Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 406
  • 649
  •   1
Отговори
# 570
Стискам палци, aDream! Сигурна съм, че ще се оправят нещата!

# 571
aDream, едни палци и от мен! Също мисля, че на пето ще има хубави места, макар и единични. Следете желаните училища, за да реагирате бързо. Много добри приятели пък се обвиняват, че не пробваха на трето, а детето щеше да бъде прието в мечтаното училище.  Сега и те ще следят, защото на четвърто за тях нямаше обявени свободни места.
Няма за какво да се обвиняваш, следвала си желанията и мечтите на детето, а тя знае, че има твоята пълна подкрепа. Желая ви широки усмивки на пето 🍀
Радвам се за останалите деца, които днес успяха.
При нас ваканцията тече с пълна сила. На почивка сме. Наборката се събра с тумба тийнейджъри, за нищо не ни търсят, разменят телефони, първи тръпки някакви има, въобще много емоции.

# 572
Браво на приетите дечица и на майките им, които изживяха стрес до край!

aDream много неприятно, стискам палци нещата да се наредят по най-добрият начин!

# 573
  • София
aDream, много се натъжих от поста ти. Стискам палци от сърце детето да влезе, където иска на пето класиране Flowers Four Leaf Clover
И аз искам да забравя тази седмокласна година. Дъщеря ми вчера отново си поплака, че не е успяла да влезе в мечтаната Испанска. Аз тайно се обвинявам, че не рискувах на трето за паралелката с испански във ФЕГ (щеше да влезе) Confused.

# 574
Здравейте, някой дали знае ако на 5то класиране искаш да останеш в същото училище, но друга паралелка, за която има свободно място, дали пак освобождаваш твоето и може да останеш без място, ако не си приет? Има ли опция да си те оставят на мястото, на което си бил?

# 575
Някои гимназии имат график за запълване на свободните места след четвърто класиране.
Испанската :
9.09.2024 г. - приемане на документи от 8.30 - 16.00 часа - в канцеларията на 164. ГПИЕ
9.09.2024 г. - след 16.30 часа обявяване на резултатите от класиране на учениците - на училищния сайт
10.09.2024 г. - записване на приетите ученици от 8.30 до 13.00 часа - - в канцеларията на 164. ГПИЕ

Френската:
Уведомяваме Ви, че при наличието  на незаети места след 4-ти етап за класиране на ученици в VIII клас, документи на кандидатите ще се приемат на 20.08.2024 год. от 09:00 до 12:00 часа в канцеларията на гимназията (стая 205). Свободните места ще бъдат обявени след приключване на дейностите по записване на класираните ученици на 4-ти етап на класиране на 08.08.2024 и 09.08.2024 год.
Класираните кандидати ще бъдат обявени в 12:45 ч. на сайта на гимназията и информационното табло на първи етаж в сградата.
Записване на приетите кандидати ще се осъществи на  20.08.2024 год. от 13:00 до 16:00 часа.
73 СУ:
Приемане на заявления – 03.09.-03.09.2024 г.

1.2. Обявяване на резултатите – 04.09.2024 г. до 12:00 часа

1.3. Записване на класираните кандидати – от 13:00 часа на  04.09.2024 г. до 13:00 часа на 05.09.2024 г.

# 576
  • София
aDream, много съжалявам. Съжалявам и за горчивината, която си натрупала. Не се чувствай виновна, че си се борила докрай за доброто на детето си. Вярвам, че на пето ще успеете. Стискам палци.

# 577
Здравейте, някой дали знае ако на 5то класиране искаш да останеш в същото училище, но друга паралелка, за която има свободно място, дали пак освобождаваш твоето и може да останеш без място, ако не си приет? Има ли опция да си те оставят на мястото, на което си бил?
Трия се, че да не подведа някого.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:10 от Lúthien

# 578
  • София
aDream, горе главата! Аз също си мисля, че след тази въртележка на четвърто класиране ще се появят апетитни места. Стискам силно палци!

# 579
  • Сф
Не. Местенето от паралелка в друга на същото училище си е на общия принцип на класиране/некласиране.Участват и други желаещи все пак, които са подали балове. Няма как да знаете кой за какво се бори. Не ви съветвам да правите глупости, освен ако не се договорите с училището, което ми се струва малко вероятно.

# 580
Попитайте директора на училището за конкретния случай.

# 581
А за училищата с квоти - ако има място на пето, то пак ли ще се обяви с квота или ще е отворено и за двата пола?

# 582
  • София
А за училищата с квоти - ако има място на пето, то пак ли ще се обяви с квота или ще е отворено и за двата пола?

Обявява се с квота.
Относн кандидатстване в същото училище, но различна паралелка би трябвало да е на общо основание с отписване от едната и кандидатстване в другата. Както е казала PUreLove  не правете глупости, освен ако не се разберете нещо на место за прехвърляне.

# 583
  • София
aDream голямо гуш и от мен!
Не се обвинявай! Направила си това, което си мислила, че е най-добре за детето. Всичко ще се нареди! Само търпение...

Момичета, безкрайно се радвам за всички, които рискувахте и успяхте! Дано децата са щастливи в новите училища!

# 584
  • София
Преди няколко дни сменях календара и се загледах в датите 19,06 и 21,06 ... с носталгия. Какви силни емоции бяха. После се отърсих от това умопомрачение и си сипах Simple Smile Сега като чета майките на шестокласниците направо ме втриса. (извинявайте, момичета) Толкова ужасна година беше. Добре поне, че ще си я спомням с доброто накрая.

Общи условия

Активация на акаунт