Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 359
  • 649
  •   1
Отговори
# 30
Предварително бях решила, че на второ се записваме. От любопитство разгледах за трето местата при нас, никакъв шанс за нещо по-желано нямаше. Е, ако не беше успяла и на второ, да, щяхме да търсим варианти за трето, но на практика при нас дори тези две паралелки, за които би имала шанс на второ, но бяха по-задни желания, на трето скочиха с едно 70 точки. Радвам се, че изобщо успя да се закачи още на първо на приемливо място. Ниските резултати на фона на статистиката също ограничи неимоверно шансовете. Хубаво е, че за децата в София на всички нива има повече възможности, но едва ли и там някой може да е спокоен тази година.
След четири години ще сме пак във въртележката с братчето, но като за момче ми е доста по-спокойно - варианти достатъчно , успехът му също е отличен.

# 31
Добро утро! Минавам само да отбележа във връзка с пост от миналата тема, не да апострофирам потребителка, че имайки опит в три класа от 133, мога да заявя, че няма нито един такъв родител, който да си придава важност, да отказва да си даде телефона и т.н. Познавам и други родители, съответно имам отзиви за други класове от същото училище, и такова нещо не съм чувала досега. Явно са единични случаи. Нормални, възпитани родители и деца. Потвърждавам за стегнати родителски срещи. Единствен проблем - учителите обикалят класните стаи и трябва да се изчакват един по един.

Освен ако не е някой като Венета Райкова, за която знам от майка на съученик на нейния син (в 133-то), че нон стоп е побърквала ръководство, учители и други деца респ. техните родители.

# 32
Хубаво е, че за децата в София на всички нива има повече възможности, но едва ли и там някой може да е спокоен тази година.
Не съм съвсем съгласна, че за децата в София има повече възможности. Има много училища, да, но децата са несравнимо повече. Ако в ПМГ с математика в провинцията се влиза с бал 362 , то бала в НПМГ София е 481. Децата се сбъркват да ходят на уроци, за да изкарат максимални резултати, които пак се оказват недостатъчни.

# 33
  • София
Ох, на мен хич не ми е спокойно за братчето след 5 г. Първо няма дисциплината на кака си, второ- трябва да е с новия модел матури. Дано поне имам година-две за сравнение по този модел.

# 34
Скрит текст:
Ла Вер, в десетката!
Скрит текст:
Войнов и Петьо Иванов ли са двамата?

Нямаше кои други да са. Дъщеря ми също ги харесваше двамата въпреки някои много леки търкания с Войнов в определени моменти, а на другия що планове сме разпечатвали, сигурно едно дърво си е отишло за това. Simple Smile

# 35
Късмет на всички, които още са в играта.
Вярвам, че в крайна сметка всичко ще се нареди и децата ще са спокойни и доволни Simple Smile

Ние сме в тотален ваканционен режим и вкъщи и дума не става за задължителна литература. Оставила съм я да си чете нейните книжки и да се радва на четенето.

# 36
Хубаво е, че за децата в София на всички нива има повече възможности, но едва ли и там някой може да е спокоен тази година.
Не съм съвсем съгласна, че за децата в София има повече възможности. Има много училища, да, но децата са несравнимо повече. Ако в ПМГ с математика в провинцията се влиза с бал 362 , то бала в НПМГ София е 481. Децата се сбъркват да ходят на уроци, за да изкарат максимални резултати, които пак се оказват недостатъчни.
И все пак, моята девойка има резултати на НВО 54т - БЕЛ и 23 - математика, основно 4 -ки по предметите от ООП, 2 тройки по КМИТ и география и 5-ци по музика, ФВС и ИИ, една шестица по ТП. Та колко възможности ще има в София, защото в нашия град за момиче бяха 4-5? Не училища, паралелки имам предвид. Не случайно написах на всички нива, защото извън прословутите МГ и ЕГ и балове над 480 има още много деца, които също търсят своето място под слънцето. Полът има значение  също, за момче със същите данни има повече варианти.
Ох, на мен хич не ми е спокойно за братчето след 5 г. Първо няма дисциплината на кака си, второ- трябва да е с новия модел матури. Дано поне имам година-две за сравнение по този модел.
При нас е обратното - малкият се справя прекрасно, в училище няма проблем с дисциплината. Интересите се въртят около ПГ , за които на този етап бал 300-350 е достатъчен.

