Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 142
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви, момичета. Аз съм още далеч от това изследване, но не искам да качам "на празен ход" да мине всичко с аборта, а да си се подготвям лека-полека. Днес би трябвало да ми излязат и имунологичните изследвания.

# 256
Нала, какви имунологични пусна?  На мен докторите ми казват да не пускам (щото нали, след един аборт само….) аз бих пуснала, ама не знам какво да изследвам

Благодаря ви, момичета. Аз съм още далеч от това изследване, но не искам да качам "на празен ход" да мине всичко с аборта, а да си се подготвям лека-полека. Днес би трябвало да ми излязат и имунологичните изследвания.

# 257
  • На изток от Ада
Нк клетки.
То може и антифосфоролипиден да се пусне . Лупус...

# 258
Нала, какви имунологични пусна?  На мен докторите ми казват да не пускам (щото нали, след един аборт само….) аз бих пуснала, ама не знам какво да изследвам

Пуснах Репродуктивен скрининг панел в Надежда, който не мога да разбера какво съдържа, фракция на комплимента С3 и С4, антикардиолипинови антитела и anti b2gp1 антитела. Довечера се очаква да ми излязат резултатите и ще ги кача, за да се види по-подробно какво има в този репродуктивен панел. И после ще попълвам каквото е изпуснато. Искам да си направя всичко, което се прави още преди аборта. ЧХГ-то ми беше почти 13 000 в понеделник, на много прогестерон съм все още, не съм го спряла (сигурно в петък ще ми го спрат) и се притеснявам да не изпусна нещо.

Предполагам, че и мен ще ме отсвирят за изследвания на ембриона, защото ми е първи аборт, но ще настоявам и ако трябва ще търся друга клиника. Вече съм се уговорила с 1 лекар, че може да ми направи вакуум и да занеса материал в Геника.

# 259
Момичета, чхг за колко време се чисти от урината?

# 260
  • Замък сред облаците
Зависи от нивото на ЧХГ в кръвта. При теб беше 100 ако помня правилно, така че ако е приключила бременността за 3-4 дена макс като зависи от прием на течности и колко често се изпишкваш също.

# 261
Зависи от нивото на ЧХГ в кръвта. При теб беше 100 ако помня правилно, така че ако е приключила бременността за 3-4 дена макс като зависи от прием на течности и колко често се изпишкваш също.
Току що направих тест и е положителен с бледа черта, предполагам е нормално,  нали? Утре най накрая съм при моето АГ и нямам търпение да мине прегледа и да коментирам всичко с него. Притеснявам се, че все още поддържам температура 37-37,2.

# 262
  • Замък сред облаците
Нормално, това е то прогестерона, ще се смъкне ако бременността приключи окончателно.

# 263
Нормално, това е то прогестерона, ще се смъкне ако бременността приключи окончателно.
Благодаря,  страха от ИМБ просто си казва думата. Надявам се всичко да е наред.

# 264
  • Замък сред облаците
Ако не следиш ЧХГ как се движи пез 48 часа имай предвид че прегледът на УЗ няма да е категоричен поне още 2-3 седмици.

# 265
Готови са ми резултатите. Не са много добри.

# 266
Нала, почти всичко е в референции, защо мислиш, че не са добри? Има само някои с гранични отклонения, а доколкото знам тях лекарите даже не ги броят за такива?

Иначе, доколкото знам, антифосфолипидни, антикардиолипинови, и анти бета гликопротеин са изследвания за придобити тромбофилии.

И нещо странично за NK клетките - аз ги изследвах с кръв по предписание на АГ-то, което ми проследи аборта, но миналия ден бях на консултация при генетик в Надежда (проф. Хаджидекова) и тя каза, че за аборт се изследват NK клетки от ендометриума, а не тези в кръвта, защото двете нямали много общо. Но и каза, че според последните pregnancy loss Guidelines на ESHRE, дори и това не било релевантен индикатор за причина за аборта. 🙄

# 267
  • На изток от Ада
Lorrainв надежда за са така с биопсиите. Имам
Имунологична  биопсия и още няколко.. после имам лекарство в матката заради леко завишени нк клетки . И трябваше да чакаме за опити, с то действа малко лекарството...
И всъщност не правихме опити

# 268
Мини, много съжалявам.. каквото и да кажа няма да е достатъчно, силно те прегръщам! Heart

По темата с кистите.. аз имах една в месеца след аборта (февруари-март), която с М се изчисти. Юли пак имах една, която доста притесни едното АГ с размера си, че беше 6 сантиметра, но след седмица стана 4 на 5, а след М този месец вече я няма. Дори се видя доминантен фоликул в другия яйчник, та явно и О се е нормализирала.

Аз още пия последните хапчета от антибиотика за лаймската болест, така че този месец го изпускаме.
Октомври, живот и здраве, се връщаме отново съм опитите.

# 269
Нала, почти всичко е в референции, защо мислиш, че не са добри? Има само някои с гранични отклонения, а доколкото знам тях лекарите даже не ги броят за такива?

Иначе, доколкото знам, антифосфолипидни, антикардиолипинови, и анти бета гликопротеин са изследвания за придобити тромбофилии.

И нещо странично за NK клетките - аз ги изследвах с кръв по предписание на АГ-то, което ми проследи аборта, но миналия ден бях на консултация при генетик в Надежда (проф. Хаджидекова) и тя каза, че за аборт се изследват NK клетки от ендометриума, а не тези в кръвта, защото двете нямали много общо. Но и каза, че според последните pregnancy loss Guidelines на ESHRE, дори и това не било релевантен индикатор за причина за аборта. 🙄

В Надежда не са фенове на NK теорията, потвърждавам.

Общи условия

Активация на акаунт