Любители на котки - Тема 197

• 31 513
  • 776
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Например перметринът, който се съдържа в някои пипети за кучета, е отровен за котките. Даже във форума бях попаднала на тема с починало котенце от кучешка пипета. Confused Котките НЕ са по-малки кучета, така че, моля ви, проверявайте по няколко пъти дали това, което става за кучета, може да се ползва за котки.
Не говоря за конкретните хапчета, не съм им проверявала състава.

# 16
  • София

Сливане с мебелите. Станала е много тромава, само спи и играе мързеливо Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:30 от hali4ka85

# 17
Пипетите също са с еднакво вещество, само количеството е различно.
На приятелка за многото дворни котки са й дали голяма пипета за кучета, да накапе всички котки.
Това се отнася само за пипетите с едно единствено вещество, обимновено фипронил. Има ли повече от едно вещество, първо трябва да разгледаш съотношенията за куче и за котка.

# 18

И Enroxil Flavour 50 mg
Това предписаха на Оливър за Цистита.

# 19
Тази паста близва ли я? Дронтала няма нищо общо с цистита - това е за вътрешно обезпаразитяване.

# 20
Пастата , като че ли му харесва. Не ходи сам да я търси в чинийката примерно, но като му я мацна с пръст на муцунката я облизва с удоволствие, поне така изглежда. Е защо е изписала обезпаразитяващо? Нищо не е казала за това. Не знам вече.

# 21
Ами ако дъщеря ти е казала, че не е обезпаразитяван скоро...? И другото е, колко кг е Оливър, че за куче? Rolling Eyes
Дронтал е от скъпите обезпаразитяващи.

# 22
Идвам коте

# 23
Роси, дадохте ли го това обезпаразитяващо? Колко от таблетката е предписана? В Празимек празиквантел е 6,25 мг за 2,5 кг котка. За 5 кг котка - това са около 13 мг. В Дронтала за куче е 50 мг! 3,8 пъти повече! В Каниверм (таблетка за 10 кг куче) празиквантелът е 50 мг! Пирантел е 144. Абсурд да се даде цяла таблетка Каниверм на котка! Thinking Дефакто и предписаният Дронтал не трябва да е цяла таблетка.

За това идеше реч, като взимаме кучешки за котешки...

# 24
  • София
А дава ли му се? Joy  В последно време съм бебегледачка и нашите се крият в миши дупки. Joy Само Рижко чат-пат се показва, но тогава е такава дива бебешка радост, че от крясъците се плаши и се "скрива" върху секцията. Joy

# 25
Моето Ушато година почти вече не поглежда бебето. Рядко ходи да спи при него, обаче, малкия проходи и гони котката, котката пък се опитва да избяга и идва и се жалва.Joy
Два пъти го дръпна силно за опашката, тупна го с лапи , но без да пуска нокти. Няма как да обясня , че не трябва така, говоря му, но е бебе. Та пазим котката от бебето с една дума.
Между другото Уши е добре, засега се отлага посещението при омразния ветеринар.Joy

# 26
Бяга Тути, бяга Joy

# 27

Щастлив с голямата купа Heart

# 28
Amy_nka, оказа се, че в кутията от Дронтал-а лекарката е сложила кафевите капсулки, които са хранителна добавка. Аз снощи извадих една от тях и му я впръсках в устата, но въобще не се сетих да прочета надписа на кутията и да разбера, че не съответства на съдържанието вътре. Не му е дадено обезпаразитяващо! Съжалявам, че ви подведох с тази снимка😔. Виновна съм, че не внимавам повече. Но съм много изморена от известно време и малко го карам на “автопилот”. Хубаво, че звъннах на дъщеря ми да ми обясни, че щях довечера да отида направо в клиниката да се разправям.

# 29
И аз съм давала от кафявите капсули, когато Мишето пишкаше розова кръв от стрес, че я оставихме три дни сама, а седмица преди това претърпя и кастрация. Първия път се борихме с нея, докато установим, че явно е приятно на вкус и тя сама си го изяжда. Joy

Общи условия

Активация на акаунт