Всички ли мъже изневеряват в определен период от живота си?

• 25 786
  • 634
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Основната роля е на изневеряващия. Приемам, че може да носи отговорност за действията си. "Другите са ми виновни" са лигавщини.
Много интересно мнение. Да приемем, че един от компоненентите на моногамната връзка е договор от типа:
"Ще правиш секс само с мен и с никой друг"

След това една страна на този договор, почва да задушава другата, като му ограничава количеството или качеството на секса. Получава се ефекта на менгементо, един вид хем не може другаде, хем тука няма да ти дам достатъчно. Има различни изходи от тази ситуация, но може би "изневярата" е най-полулярния. Иначе съм съгласен, че да изневеряваш е супер трудоемко начинание и освен, ако човек не е принуден от обстоятелствата, едва ли би си го причинил.

# 61
  • Далечният изток
Скрит текст:
За всичко са виновните жените разбира се. Както тази, с която изневерил, щото нещо го провокирала, така и тази, на която изневерил, щото не си вдигала краката в момента, когато той си поиска... Пък той миличкия.... даже не му се иска, ама заради пустите жени, ей на, не са го заключили у тях.
Изопачаваш ми теза. Казвам, че всеки има роля в изневярата. Щом не приемате мойта теза, какво остава - да приемете, че са виновни мъжете за изневерите и всички мъже са прасета и в даден момент ще изневерят?! Не ми се струва, че ще имаш добър живот, ако вярваш това.
Скрит текст:

Все пак, за англоговорящиете, споделям по-задълбочен и по-точен анализ на темата:

Въобще не ти изопачавам тезата, напротив, много внимателно прочетох, че за да не изневери мъжът, жената /неговата/ трябва да го държи изкъсо, защото ангелите му са слаби.
За мъжа впрочем нищо не писа, само за вината на жената. Така че много правилно те разбрах.
Аз лично никъде не съм споменавала за вина на когото и да е. Ти спомена вината на жената.

Както казах, на мен са ми изневерявали и то точно в отношения и период, когато изключително много съм обгрижвала мъжа и после съм се замисляла какво му е липсвало... И въпреки моя опит, изобщо не искам да слагам всички мъже под един знаменател и да очаквам, че конкретен мъж ще ми изневери задължително. Но пък от друга страна отдавна съм надраснала тези страхове - като изневери, много важно, разбера ли - чао, без драми и без обяснения. Не ме иска и не ме уважава, до там сме.

///
Хм, защо?! Ми договорите много лесно се развалят, когато една от страните не изпълнява задълженията си по него...

# 62
Такива абсолютни стойности - винаги/никога, не са здравословни. Не виждам какво значение има ако на потребителка Х мъжът й не е изневерявал, ако твоят не спира да ти слага рога за украса. По-скоро има мъже и жени, които са склонни да приемат изневяра от страна на партньора и такива, които не са. А причините не са толкова прости, защото касаят семейни модели, лична себеоценка, емоционална и материална зависимост и т.н.

# 63
Мога само да предположа, че не са всички. Зависи от следните фактори:
1. Възможностите на мъжа - сексуални и парични
2. Нивото му на самоконтрол и дисциплина
4. Продължителността на връзките му
3. Продължителността на живота му
4. Неговото и на партньорката му възприятие за изневяра

# 64
Ами ето един мисловен експеримент: "Ако имаш възможност еднократно да спиш с изключително привлекателен партньор при 100% гаранция, че няма да има последици (никой няма никога да разбере, няма да хванеш полова болест, да има бременност), ще се възползваш ли?" Какво биха отговорили повечето хора според вас?
Вече имам изключително привлекателен партньор, така че не, благодаря.
Според мен въпросът в темата за мъжете в определен период от живота им е много провокативен и несправедлив.
Бих го преформулирала на "Всички ли изневеряват в определен период от живота си?"
И бих отговорила, че някои да, някои не. Не са всички хора по един калъп, що за безумна идея.
Както и не всеки лъже, не всеки краде и не всеки мами, ако му падне случай и ако предполага, че няма да го хванат.
Може да изглежда невероятно на някои хора, които са се сблъсквали с "обратната страна на медала", има хора с морал.
Наистина има.
И ако ти имаш морал и се уважаваш, не се примирявай с измами.

# 65
  • София
Както казах, на мен са ми изневерявали и то точно в отношения и период, когато изключително много съм обгрижвала мъжа и после съм се замисляла какво му е липсвало...

Явно аз не съм се изразил достатъчно ясно първият път. Да речем, че сме на една страница с теб. По-интересно би било да го беше питала този мъж:
"Абе, Гошо какво ти липсваше, че реши да ми изневериш?"

