Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 398
  • 649
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Дрийм, никакви самообвинения! Съвсем нормално и логично си постъпила, както и другите тук. Просто е изневерил късметът. Ще се наместят нещата. Всички приети на четвърто освобождават места,а те не са малко.
Десислава Иванова, няма как да заемете две места, което всъщност може да се случи, ако ви приемат и в другата паралелка. Не е редно най- малкото. Без отписване май е възможно чак след началото на учебната година .

# 586
aDream, не се притеснявай. Места "изпадат" във всички гимназии, даже и най-високобаловите. Аз го преживях това миналата година, но рискът беше относително премерен. Отписах дъщеря ми от паралелката, в която беше приета на второ класиране след четвърто, но в нея бяха обявени 3 свободни места. И след обикаляне по училища и неприемане буквално "за една бройка", в крайна сметка на 5то класиране влезе отново в първоначалното училище и паралелка, което се оказа страхотен избор, защото уцели много изчезващ вид учителка по език.
Стискам палци! Най-вече периодите на 5тите (а в някои училища 6ти, 7ми и т.н.) класирания да са удобни за вас, защото ако е така, няма как да не ви се получи.

# 587
  • София, Лагера
А очаква ли се да излезе някъде статистика колко свободни места има на 5то класиране във всички софийски училища, или трябва да си се следи във всяко училище поотделно? Ако добре разбирам логиката, може да се кандидатства за 1 място само, нали? Не може напр. да се кандидатства за 3 паралелки в едно и също училище. (ако въобще има 3 свободни места, де).
И ако близнак в последния момент реши да отиде при брат си / сестра си, до началото на учебната година може, защото е надпланова прием. Такава ли е логиката?

# 588
  • Sofia
Ако в едно училище има по едно място в три паралелки, се редят желания, не е задължително да се кандидатства само за едно място. Общ списък на свободните места ще бъде публикуван от РУО, но следващите отписвания, освобождаване на място, конкурс за него стават вече на сайтовете на училищата. Всичко е доста динамично.
Най-трудното в това 5-то класиране е напасване към графика и тичането от едно у-ще в друго, ако има съвпадения в датите и часовете. Най-негативно в годината на големия беше кандидатстването в НПМГ - приемаха документи в началото на август (оставяш оригинала), а класирането беше в края на август. Дипломата стои там и не можеш да участваш в класирането на нито едно друго училище. Нещо такова се случи, не ни е било таргет и не съм се задълбочавала.

# 589
Значи ако дните за кандидатстване в двете училища съвпадат, то избираш къде да отидеш... Това си е кофти според мен. Може би пък ще си го направят да не съвпадат, незнам.

# 590
Съжалявам, aDream за горчивината и разочарованието. Вярвам, че след няколко дни ще споделиш щастлива новина Simple Smile Стискам палци!
Вашите емоции и споделен опит е много ценен за нас, научих (на теория), че са важни други неща занапред и ще се постарая да си го припомням през предстоящата година. Учим се от опита си, но когато нямаме собствен е полезен и този на другарчето. Аз съм благодарна, че можех "от клона" да уча от вашия опит, но и да се радвам отстрани на успехите. Така си казвам- ето, може, случва се...
Късметът да е с нас си пожелавам и да не изперкваме.

# 591
  • гр. София
Момичета, въпреки, че вече сме записани на трето класиране, вълнението продължава с вас. Съпреживяваме всеки успех или неуспех, който е само за момента.

aDream, сигурна съм, че нещата ще се случат. Самообвинението в никакъв случай няма да помогне. Решила си- пробвала си! Успех ти желая и стиснати палчета!

Честито на ввсички смелчаци от четвъртото класиране!

Успяхмееееееееееееееееее, във Вазова сме
Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова", ГР.СОФИЯ   Графичен дизайн - АЕ
Така викнах от кеф в целия офис.
И сега брат й ми се сърди, че иска Йо да е в 133.....
Nikolina-Pikolina, заедно с теб сме в една паралелка Wink Силно се надявам дъщерите ни да намерят своето училище с мотивирани учители и добри приятели.

