С камера и телефон на маса, или кулинарна фотография от света и у нас - 1

• 48 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 30
Маки рамен, Единбург - любимо място за бързо хапване. Рамен Тонкоцу и сливово вино

Ха ,рамен да искате

Изумаки- Наруто рамен Лондон любимо място Wink

# 31
  • София
И аз се включвам. Simple Smile

Пъпеш с прошуто, Австрия

Вурстчета и свинско със зеленчуци, Австрия

Три вида меса, трансилванска кухня, Будапеща

Пържени домашни картофи, Прага

Трделник, Прага

Виенски шницел, Виена

От заведение в Сегед

И от Словакия. Мариновани ребърца с туршия

# 32
  • в сърцето на един мъж...
От заведение в Сегед

В Сегед попаднахме случайно на едно уникално местенце, със страхотни бургери и крафт бира.

От моето мароканско приключение Simple Smile Сватба в Мароко - това е от ястията за посрещане на гостите, тажин с пиле

Сватбената вечеря - омари

Телешко със сос и зеленчуци

Това е комбинация от баница и баклава Simple Smile

Салата със скариди

Салата с манго и козе сирене

Бургер с камилско месо Simple Smile

Сегед - едно невзрачно заведенийце, но с много готин декор и страхотни бургери и крафт бира

# 33
по нашенски хляб със салата Wink по италиански Брусчета

# 34
Благодаря за страхотната тема 💕
Включвам се веднага с един шоколадов мус, удоволствие за всички сетива

# 35
  • Бургас
Ловеч
За десерт Белгийски вафли в кафенето до покрития мост

# 36
Обичам хубави снимки. Рядко снимам храна, обаче, но ще се поправя Simple Smile Хубава тема! 🌸

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 11:51 от DiaMia

# 37
  • В заешката дупка
Каква симпатична тема, Агент! Flowers Hibiscus И чудни кадри!

Аз понякога правя кулинарни снимки. Самата аз не знам с каква цел точно, че си стоят само в телефона. Просто ми доставя естетическа наслада визията, обстановката и/или как някои храни/аранжировки изглеждат както произведения на изкуството и постягам автоматично към телефона. Трябва обаче да се науча да правя по-хубави снимки, че имам чудни неща, но калпаво фотографирани.

Ето сега лятото е България ядох в ресторант, който ме впечатли със стилната аранжировка на традиционни български ястия (а и беше много вкусно), но повечето ми снимките не придават съвсем адекватно реалността, а някои даже бяха ужасно скапани. Ето това единствено мога да покажа:

А призът за произведение на изкуството това лято отива при този десерт в Италия:

# 38
Чека, отвя ни с този италиански десерт, да не говорим, че чинията му е не по-малко произведение на изкуството от самия десерт!!

А тази нощ съм сънувала "Салата с рукола, праскови и моцарела" - т.е. сънувах, че аз много искам да я направя, а ММ ми е изял прасковите и аз съм бясна, мърморя и го карам да пече на грила ананаси за да мога да си сглобя салатата Grinning Geia в виновна за тез кошмари!

Поствам един кадър от Олимпийски Лондон'12, който при мен отприщи и яденето на салати с козе сирене и снимането на храна. Периодът "салата с козе сирене + розе" продължи около 5-6 години, та бях станала нарицателна с това!

# 39
  • в сърцето на един мъж...
Ама Агент, бива ли сега така, аз да съм виновна... То от тая салата по-лесно няма Simple Smile

# 40
  • В полите на Пирин планина
Едно препълнено плато с морски дарове на о. Евия, Гърция:

# 41
Френска закуска в Берлин

# 42

Хавайски бар Лондон

Хепи Лондон

# 43
  • В заешката дупка
Аз под “произведение на изкуството” имах предвид цялата визия: десертът + аранжировка + избор на чиния. Blush Всичко заедно и на мен много ми хареса! И е с любимото ми червено цвекло (beetroot)!

Явно и аз имам моите малки обсесии. Изглежда често си поръчвам нещо с червено цвекло (ако го има в менюто)  тази година + и у дома го ям много на салата. Тези снимки са някъде от пролетта (Исландия). И тук червено цвекло. Едното е десерт, а другото основно ястие с агнешко.

# 44
много хубава тема 🍹
Белоградчишките скали

Общи условия

Активация на акаунт