НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 735
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • някъде ... тук ...
Наборът разбрал вчера новината и тъй като ние сме на море, се оказах закъсняла. Скара ми се защо изобщо съм ровила и какво ме интересува. Още бил в шок.

Иначе, не бързайте с парти-грила и котлончетата. В някои общежития е забранено. За домашни потреби има достатъчно магазинчета, а и китайски магазини. Отделно има и обществени перални, та ще се справят децата. Има и супермаркети от големите вериги, с топли витрини. Като знам вечер пред Ф-ко на "кончетата" каква лудница от седящи, висящи и ядящи студенти е Simple Smile.

# 391
А, парти-грила си е за мен …, то такова чудо никъде няма да допуснат! И с право.

# 392
Тази есен, най-накрая, и аз ще си купя чушкопек. Ще е голям шок за останалите ми съседи, в мега, ултра луксозния блок като го включа на двора.Smile
Фраера върши същата работа, не даже по-добре се справя.
За подарък си представям нещо което е свързано със стрната ни и същевременно да е приложимо. Ами чаши, първото което ми попадна
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:30 от J_M_M

# 393
  • В средата на времето
Ели, моят син наруши мълчанието след новината с въпроса - "Задължително ли е посещението?" За мен е задължително и му го казах, но явно мозъкът му търси вариант да се напасне  към новата реалност.🙂

# 394
  • София
Изида, Ели, със сълзи се смея на математическата драма на децата ви.... Изивнявайте...

J_M_M, мноооого благодаря за този сайт. Има спрекрасни неща. И за мен ще поръчам. Той, фраера, може да върши същата работа, но цялостното преживяване с чушкопека на двора си е друго....

saffron, на мен мо се доплака докато го пишех..... може и една снимка да направя. Но то, така или иначе, много ще се плаче.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:43 от etomira

# 395
  • столицата
Подарък - локум с роза или от тези малките локумчета и халвички различни видове. Моето дете носи на съквартирантите в общежитиетто и ги бяха харесали.

# 396
  • В средата на времето
...или някоя етно покривка с шевици.🙂

# 397
  • София
etomira, бутилка домашна ракийка, чудеса прави.

# 398
  • Sofia
etomira, на терасата се пекат чушките в чушкопека Smile С една или с три чушки взе? (второто е гъзарията) И аз съм за само една обща снимка, че и място ще ѝ заемат. Пък и ми се струва, че така ще има по-голяма "тежест".

brayan_, страхотен списък Heart И ние вече 18 години развлачваме един "Бейби", който беше на набора, но малката го присвои и ни е супер важен. От пране вече няма пух в него Smile

Чудесно е измислен този подготвителен курс по математика, но да го бяха обявили при записване, в график някакъв, човек да си знае и да си организира нещата. Срещу това роптая аз и разбирам децата.

# 399
Боже, та ние още не сме тръгнали, имаме месец и половина почти, а тя вече реве...приятели ще ходят с кола до Милано и предложиха да пренесат малко багаж, девойката стои, гледа възглавницата си, която ще бъде изпратена, и рони сълзи Simple Smile.

# 400
  • София
И аз да се разпиша - моят синковец отлетя миналия понеделник. Бях се подготвила с няколко списъка, всичко мисля изпълнихме, като в движение се допълниха още неща. Ако някой има интерес, мога да ги споделя. Сега се чуваме всеки ден, но на мен си ми е мъчно - липсват ми вечерите с него, разговорите, по телефона изобщо не е същото..Интересно е, че за една седмица той се справи доста добре (при положение, че тук разчиташе повече на мен), включително сготви 2-3 ястия (нещо нечувано и невиждано у нас), което доста ме обнадеждава за светлото бъдеще. Иначе тази седмица имат встъпителни срещи в университета, опознават се, хубавото при него е, че са сериозна група българи в самия университет, което, мисля, че е от помощ за всички тях. Като цяло аз все още си мисля, че можеше да остане и тук, но децата имат друго виждане, други цели, няма как да ги пренебрегнем. Сега се оглеждам за билети за Коледа и планирам аз да направя един уикенд при него през октомври, че сърце не трае (пък и да видя на живо за какво иде реч). И пак си мисля колко бързо минаха годините в училище, как децата тръгнаха всеки по своя си път...Да са живи и здрави, страхотни деца са!

# 401
Здравейте!
  Вълнуващо ми е да чета за порасналите младежи. Последната година беше изключително динамична за всичките ни деца. Преминават в нов етап и кой повече, кой по-малко навлизат в живота на възрастните. За наборите, които се отделят от семействата си ще бъде най-осезателно, особено за тези зад граница.
  Както вече съм споменавала моята девойка има намерение да е на общежитие поне от понеделник до петък. Очаква класиране на 05.09. Предвид това, че сме като квартал на София, за нея преходът към самостоятелен живот  ще е много плавен. Силно приветствам това и желание за самостоятелност, защото тя има нужда да се научи да гони график, всичко се отлага до последно , аз честичко я побутвам да е по-организирана. Но пък е съвестна и се надявам това да надделее.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:55 от Госпожа Рада

# 402
  • София
etomira, и аз съм за ракийката. Или нещо за ядене/пиене, не матоми (демек ненужни прахосъбирачки).
За снимките не знам казано честно - ти директно ще ги дадеш, не искаш да питаш дали иска?

Списъкът нарисуван е жесток, Марти ме е изпреварила за крокодила, хич не ми хрумна за плюшена играчка, 40 см е приемливо.

На мен леко ми е мъчно, че моето нещо не намери много себе си и не тръгна наникъде, колкото и да искаше.
Но понеже го иска смятам, че рано или късно предстои това. И съм скептична като цяло с това НБУ, но не губя надежда.

Мернах, че осигуровки сте дъвкали - и на мен и на Спункича ни излизат нули като задължения на портала, някоя от вас разрешавала ли е подобен проблем? Нали уж след 25-ти трябвало да се появят.., то ги няма, после ще има лихви, макар и миниатюрнички.

# 403
Сънчо, да не би да ги плаща университетът? При нас не излизаха и проверихме в НАП, оказаха се платени от университета. Проверете и вие. Само вметвам, че от НАП дадоха и информация за щерката без тя да присъства и без да имаме пълномощно.

# 404
  • София
Като ви чета как децата се канят да отлетят....и на мен ми става мъчно. Pensive

Някак се чувствам добре ,че моето диване си остава в къщи и няма да изпитам тези тревоги, въпреки ,че от малък го тикам и бутам да учи в чужбина/ има потенциал/,но .....както знаете магарето се заинати Психология в СУ.
Нищо де ......има време....може да се променят нещата и аз като вас да правя списъци за покъщнина...и " Мечо"
Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт