. Например, се оказа, че сега ако се премести някоя мама от Англия във Франция, термина ще се смени,   42 седмици във Франция, 40 в Англия, така ли е?

# 366
  • UK
Не мисля, че е различна. Бременността се брои 40 седмици от датата на последния МЦ, а на УЗ на 12 седмица се определя по-точен термин и това в финално. 40 седмици е стандартът, но до 42 може да се остави да се преноси ако няма някакви медицински показания.

Адриана ми беше изборът за име ако и второто беше момиче. Все още много го харесвам.Heart

Аз седмица след вливането на желязо съм друг човек, нямам крампи, нямам задух, много се надявам тази банка да ме е закрепила до края на бременността. Вече съм в 33г.с., усещам, че още другият месец ще има бебе в края.
Килограмите при мен засега спряха да се качват, но и нямам много апетит вече. +10 съм някъде, не ми тежат, но ако седя дълго време на стол започва да ме боли гърбът и трябва да стана да се раздвижа.

# 367
Не мисля, че е различна. Бременността се брои 40 седмици от датата на последния МЦ, а на УЗ на 12 седмица се определя по-точен термин и това в финално. 40 седмици е стандартът, но до 42 може да се остави да се преноси ако няма някакви медицински показания.

Адриана ми беше изборът за име ако и второто беше момиче. Все още много го харесвам.Heart

Аз седмица след вливането на желязо съм друг човек, нямам крампи, нямам задух, много се надявам тази банка да ме е закрепила до края на бременността. Вече съм в 33г.с., усещам, че още другият месец ще има бебе в края.
Килограмите при мен засега спряха да се качват, но и нямам много апетит вече. +10 съм някъде, не ми тежат, но ако седя дълго време на стол започва да ме боли гърбът и трябва да стана да се раздвижа.

Да, да, Ljoli, ти каза, че имаш усещането за Септемврийско бебче! 🍀

# 368
Здравейте, мамии… не съм писала скоро, но ми беше доста натоварено. Пренасяхме се в другия апартамент, на следващия ден имах разходка към 2,5 часа и хоп откриха контракции на тоновете, доста регулярни и за късмет скъсена шийка и разкритие 2 см… В момента съм на системи и кортикостероиди за дробчето на бебчо. Дано закрепим положението поне до началото на Септември, че съм едва началото на 33 седмица! Пазете се мами и не се натоварвайте!!! Някоя мама, ако е имала подобен предишен опит, ще се радвам да даде съвет! ❤

# 369
Lolla, стискаме палци за да не бърза бебчето, миличка.

Ехее, много готино, така се вълнувам. Другия месец към края  и в нашата тема ще има бебешоции! 🥰🥰🥰

Smile, на мен и трите имена ми харесват.
Обаче Виктория е доста често срещано.

Mommy, по частните болници нищо не се поема по ЗК. Плащаш си там 3000, ако толкова пише и това е.
Поема се от частен застраховател евентуално.
За присъствието на бащата съм строго против ако раждането е естествено, ако е секцио ок.
Скрит текст:
Не мисля, че ще ми е до бащата, ако е естествено. То прегледи за разкритие, то клизми, то болки, то при напъна може човек да се напишка или..., то кървища.. абе въобще..

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 15:25 от *Sweety*

# 370
Mommy, аз ще раждам в Щерев, живот и здраве ако задържим положението с шийката, защото знам, че ако тръгне раждането преди 34 седмица ще ме препратя към болница с по-висок клас неонатология, примерно МД. Не съм проучвала цените обаче на други места, но си мисля, че обявяват по ниски цени за да привлекат хора, но накрая се оказва примерно, че трябва да се доплати я упойка, я избор на екип или нещо друго и като теглиш чертата сумата излиза сходна.

# 371
Стискаме палци Lolla_Bunny! В другите теми имаше раждания в тези седмици, че и по-рано и бебчетата бяха добре, някои поседяха в болница, но важното е, че са хванали всичко и взимат адекватни мерки!
А имам приятелка, която беше така с близначки и с критична шийка, че и разкритие от 29 седмица (за разкритието не знам точно как бяха нещата) - тя роди в 38+4.

MayaJane, мисля, че са еднакви т.е. 40, но максимума на това колко могат да изчакат е различен, интересно, не съм го чувала, само знам, че не обичат и преносването много и следят дали не трябва да предизвикат раждането. Но това е по спомен, с близнаци мисля, че шансът ми да пренося е една абсолютна нула.

# 372
Lolla, и от мен имаш молитва за най-позитивно развитие 🍀🙏🏻

“Майчината молитва във вода не потъва и в огън не гори”.
Днес е Голяма Богородица - закрилница на майчинството, жените и семейното огнище. Нека мир и любов да цари в домовете ни, а късмета да е винаги с нас.
Амин 🙏🏻

# 373
Lolla, стискаме палци да има само добри новини!!!

Момичета, искам да се допитам до вас за 45-дневния болничен, тъй като съм забравила как се случваха нещата, а и забравих да питам АГ-то в понеделник.  Първият ден от 45-дневния ми болничен се пада 21ви август, но аз имам преглед при АГ на 26ти август. Възможно ли е да ми издаде болничния със задна дата, знаете ли?

# 374
Lolla, и от мен имаш молитва за най-позитивно развитие 🍀🙏🏻

“Майчината молитва във вода не потъва и в огън не гори”.
Днес е Голяма Богородица - закрилница на майчинството, жените и семейното огнище. Нека мир и любов да цари в домовете ни, а късмета да е винаги с нас.
Амин 🙏🏻

Амин! 🍀🙏 Момичета, благодаря на всички за подкрепата! Старая се да мисля позитивно само! Вярвам, Бог ни закриля всичките! 🤍

Общи условия

Активация на акаунт