ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мами. За първи път се включвам и аз, но ви следя от доста време. В 33 г.с. +4 дни съм и днес бях да преглед при АГ и се установи, че шийката доста се е скъсила - 16 мм. Според докторката няма да дочакам термина на 07.10 и да се подготвям за по-ранно раждане. Тъй като съм с гестационен диабет тя смята, че даже така е по-добре, въпреки че размерите на бебето са нормални, не върви напред и водите са ми добре. Общо взето ме хвана шубето днес след тези новини и имах нужда да си го излея някъде...Само да дочака поне 36 г.с. и да е здрав.

# 601
Здравейте мами. За първи път се включвам и аз, но ви следя от доста време. В 33 г.с. +4 дни съм и днес бях да преглед при АГ и се установи, че шийката доста се е скъсила - 16 мм. Според докторката няма да дочакам термина на 07.10 и да се подготвям за по-ранно раждане. Тъй като съм с гестационен диабет тя смята, че даже така е по-добре, въпреки че размерите на бебето са нормални, не върви напред и водите са ми добре. Общо взето ме хвана шубето днес след тези новини и имах нужда да си го излея някъде...Само да дочака поне 36 г.с. и да е здрав.

Tsvetoslava.I, той е здрав! Смело напред 🤗

# 602
Лягай да лежиш и да "мътиш", ще изкара още някоя седмица юначето.
🥰

Как сте днес, милички?

# 603
Успех, Цветослава, съвсем достатъчно е да удържиш фронта до 36-37 г.с. Всичко ще е наред.

Аз днес бях да давам кръв и урина и нещо не ми харесва урината, даже се постарах да е стерилна. Пратих я на АГ, но се чудя дали да пусна нова проба и микробиология, макар че нямам симптоми на инфекция и се чувствам добре. Днес осъзнах, че сякаш очаквам нещо да се обърка, много ми е нервно и искам вече да влизам в 9 месец и да знам, че няма риск пак да родя преждевременно. До 36 г.с усещам как ще съм на нокти за всеки симптом и ще очаквам проблем. Sad

Качвам в скрит текст, последната част ме тревожи.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:25 от mommy22

# 604
Добре дошла леко бременеене или.поне това, което ни остава. Почивай повече, без да се натоварваш. Всеки ден е плюс за теб и за бебока. Не се стресирай излишно.
Янинка, бързо оздравяване. Дано го изкараш леко.
mommy22, всяка бременност е различна! Не означава, че и с тази ще родиш по-рано. Не ти харесаха изследванията от урината или самата урина? Ако нямаш проблеми и оплаквания, ако изследванията са наред недей да се вкарваш в излишни филми. Не можеш да изследваш всичко. В понеделник беше на преглед, нали? Тогава, когато видиш бебо ще се отпуснеш. Важното е да не си мислиш лоши неща.
Боли ме главата от вчера. Изпих два парацетамола и не помага. Чудя се един беналгин колко би ми навредил.
Кучето - Кане корсото от както съм бременна е доста по-различна. Но вчера след разходка, отидох да пазарувам и тя ме чака в колата и вече си прибирам нещата в багажника един пияница реши да ми иска пари. Помислих, че това куче ще излезе със седалките от багажника. За два лева тоз човек щяха да го изядат.

# 605
Mommy, пусни още 1 урина утре.

Sway, имаш пазачка. ☺️
Беналгин не може! Пий вода, нещо освежаващо, още 1 парацетамол.

По колко трябваше да качва бебето на седмица, по 100гр. ли?
Е сега в 33 като ми е 1850, значи ли, че в 38 ще е 2,кг и нещо? Малко ми се струва..

# 606
Mommy, пусни още 1 урина утре.

Sway, имаш пазачка. ☺️
Беналгин не може! Пий вода, нещо освежаващо, още 1 парацетамол.

По колко трябваше да качва бебето на седмица, по 100гр. ли?
Е сега в 33 като ми е 1850, значи ли, че в 38 ще е 2,кг и нещо? Малко ми се струва..
Имам, имам... Страшна работа е. С това лаене по всякакви хора вече, вратата на задната седалка е станала ужасна от мятането й. Мисля да сложа едно старо кошче за кола, за да свиква и да не скача поне и от двете страни.
Абе май около 300 грама започват да качват в един момент.

# 607
Не може беналгин. Тези лекарства стават все по- опасни с напредването на бременността. За разлика от повечето други.
Премери си кръвното.

# 608
Около 150-200г. на седмица след 30 г.с. според тази таблица:

https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-feta … k-by-week_1290794

Добре дошла, Цветослава! Леко бременеене и не се тревожи - в повечето случаи ГД може да се контролира с хранителен режим и съвсем няма да навреди на бебчо.

Моми, и аз имах завишени левкоцити и наличие на бактерии в последната урина. АГ взе секрет да видим ситуацията, но явно не е имало нищо притеснително, защото така и не ме информира за проблем. За твое успокоение, пусни си още една урина и искай секрет в понеделник. Най-важното, не е казано, че ще се повтори сценарият от първата ти бременност с преждевременното раждане, опитай да не се настройваш по такъв начин, защото тревогата вреди 🤗

# 609
  • Sofia
При стерилна урина след 3 дни трябва да имаш и резултат каква е бактерията и с кои антибиотици може да се лекува. Излиза на 3-ти ден.

# 610
Не може беналгин. Тези лекарства стават все по- опасни с напредването на бременността. За разлика от повечето други.
Премери си кръвното.
120/80 ми е кръвното. Малко по-високо от нормалното ми 100/70, но пак не мисля, че е много високо.
От вчера ме боли тая глава. Парацетамола не помага особенно. Пиенето на вода по 3 литра на ден пак. Направо място не мога да си намеря.