# 37
  • София
И аз след пет години съм на това хоро с малката... Но тя е такъв вятър, че не знам мен какъв ураган ще ме вее.

# 38
Аз след 2 години ще съм отново на въртележката, но ... с момиче. Тя е доста по-осъзната и лесно се работи с нея, но баловете за момичетата са космически и ако тя има неговия бал, надали ще й стигне за високобаловите училища. Та отсега започнах да чета за школи и учители, защото от на баткото школата имам някои забележки и ми се иска да имам и резервен вариант.
Надявам се и да няма много промени по изпита.

# 39
  • София
Mama Ru, в София с тези резултати би попаднала в много лоша среда. В страната паралелките са доста по-шарени откъм бал и в един клас може да има деца с 400 и с 200. В София, с изключение на някои много специфични паралелки, училищата са буквално на клъстери и с бал под 350-360 средата и обучението се влошават драстично.

# 40
  • София
И все пак, моята девойка има резултати на НВО 54т - БЕЛ и 23 - математика, основно 4 -ки по предметите от ООП, 2 тройки по КМИТ и география и 5-ци по музика, ФВС и ИИ, една шестица по ТП. Та колко възможности ще има в София...
Ми, никакви. Мъжки професионални гимназии предимно. Повече на брой не означава по-голям избор.

# 41
  • София
Гледам, че много не сме си направили "правилно" сметката с 5 годишна разлика. Следващия път ще се пържим на двоен огън - 7 и 12 клас. Не ми се мисли какво ме чака! Но... сега дишам и се радвам, че предстои почивка.  Simple Smile

# 42
Добре, че не сме участвали в 3 -то класиране , както и предполагах бала за нашите желани училища се е качил  30- 40 точки.Никъде нямаше да влезе ,даже и в гимназията ,в която в момента е записан , в нито една паралелка с обявените свободни места.
Същата работа и при нас - ако на второ класиране не стигна 0,5 т.за ПН и другата паралелка с чужди езици в 12 СУ, на 3-то разликата между нейния бал и този на последното прието момиче е съответно 51т. и 97т. и не смятам, че и на 4то класиране би имала шанс с нейния бал от 349 т. Беше си чист късмет приема в 51во в паралелката с ИИ на 3 класиране, но и за нея балообразуването е по друг начин.
Пожелавам късмет на всички, но най-вече на децата с бал в средния сегмент 350-450 т. и здрави нерви на родителите 🤗

# 43
  • София
Същата работа и при нас - ако на второ класиране не стигна 0,5 т.за ПН и другата паралелка с чужди езици в 12 СУ, на 3-то разликата между нейния бал и този на последното прието момиче е съответно 51т. и 97т.
...
Уау, почти 100 точки разлика Rolling Eyes

Добре, че на набора му се получи с желанието. Иначе лятото щеше да е много тегаво.

# 44
  • София
Гледам, че много не сме си направили "правилно" сметката с 5 годишна разлика. Следващия път ще се пържим на двоен огън - 7 и 12 клас. Не ми се мисли какво ме чака! Но... сега дишам и се радвам, че предстои почивка.  Simple Smile

А, оцелява се. И аз бях в шок като го осъзнах. Но така не можеш толкова да се фиксираш на едно място, проблемите са различни и наличието на разнообразие някак облекчава нещата. Едния ден крещиш по единия, на другия по втория и докато се усетиш, то минало. При мен беше съчетано и с ремонт. Мисля, че последното беше това, което ми прeля чашата. Как да не се пропие човек?!

Общи условия

Активация на акаунт