Любители на котки - Тема 197

• 31 517
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Аз купувам този, но не живея в България. Няма прах, няма миризма на урина. Ароматизиран е.
Пълня тоалетната веднъж и след всяко почистване допълвам по малко. Цялостно не чистя, защото няма нужда.

# 676
  • тук и там
Разбрах, благодаря.Такъв е нашият..Още една снимка на Мая,легнала на спалнята при децата...Има малка главичка и големи ушаци Майчето.. Madison,благодаря.И ние ще водим Мая в чужбина и там ще е домът вече ,ще потърся там от този,който ти си показала.

# 677
Да, бентонит.

# 678
Кайсия, Мая е прекрасна. Аз използвам соева тоалетна. Ако финансово ви е ок, няма да сбъркаш.
На какво попаднах и бързам да споделя:https://vetathome.org/
И една Марса зад пердето:

# 679
Котето е малко може и да свикне.
Ушатото не признава нищо друго освен бентотинт. 3 дни напишкана и наакана къща ми стигнаха да му го върна.Joy

# 680
  • София
Прекрасна Мая! Heart

Кайсия, ако продължиш да ползваш бентонит като този, който си показала (става на топки) е хубаво да слагаш повече от него. Колкото по-малко се залепва по дъното и по стените, толкова по-лесно се чисти и по-дълго остава невмирисан. Simple Smile

Бентонитът е два вида - ситен, който се слепва силно и по-едър, който прави топките малко по-рехави. Аз предпочитам първия, защото топките са стегнати и малки, но по-ситните камъчета се залепват по-лесно в лапичките и се разнасят повече. На тези пакети обикновено пише Super/Extra/Ultra clumping. При по-едрият бентонит топките са значително по-големи, защото не се слепват достатъчно силно, но пък се разнася много по-трудно. На пакетите пише само clumping.

Ако можеш да си позволиш, може би соевата наистина е много добър вариант. Пак става на топки, макар и по-рехави, разнася се по-малко от бентонита и може да се изхвърля в канализацията.

Уж за по-лесно почистване продават найлонови постелки, които се слагат под "пясъка". Така се изхвърля много лесно, когато тоалетната стане мръсна. Обаче май често ги късат с нокти при ровенето.

# 681
Аз съм със соева само.
Напоследък имам и любим аромат  baby powder.

# 682
  • Terra incognita
Здравейте, идвам в темата с един въпрос.
Имам котарак на 12г, който ръси извънредно много козина. Имам база за сравнение, затова казвам, че той губи много повече, отколкото други котки. Няма кожни заболявания или рехава козина, гъста си му е. Питала съм ветеринаря, не ме отрази особено.
Според мен се дължи на това, че е апартаментна котка и го е страх да излиза и стои на балкона през деня и така му се объркал организма. Реша го редовно и събирам торби с косми. Не е породист, но е чисто бял, не е глух.
Искам да попитам някой друг имал ли е този проблем и как го е решил? Има ли някакви добавки и витамини, които да подобрят нещата?
Отчаяна съм, скоро се прибираме от отпуска, съседите се грижат за него, той ги познава и доти ходи и у тях, но казаха, че къщата се е напълнила с косми навсякъде и просто не знам как ще изчистя и ще се справя.

# 683
  • До морето...
Моето ползва този бентонит и не го заменям с друг.

Тук е около 16 лв за 10 л .Пълна тоалетната до половина и чистя всеки ден и досипвам чист.Когато свърши пакета и намалее и постелката в тоалетната, хвърлям бентонита,мия тоалетната и пълня с нов.
Ии,здрасти от тигъра😀

Любима поза

😆

# 684
  • София
Вики, на времето бях купувала  Петнил. Препоръчаха ми го в темата. Обаче така и не успях да давам таблетките. Уж са овкусени, но не ги ядеше. Накрая се отказах и не мога да кажа дали има ефект.

По повод на тоалетните. Имаме две. Едната е вътрешна. Затворена е. Поддържам я старателно, за да не ми мирише. Имам и един най-обикновен леген на отворен балкон. Остатъкът от вътрешна тоалетна го изсипвам навън. Там няма на кого да мирише, а котките предпочитат легена, защото им е проветриво. Simple Smile Така на практика не изхвърлям бентонит. Simple Smile Давам идея за тези, които могат да сложат външна тоалетна. Wink

Да кажа, че тоалетната в кутия К-класик със ситен бентонит на Кауфланд  са я пооправили малко. Праши се по-малко в сравнение с последните месеци и топките отново са по-стегнати. Като за 7,50 лв бива. Сигурно показаната от Rox е по-добра, но и парите са доста повече.

# 685
Vicky, пробвай да му даваш биотин и виж дали ще се скубе пак толкова много. Това лято беше много горещо и у нас има повече косми. Всички косматковци се скубят на поразия!

Но по принцип всяка котка се скубе различно, аз нали реша с гребен и виждам как двамата се скубят различно. Когато е по-гъсто кожухчето, пускат повече косми.

Не знам как издържате с тия котешки тоалетни. Предпочитам миризмата от напикания сифон пред обслужването на тоалетна и стъпването по разнесените гранулки. Синко като ми повери да наглеждам котките му за по няколко дни, ме хваща кукуто с двете тоалетни. Аууу като истинска камериерка се чувствам значи Simple Smile И откачам като настъпя няколко гранулчета, та и прахосмукачката хващам веднага.

# 686
  • Terra incognita
Аз се нагледах на това, някой отзиви? Иначе таблетки и аз не мога да давам, мисия невъзможна. Дано поне тези сърца са вкусни, защото е доста капризен

# 687
Това изглежда добре, пробвай смело!
Хапчета и моите не искат да пият, ама аз не ги питам. Хващам ченето отстрани, отварям и бързо пъхам таблетката в гърлото дълбоко, и дърпам пръстите веднага преди да ми ги перфорират. Учудващо лесно е, а ме беше страх и винаги карах сина. Той е факир на даване на хапчета и рязане на нокти.

# 688
На Беафар никакви добавки и витамини не бих купила. Чиста загуба на пари.

# 689
Защо, amy_nka? Какво им има на добавките на Beaphar?

А за тези на Vet Expert против ли си? Например тази за кожа и козина става ли:
https://elpida-varna.bg/shop/vetoskin-twist-off-kapsuli

Общи условия

Активация на акаунт