Любители на котки - Тема 197

• 31 505
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • София
Роси, дадохте ли го това обезпаразитяващо? Колко от таблетката е предписана? В Празимек празиквантел е 6,25 мг за 2,5 кг котка. За 5 кг котка - това са около 13 мг. В Дронтала за куче е 50 мг! 3,8 пъти повече! В Каниверм (таблетка за 10 кг куче) празиквантелът е 50 мг! Пирантел е 144. Абсурд да се даде цяла таблетка Каниверм на котка! Thinking Дефакто и предписаният Дронтал не трябва да е цяла таблетка.

Посмятах малко:
Празимек К- (6 лв 4 табл) в 1 табл:
Praziquantel 6,25 mg  
Abamectin 0,25 mg          
Празимек Д- (4,80 лв 4 табл) в 1 табл:
Praziquantel 50 mg
Abamectin 2 mg
Блеки е 6 кг и му давам 4 табл (от котешкия)
дозата за вътрешно и външно
 обезпаразитяване.  
В кучешкия в 1/2 табл: Praziquantel 25 mg
т.е. Praziquantel (4х6,25 mg- 25 mg)  е същото количество.
 и Abamectin 1 mg                                                   т.е. Abamectin (4x0,25 mg- 1 mg)- също.
Или с 1 кутия за 6 лв обезпразитявам Блеко веднъж, а с "кучешкия" с 1 кутия за 4,80 лв- 8 пъти. Това е супер!
Така за подсилване на външното обезпаразитяване ползвам Frontline Combo за куче 60 кг- пипетата е 4 мл, разделям я в 8 спринцовки по 0.5 мл, което е дозата за котка. Струваше около 25 лв (7- 8 дози), а котешкото 1 пипета е толкова. Пак тук някой го беше споделил това.

Vanne, благодаря, че ме светна!
Ама си се чудя защо аз не съм си го проверила сама толкова време?!
Почитател съм на Празимек, докторите като ги питам все не го знаят (и що да го знаят като е толкова евтино и ефикасно и няма да могат да си продават скъпите продукти), ама като прочетат и те се впечатляват.
Недоволна ни го препоръча. 😇

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 23:04 от AnyHr

# 32
Те така и Ушатото:

Това е много яко.

# 33
Снимката на малката лисичка и написаното от Таня ми пълнят душата защото ми е мечта котки и бебе. Не ми е писано да се изпълни.

Жега е и всички се държат неадекватно.
Вижте Феликс на обичайните й места:

Малко е като оная игра от детството ми - Открийте разликите. Тогава беше вестник, не  интернет. Вие открихте ли ги?

# 34
Том по цял ден спи, нощем също. Напоследък отново започна да спи при мен. Следва ме навсякъде.
В средата на юли отсъствах 8 дни, като се прибрах, не ме отрази, игра го сърдит, при положение, че ММ и детето бяха вкъщи и са го гледали.
Във вторник ми предстоеше дълго пътуване, бях притеснена и през нощта Том дойде при мен, мъркаше, галеше ми се, спа при мен, сякаш ме успокояваше. От тогава вечер идва при мен да спи.
Голяма душица е. ❤️

Тук аз говоря по телефона с голямата дъщеря, той спи до мен на дивана.

# 35
Не е коте, но е същото.Joy

Брат ми излизаше с една кратко и госпожицата не искаше да ходи у тях докато не изхвърли котката, алергия нямала, за разлика от него, не обичала животни. Еми така и не отиде у тях, котката е още там. Joy
Бъдещата ми снаха никога не е имала животно, така се радва на котката, че не е истина.

# 36
  • София
Чита стана по- голяма и ни се иска да и вземем ножичка специална за нокти. До сега с нокторезачка, но вече стана трудно. Съвети каква да е?

# 37
Във ветеринарен магазин (за храна и аксесоари) има различни размери - по-големи за кучета и по-малки - за котки. Ще изберете на място.

# 38
Няколко дни нямах време да следя. Ето един поспаланчо:

Като е буден, не ми се отдава да го снимам, все ми се крие.

# 39
Взех още едно кученце (бебе), което ще живее навън при другото ни куче. И като изляза на двора, Мишето откача - обикаля прозорците на стаите, гледащи към двора и мяука на умряло. А като вляза вътре, настоява да играем с въдицата. Иначе си имаме час за игра, след 22.00 часа. Добре, че не взех друго коте, както си мислех. Ей я ревнивката.

# 40
Здравейте, от скоро имаме котарак, на 3 месеца е, спасен от улицата и сега съм доста притеснена. Моля за съвет... Вчера забелязах в изпражнението му бели неща,приличащи на глисти може би по-малки от сантиметър. Още при вземането на котето ветеринар уж го обезпаразити за вътрешни и външни паразити с накапване на "inspector". При поставяне на първата ваксина отново повторихме процедурата. Скоро след това, обаче, забелязах бълхи в котарачето. Казаха ми да купя спот он  пипета  Адвокейт, поставих му я сама, но не знам дали добре се справих... Сега месец по-късно-това. Заведоха го тая сутрин на ветеринар отново, каза ми, че не съм поставила добре вероятно препарата и не е подействал, но бил един от най-добрите този Адвокейт и докторката му постави отново на вратлето, като каза, че тези глисти вече би трябвало да ги изходи мъртви и просто да обезпаразитявам всеки месец. Притеснението ми е дали е достатъчно това, страхувам се да не се заразим и ние, малкия ми син постоянно го гушка...За децата каза да следя изпражненията известно време, да гледам евентуално за глисти и при тях. Нещо се паникюсах...

# 41
# 42
Ивекс, посмях се доволно JoyJoy
AnyHr, в интерес на истината толкова се ошашавих посред нощ да намеря глисти, че дадох Празимек за куче защото това имах, нямах котешкия. Но както споменах, на приятелката ми жената от Ветеринарна аптека (зоовет) обяснила, че като имаш много котки е по-евтино да ги обезпаразитяваш с кучешките пипети.
Аз на двамата дадох и бихелдон на следващия ден, живи и здрави са да ви кажа. Не съм ги скопосала нещо. Иначе пък с мъжа ми ровим из акитата им в несвяст. Глисти няма, дано поне злато намерим. Joy

# 43
И ние сме притеснени момичета. Вече четири дни Оливър е на антибиотик, но днес е много унил. Сутринта го заведохме на вилата да се разходи на въздух малко, но той лежеше само по сенките и решихме да се приберем. Дойдохме си още по обяд и от тогава само лежи и дреме. Хапна малко гранули, но вода въобще не е пил и съответно до тоалетна не е ходил. Какво му става не знам. ММ също е болен, но постоянно ходи да наглежда Оливър и само    се тревожи за него. Направо се изморих от напрежение вече. Утре ще го водим пак в клиниката.

# 44
Роси_, спокойно, ще се оправи Оливър! Вероятно не му е добре от антибиотика.

Общи условия

Активация на акаунт