# 611
При стерилна урина след 3 дни трябва да имаш и резултат каква е бактерията и с кои антибиотици може да се лекува. Излиза на 3-ти ден.

Пуснах обикновена урина. При микробиологията се чака 3-5 дни, но аз не съм пускала. И на мен предпоследния път в урината ми бяха леко завишени левкоцитите и пишеше, че има наличие на бактерии, но доктора каза, че нищо не е и да не го мисля. Сега обаче последните три показателя са по-високи от преди като се притесних и затова се чудя. По принцип кога се пуска МБ от вагинален секрет през третия триместър, в коя седмица? Мен не ми пречи да поискам и преди това, но няма как да е в понеделник, понеже тогава съм на ФМ, а не при моя доктор. По-скоро ще видя моя какво ще отговори и евентуално на своя глава мога да пусна утре на друго място стерилна урина и микробиология.

Мерси за успокоителните думи, момичета. Знам, че не е нужно историята да се повтаря, но тъй като предишното ми раждане уж беше предизвикано от бактерии, затова особено по тази тема съм много притеснена. Макар че МБ този път ми е била винаги чиста, предишната бременност всеки път имах бактериална вагиноза.

# 612
hehe, sway, нашето куче е с фалшива бременност от началото, към моя втори триместър и мина, но сега отново се почна...и котките са много странни, но женските по-скоро ме отбягват, а момчето ми пази корема (качвам снимка)

Аз отдавна не бях се включвала - първо семестърът беше ужас, аз си мислех, че като ме видят бременна студентите ще имат милост и ще ме търсят по-малко, но се оказа обратното. Сега си страдам мълчаливо - става ми много лошо, не мога да спя от киселините, като цяло ми е секлет и нищо, което правя не ми се вижда смислено. Имам чувство, че само чакам но то дните се точат бавно и няма проект, който да ми ги осмисли. Проверявам магистърски работи, чистя, накупих неща и си стегнах багажа за болницата - но ме е обвзела такава апатия.....бебчо е добре, към 1700 гр, но ми казаха, че няма да е гигантско бебе (лекарката е виждала мъжът ми, който е 1,93, може би затова ми го каза). Страх ме е, че на втората фетална главичката на бебчо беше в долната граница, а иначе е голям - и естествено прекарах дни ровейки се в статии за микроцефалия. Лекар нищо не ми е казал за сега - да се надяваме, че това са си само мои преекспонирани страхове и паники.

Сега с удоволствие ще си наваксам с четенето, изпуснала съм поне няколко теми. Надявам се, че всички сте добре и слънчицата ви растът здрави и устремени.

Скрит текст:

ПС - аз съм с протеин в урината от началото на бременността, лекарката чак сега ми даде антибиотик - уж на базата на едни кръвни и нивото на албумина.....много ми беше съвестно да пия антибиотика, но и след него пак си имам протеин....завиждам на мамите, които се следят на повече места...тук има жесток недостиг на медицински персонал и аз си разчитам само на моята лекарка.....

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 19:49 от ghgggg

# 613
Колко хубава снимка ghgggg ❤️
И моите ми спят на корема. И се гушкат!
За фалшивата брем. на кучето нека я погледне вет., да не й се възпалят гърдички или нещо топчета да излязат!
Лятото няма ли ваканция за студентите и за теб?

На мен пък сякаш бързо ми минават дните, но хем нямам търпение за бебчо, хем като си помисля, че имам още 40+- дена ии се шашкам, още имам книги да чета, да подреждам и кво ли не!

Mommy, утре нали работят лаб. до обяд, пусни си 1 обикн.урина утре сутрин, но преди това се измий хубаво, все едно стерилна ще даваш.

# 614
Момичета да се включа и аз.

От няколко дни ми е едно нервно, притеснено- хормони ли са, нерви ли са, не знам. Но ми е криво и ми се плаче.

Sway, и мен от вчера ме боли главата, дори снощи докато спах и ставах в 6:30 за Парацетамол, като че ли отпусна за малко. Май болката идва от врата и раменете, по принцип ми помага Невробекс, ама като не знам дали сега мога да пия?
Mommy, май и преди беше казвала, че си се насочила към Щерев за раждане. Аз също го обмислям. Следя се успоредно и при Коновалова. Ти при кой си?
Във вторник бях на трета ФМ в Марковс. Винаги ходя при проф. Марков, но този път имаше часове за след 20 Септември. При доц. Чавеева също не знам дали няма да ми е късно за сега няма часове. Та във вторник ми изкочи час при д-р Павлова. Момичета, потресена съм. Легнах за преглед и започна с “ Ааа, днес очаквах да видя едно хубаво бебе, а то ….. Аааа, хубаво е де, позата не позволява да го видим хубаво.” 🫣 Да кажеш такова нещо, бях с мъжа ми и детето на 4 години. После почна “ С предната бременност като си сравнявате корема този сега как ви се струва?” 😳. След едно след друго бебето било по-малко на гр., плацентата ми била 2-ра степен, околоплодни води в норма, но на долна граница. Еййй, така едно след друго. Преди 4-5 дни бях на преглед и нищо такова не ми казаха. Направо се разревах в кабинета. А тя без да откъсва поглед от монитора си ми подаде само една салфетка.
Добре, че на следващия ден в Щерев имах регулярен преглед, потвърди единствено за плацентата, че е 2-степен, но другото каза, че е ок. Измери и бебока повече и каза, че си е в норма. Дори тонове записахме.
Не обичам да се изказвам негативно, но ФМ във вторник ми подейства ужасно, най-вече отношението. Имам чувството, че за това и от вчера ме боли глава и ми е сдухано. То аз два дни само плаках. 😔
Извинете ме за дългия и неособено положителен пост, но трябваше да споделя. 💙

Общи условия

Активация на акаунт