Отговори
# 1 950
Честит да е Павел!!! Всичко лошо да е зад гърба му вече! Мид, отглеждаш смел и отговорен младеж, който винаги ще е като стена зад вас с Ена. За съжаление му се наложи рано да порасне. Дано занапред го (ви) чакат само и единствено хубави и спокойни времена. Hands PrayFlowers Four Leaf CloverHeart

Синчето вече си договорил часовете за физиото, от утре започва.

Доста приятели медици имам, присъствала съм на дипломирането им, слушала съм много внимателно изричаните думи, полагайки Хипократовата клетва, усещала съм страстта и желанието да помагат на болните. За мен тази професия, както и учителската са сред най- уважаваните. Затова ми е изключително болно като виждам в каква машина за пари се е превърнало всичко и как безочието наред с безхаберието надделяват навсякъде. Трудно ми е да го приема.
Но тук рязко сменям темата и се похвалвам, че снощи проведох разговор, който ме развълнува изключително много.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:59 от TuЛи

# 1 951
Ех, че хубаво, Тилче! Ти съвсем скоро говори за приятелката, а виж сега какъв жест към теб! Страхотно!

# 1 952
Това захладяване навън в комбинация с обедно похапване предразполага към здравословна дрямка.
Почвам да се убеждавам в старата максима, че времето е критерий кое е истинско и кое не. Това до известна степен ме натъжава.

# 1 953
Марули, не очаквах, наистина.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 14:00 от TuЛи

# 1 954
Умиргвам за една дрямка и аз. А уж спах снощи.
До 11 часа вече бях четири експреса напред Head Band
Имам и излизане, а главата ми се върти.

Тили, много мил жест Heart
За лекарите, че и за учителите хич не ми се отваря дума. Има хора, които си вършат работата от сърце и душа, въпреки условията, в които работят. Искрени благодарности за тях. Но има и много други.
Покрай мен понеже е пълно с учителки, направо ми се взима акъла от приказките и разсъжденията им. Всеки ден се убеждам, че това е някакъв тотален змиярник и тези хора след няколко години работа все едно им сменят чипа. Стават други, придобиват един типичен манталитет и мислене. Може би в по-големите градове не е чак такова положението, но тук като слушам, ми настръхва косата. Извинявам се, ако обиждам някого с тези думи, не е насочено към никой конкретно, но такива са ми наблюденията.

През няколко къщи от нас строят нова къща и правят покрив на друга. Улицата е задръстена от тежки камиони и бетон помпа. Цялата махала наизлязла да гледа Joy

# 1 955
През няколко къщи от нас строят нова къща и правят покрив на друга. Улицата е задръстена от тежки камиони и бетон помпа. Цялата махала наизлязла да гледа Joy

Дават ли акъл на килограм? Grinning

# 1 956
  • Наблизо
Много хубав жест,Тили!! Да е здраво кръщелничето.

То и в лекарското съсловие е така,като при учителите.И те се карат,мразят се с този и онзи колега,това по сериалите хич не е измислица.А за учителите…там е като казармите едно време🤡Старите тормозят младите,сплетни,клюки и удари под кръста,особено към колеги,които се справят добре.

Криво ми е още.

# 1 957
Тилка, то от приятели до приятели разлика голяма. Аз , ако трябва да избера кръстник на някое от децата си , ще е човек , който според моите представи е добър, ерудиран, живее живота си с чест. Защото нали казват, ме кръстникът е духовен родител, да дава пример, напътствия, да хока, ако има нужда. Да е стълб на младата душа.
   Аз така разбирам нещата. И ако се наложи, не дай си Боже ,да замести родителя. Може би , някак в такъв смисъл са те приели,като заместник на бабата. Така ще държат по-здраво връзката с нея. И адмирации,че го приемаш като чест и отговорност!
   Аз никак не харесвам днешните кръщенета - повод за  ядене, пиене и софри.Онзи ден ,в заведението, от което ви пусках снимки, в залата имаше кръщене на позната на мен двойка на детето.Боже мой!!! - чалга, сръбско, 130 човека, як купон. За мен това е много интимен, личен акт и последното нещо, с което го свързвам е йеденье и пиенье!
   За протокола - децата не са кръстени, поради ред ред причини.

# 1 958
Така е, Марул! Споделям същото мнение и впечатления. Hug
Нашите ги кръстихме сравнително наскоро. Искахме сами да вземат решението и да е осъзнат изборът им.

# 1 959
  • Наблизо
И моето не е кръстено и майка ми не спира да намила заради това.Имаме кръстници,но кръстникът е католик,а Мъхът не иска да е католик детето,къде да го направим също е проблем и така си виси..
Иначе никакви софри.Пак най-близките като на сватбата.

# 1 960
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и за мен кръщенето е свето кръщение, приобщаване към общност, вяра... мислене ако щеш.
 а не само хапка и пийка.
моите са католици Wink бащицата е православен, но няма проблем с това.

мид, живи и здрави да сте. помнете миналото, но гледайте напред. хубавот предстои. Simple Smile и за тримата.

# 1 961
  • France
Мидче, да ти е жив и здрав рожденикът. Да расте щастлив, уверен и с късмет Heart

# 1 962
  • Варна
Жив и здрав да е Павел! Успех и късмет!🙂

Настинахме вкъщи ( температура и други екстри), а в същото време има работа като за цяло село. Поизнервих се заради физическото безсилие, отпадналост и невъзможността за осъществяване на предвидените задачи. Търпение ако продаваха вероятно щях да си закупя с кашони. Как да е, и това ще мине.

Желая приятен ден и здраве !🙂

# 1 963
Мид, живо и здраво да ти е момчето!

# 1 964
  • София
Мид, здрав и щастлив да е Павката! Да жъне успехи и да среща добри хора по пътя си!

Тили, не прочетох какво си написала, но се досещам от писаното след теб. Много е мило наистина!

Относно лекари и учители ...бих добавила и свещениците тук... до човек е. Не всички са опорочени. Сред представителите на тези професии има достойни хора, работещи със сърце. Но като цяло и моите наблюдения са, че общата маса не са си на мястото. Животът на всички ни става все по-труден и те не правят изключение. Но са избрали професии, в които следва да отговарят на определени критерии. Не може просто чиновнически да отидат на работа и да карат на автопилот до края на работния ден.
Скрит текст:
Покойната ми майка беше учителка. Раздаваше се за тази професия. По цели нощи не е спала, за да подготви уроците, да провери писмени работи, да смогне и с домакинството, с отглеждането и възпитанието на собствените си деца. Учениците я обичаха. Завистливите колеги се опитваха да й подливат вода. Не й беше леко, но осъзнаваше, че учителстването не е просто професия и се раздаваше на пълни обороти.

Фло, да ви минава бързо настинката!

Хортенз, и твоето мъниче да оздравява! Радвам се, че при приятелката ти не е трибуквената гад!

Общи условия

Активация на акаунт