# 592
aDream, понякога места има дори и след 5то класиране. Сега се рових в сайтовете на някои училища. Ще стискаме палци Simple Smile

# 593
  • на село
aDream, стискам силно палци. Вярвай, че нещата ще се наредят по най-добрия начин за детето. Успех! Сигурна съм, че ще е за добро Flowers Four Leaf Clover

# 594
  • Пловдив
Преди няколко дни сменях календара и се загледах в датите 19,06 и 21,06 ... с носталгия. Какви силни емоции бяха. После се отърсих от това умопомрачение и си сипах Simple Smile Сега като чета майките на шестокласниците направо ме втриса. (извинявайте, момичета) Толкова ужасна година беше. Добре поне, че ще си я спомням с доброто накрая.
Това имах предвид и аз. Беше трудна и много натоварена година, но в крайна сметка приключи. И аз ще я помня с носталгия, заради силните емоции и добрия край (aDream, силно стискам палци и вярвам, че и за вас ще дойде този добър край!).
Годината беше нещо като казармата при мъжете, бавно минаваща, пълна с трудности и предизвикателства, но цял живот си спомнят само хубавите моменти и ги разказват с носталгия при всяка възможност Wink

# 595
  • София
Мисля, ако не бъркам де, че на сайта на РУО обявяват местата и за 5то класиране , както за всички предни
Самото кандидатстване обаче е по график във всяко училище отделно, т.нар Директорско, като се следят и сайтовете на училищата. Графика е различен за училищата и се определя от Директора. Всичко в рамките на 2, до 3 дни максимум, приемат заявления, директно класират, даже и по-бързо.. затова се следят сайтовете
Няма как да се кандидатства в един ден в две-три  училища, май ти прибират Свидетелството... до класирането, после го връщат веднага...

Моя колежка, горката, миналата година обиколи цяла София със свидетелство в ръка Cold Sweat .. къде ли не пробва... ама сина й, голям инат, пък и глезен, изложи се на Матурата.... Head Band
После го записа някъде супер компромисно
После , октомври след началото на учебната година , го премести супер лесно в много по-читаво училище до тях,
И мирясаха..

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:07 от Cabo San Lucas 40

# 596
А за училищата с квоти - ако има място на пето, то пак ли ще се обяви с квота или ще е отворено и за двата пола?

Пак зависи от училището. В някои училища след четвърто отпадат квотите, в други си ги запазват докрай.

# 597
  • София
А за училищата с квоти - ако има място на пето, то пак ли ще се обяви с квота или ще е отворено и за двата пола?
Миналата година на пето класиране мисля в 35-то обявиха в даден момент свободните места за момчета, общо за деца, без значение пола.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:24 от Aila

# 598
Здравейте! Скоро не съм писала, но когато успея изчитам темата, макар и със закъснение. Честито на всички деца, които успяха в класиранията и успех и стиснати палци на тези, които чакат пето и следващи!🍀 За нас лятото започна активно след записването след второто класиране. На третото и четвъртото не разчитахме и не участвахме, буквално имаше единични места за елитните гимназии, а за тази, която ни интересуваше имаше само едно място на трето класиране. При това стечение на обстоятелствата не разчитам на пето и следващи класирания да се появят нови места, а ако случайно има такива те ще са пак единични, така че дори и за деца с висок бал са доста рискови според мен.
По въпроса за облеклото - поръчали сме униформи в горната част /тениски, ризи, суичър/ и задължително се ходи с тях на училище. Остава да купим няколко чифта дънки без прокъсване и протриване, евентуално пола, нови маратонки и яке. За раница още не сме мислили. Задължителната литература тепърва ще се чете. Ще обмислям варианти за някакъв спорт, тъй като сменяме града и ще трябва да се преорентираме.
И аз съм от майките, които се радват, че сагата НВО приключи, макар и не по най - удовлетворителния начин и въпреки че сме на мечтано от много деца място аз лично все още го мисля и преживявам.
Надявам се обаче всички деца да са попаднали на своето място, с добра среда и преподаватели, и да имат успешни и незабравими 5 години! 🍀

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:51 от Svil24

# 599
Момичета, много благодаря на всички ви HeartHeartHeart
И аз се надявам в най-скоро време вече детето да успее да се зарадва и аз покрай нея. Че много ме тормози вината. Но го направих за нейно добро, то е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт