Отговори
# 30
За превръзки, тампони, как се слагат и т.н е наясно. Знае за съществуването на цикъл. Говорили сме по-схематично за жените като цяло. Не е на 10г без никаква информация по темата. Не мисля че сме дискутирали колко близко е вече тя до този момент, тук мисля да се насочим сега.

Ами тогава работата е свършена. Едно изречение, за да е готова, да не се изплаши.

# 31
"Книга за всяко момиче" или "Какво става с мен" мисля са ок.

След като голямата ги прочете на 7г , Мара Подробната ( малката ми дъщеря) ги прочете на 6г,  да не изпусне нещо Simple Smile Не мисля че много е разбрала за какво става въпрос, но точно за менстуацията знаят и двете от много малки и с доста подробности.
Не мисля че е излишна информация на каквато и да е било възраст.
Тази която е на 10г сега, знае повече от мен 🙃

# 32
Като ви чета, или аз съм от друга планета, или моите деца. Винаги съм се опитвала да ги предразположа към подобни разговори, подходящи за техните възрасти... да, ама не, винаги са ме прекъсвали, че не искат да слушат... Някак им е неудобно да се говори за твърде интимни неща. Даже не съм сигурна кога им е започнало окосмяването, от 7 г. искаха сами да се къпят в банята и ги беше срам от мен. И все още се крият, като се преобличат, мога само да ги видя по сутиен и по гащи, абсурд нещо по-голо...

# 33
Аз самата не се крия и се показвам гола, тя също пред мен не се крие.

# 34
Ми явно си е до деца.
У нас табута няма по теми свързани с тялото. Даже не мога ги накарам да не се мотаят голи из вкъщи след баня.
Нищо от това не се смята за много интимни неща за говорене.

Едит: а когато се преобличат в у-ще, басейни и прочее какво правят?

# 35
Моята до скоро нямаше скруполи и се преобличаше пред баща си.Въобще не осъзнаваше, че расте, променя се и вече не е малко дете.Та и на тази тема говорих, да не ходи полу гола в къщи.Ходи по спортен потник и къси гащи сега, но преди се е случавало и само по бикини.

# 36
  • На морето!
На моята дъщеря ѝ дойде навръх 12тия рожден ден- беше разочарована и се разплака, надяваше се на още година без. Тя танцува класически балет и МЦ изисква по-специално бельо и подготовка, но се свиква. След това не сме имали проблем- идва редовно, изравни се с мен и това значително улеснява нещата, няма болки и драми.

# 37
  • София
Radeva-87, няма толкова много излишна информация по темата. За конусмативите е достатъчно да се каже за тях и че вкъщи има достатъчно и когато й дойде ще се научи да ги ползва. Много съм говорила с дъщеря ми на всякакви теми и наистина не мога да измисля какво натоварващо може да й кажете сега.

# 38
И на мен и малката са ни синхронизирани, голяма не живее постянно с нас и там се поразместват, но ако сме няколко месеца  в един дом и трите сме заедно, законът на Юнг:)
ММ се чуди де да се крие като наближи ПМС

# 39
Дъщеря ми беше подготвена и просто ме уведоми, че вече се е случило. В училище още година преди това им бяха обяснявали също, включително и за менструалните чашки, каквато не ползвам и не бях споменавала.
От първия цикъл, през февруари т.г., до сега, само веднъж имаше малко избързва, 2-3 дни. Последния път я бореше, но тя решава този проблем с грешка за десетина минути.

# 40
На моята дъщеря ѝ дойде навръх 12тия рожден ден- беше разочарована и се разплака, надяваше се на още година без. Тя танцува класически балет и МЦ изисква по-специално бельо и подготовка, но се свиква. След това не сме имали проблем- идва редовно, изравни се с мен и това значително улеснява нещата, няма болки и драми.
Споделете какво бельо ползвате. Дъщеря ми е състезателка по спортни танци и всеки ден тренира, за турнирите съвсем ще ми е притеснено.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:49 от Ena123

# 41
  • Бургас
Скрит текст:
Когато стана на 8, подарих книга за момичетата и казах ако има въпроси, да пита. После още една книга прочете. Там е много подробно обяснено. На 11 ще стане т.г. Не ме е питала повече специално за цикъла, за секса имаше повече въпроси Simple Smile. Окосмяване няма, но гърдите започват да се променят.
Кои са книжките? 🙃
[/quote]

https://hermesbooks.bg/kniga-za-vsjako-momiche.html
https://www.fiut.bg/kakvo-stava-s-men-kniga-za-vsjako-momiche.html

Много полезен сайт, който смятам да препоръчам по-натам по всички въпроси, свързани със секса, предпазването от бременност, токсични връзки и т.н. Много подробности има, много детайли.
https://loveguide.bg/

# 42
Здравейте!
Но моята голяма дъщеря й дойде на 11 год. подготвена бе две години преди това - в раницата си винаги държи една торбичка с резервно бельо и превръзки,  прочете " Червеното всъщност е красиво" и " Книга за всяко момиче". Подробно обсъждахме, когато има въпроси и ( съжалявам, ако съм прекалено цветуща) един ден просто я вкарах с мен в банята и й показах всичко нагледно.
Тя е доста притеснителна, а аз имам и кофти пример с дъщерята на една позната, която се беше заключила в тоалетната на училище от притеснение да излезе и не успяха да я изкарат известно време. Реших да действам директно Simple Smile
Естествено..дойде й, когато мен ме нямаше. Беше само с баща си, чичо си, малката й сестра и братовчедка й, т.е. тя е най- голяма от трите. Съпругът ми ми се обади и ми каза " Случи се това, което очаквахме, а сега какво да правя" 🤣. Беше успяла да си сложи превръзка, но преди това е бягала по стълбите да търси баща си и е крещяла " дойде миии", а другите девойки ( на 9 и 7) бяха доста впечатлени, когато аз пристигнах.
Чичо й и баща й бяха в пъти по- притеснени от нея 🤣

# 43
  • На морето!
Споделете какво бельо ползвате. Дъщеря ми е състезателка по спортни танци и всеки ден тренира, за турнирите съвсем ще ми е притеснено.
Ето такъв тип нюд менструално бельо Слага се като застраховка върху обикновеното, на което е санитарния матерал, който ползва (дано не засегна чувствителните на тази тема). Идеята е да предпази, в случай че крилцата пропуснат или нещо се размести при всички шпагати, скокове и пр. "опасни" движения.

# 44
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Включвам се в тази тема, доста изтървах. Щерката е на 16. Има редовен цикъл, доста кратък , около 4 дни. Напоследък става болезнен. Давам нош па.

Общи условия

Активация на акаунт