Защото ти може да си мислиш и да си съчиниш някаква история в твоята глава, която да звучи достоверно, но в неговият свят нещата да са съвсем другояче.

На Гошо би му било много трудно и даже невъзможно да ти отговори точно, ясно и искрено на този въпрос. Като съм правел групови терапий обаче, са излизали много интересни неща по-темата. Най-водещото е липсата на уважение и разбиране от страна на жената към мъжа. Даже липсата не секс не е толкова определяща, макар че си оказва влияние.

# 66
Г-н гуру, терапии се пише, а не терапий. Срамота.

# 67
Има разлика да можеш да оцениш хубавото (секси викингите) и да искаш да изневериш с тях на човека, когото обичаш.

Ами ето един мисловен експеримент: "Ако имаш възможност еднократно да спиш с изключително привлекателен партньор при 100% гаранция, че няма да има последици (никой няма никога да разбере, няма да хванеш полова болест, да има бременност), ще се възползваш ли?" Какво биха отговорили повечето хора според вас?

Моят отговор е: категорично не. Никога не би ми хрумнало. Независимо от гаранциите и от привлекателността на този човек. Ако ще ченето ми да висва до ключиците.
Моят отговор също е категорично не. Тука не става дума той колко е готин, не става дума даже дали любовта към моя мъж в 11 по 10балната, а става дума аз колко се уважавам.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:13 от Нарцùса

# 68
Естествено, че не всички мъже изневеряват. Колкото и да им се иска на някои жена да не са единствените прецакани. Има мъже, които си купуват по-скъпи коли.
Аз не знам, кое е по-добре за семейното щастие.

# 69
  • София
Основната роля е на изневеряващия. Приемам, че може да носи отговорност за действията си. "Другите са ми виновни" са лигавщини.
Много интересно мнение. Да приемем, че един от компоненентите на моногамната връзка е договор от типа:
"Ще правиш секс само с мен и с никой друг"

След това една страна на този договор, почва да задушава другата, като му ограничава количеството или качеството на секса. Получава се ефекта на менгементо, един вид хем не може другаде, хем тука няма да ти дам достатъчно. Има различни изходи от тази ситуация, но може би "изневярата" е най-полулярния. Иначе съм съгласен, че да изневеряваш е супер трудоемко начинание и освен, ако човек не е принуден от обстоятелствата, едва ли би си го причинил.
Разваляш договора. Освен ако не си католик. Тогава е по-сложно.
Или мъжествено се криеш зад полата на жена си с "аз не мога да нося отговорност за действията си, тя ми е виновна".
Който вариант те влече.

# 70
Не, не всички! И моля, не се успокоявайте с подобни приказки и да го приемате за нещо нормално!
Аз нямам в обкръжението си такива познати и знам, че съпругът ми не би изневерил, нито аз. Знам, че е самоуверено, но знам и че е така.
Ако все пак допуснем, че се случи, моята реакция ще е мигновена и изобщо няма да търся някой, който да ме успокоява, че това било нормално и всички правили така!

# 71
Аз като съм имал много пъти възможност при тва с хубави жени, и не съм се възползвал, брои ли се за отговор или не?

# 72
  • Далечният изток
Както казах, на мен са ми изневерявали и то точно в отношения и период, когато изключително много съм обгрижвала мъжа и после съм се замисляла какво му е липсвало...

Явно аз не съм се изразил достатъчно ясно първият път. Да речем, че сме на една страница с теб. По-интересно би било да го беше питала този мъж:
"Абе, Гошо какво ти липсваше, че реши да ми изневериш?"

Защото ти може да си мислиш и да си съчиниш някаква история в твоята глава, която да звучи достоверно, но в неговият свят нещата да са съвсем другояче.

На Гошо би му било много трудно и даже невъзможно да ти отговори точно, ясно и искрено на този въпрос. Като съм правел групови терапий обаче, са излизали много интересни неща по-темата. Най-водещото е липсата на уважение и разбиране от страна на жената към мъжа. Даже липсата не секс не е толкова определяща, макар че си оказва влияние.

Е, щом правиш терапиЙ по темата, аз ще замълча...
Joy

# 73
Не знам защо като се заговори за липсата на уважение, някак се предполага, че следващата стъпка е неуважаващият да подари уважението си за нищо. В реалния живот често нещата са други -  уважението не е заслужено, даже човечецът има късмет, че не му сипват унижение с големия черпак.

# 74
Съдейки по темите кви мъже си хващате - да, на мама изневеряват още като си ви вземат вкъщи. Иначе за всички мъже не зная, аз го нямам в "преди да умра" списъка си.

Общи условия

Активация на акаунт