С камера и телефон на маса, или кулинарна фотография от света и у нас - 1

• 48 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 15
  • Вила Великула

Снимките са от вкусен обяд в едно уютно семейно ресторантче "Dalt d'es Col" в Coll de Soller - Mallorca.

# 16
И аз да се запиша тук, че определено си снимам храната, когато ми харесва. Пише, че не само храна, но и напитки трябва да се показват, та аз ще покажа и от двете.

Това е едно пино ноар, много фино и нежно, изпихме го в един вино бар, в жегата и влагата на Хюстън. Наричат го още лятно червено вино, ( поради липсата на танини) точно защото не е проблем да го консумираш в такава време.

Коктейли от Парос

Десерти от Атина

Най-вкусните ягоди, които съм яла до момента, купени в Лисабон

И една съвършена порция паста от малко римско ресторантче, беше 10 от 10.

# 17
  • София
Сладостите на Истанбул.

# 18
  • In transit
Не мога да подмина тази тема Grinning
Снимам храна и напитки, когато не забравя Simple Smile

Пица Ортолана в най-добрата пицария в Любляна(Pop's Pizza).

Фестивал на шоколада в Соаве (Италия)

# 19
Ето и от мен една пица. Беше много вкусна.

# 20
  • Бургас
Агент, супер тема си ни направила.
Аз и моето семейство

Чанаккале, а това на снимката е пейнир халва

# 21
Ооооо, супер тема ❤️ 😎

Лош фотограф съм, но пък готвя вкусно.
Eдин ориз от Великденски пости, снимала съм го, че e шарен
Скрит текст:

# 22
  • Виена
Пица Поп в Любляна я знам, ха,беше ми любимото място за обяд докато работех на "Волфова".... Препоръчвам ако някой му е на път! И аз да споделя нещо хубаво,домашно приготвено- съпругът ми всяка година подготвя нещо за последния учебен ден на детето. Тази година помолиха да не е огромна торта, а нещо малко и забавно.
Иначе миналия уикенд попаднахме в затънтено село в Централна Словакия, на 10 км от Банска Щявница, салатата заслужава да се сподели.

# 23
  • пак на Рив Гош
Тази тема не мога да я подмина! Joy
Запис с една торта от Цукерня Савенко в София, част от менюто в ресторанта на един млад френски шеф, когото много харесвам (Camille Delcroix, ресторант Le Bacôve, в северна Франция) и страхотен рамен с мариновани сливи от Киото.

# 24
Grinning Много ми е приятно, че с такава охота откликнахте на поредната ми идея! Потвърждавам, че се опитвам да упражнявам самоконтрол и да не създавам тема всеки път като ми хрумне нещо уж "свежо"! Страхотна компания се заформя! Grinning
По просеко да и върви на темата ни!

Ей каква готина тема! Сещам се преди време бях попаднала на някаква група във Фейсбук за такава фотография и доколкото си спомням пишеше, че голям чалъм се искало, имало си специфика при заснемането на кулинарии.
Абсолютно! Има си и чалъми и и специфики и ако има интерес мога да потърся и публикувам някои базови правила, но ви гарантирам, че дори само с гледане на чужди кадри, които ни допадат нашата собствена кулинарна фотография ще се подобри значително! Мерси!

Снимките са от вкусен обяд в едно уютно семейно ресторантче "Dalt d'es Col" в Coll de Soller - Mallorca.
^^^ Боже, това мога да го изям сама без да ми се опре! Любими блюда!

Aз искам да започна със личното ми откритие от това лято - едно мъничко място в Младост 3, б. 389, София, където ядох невероятно руло с малини и маскарпоне и пих великолепно кафе!
https://www.facebook.com/coteffee/
https://www.instagram.com/coteffee/

Руло от меренг с маскарпоне, малини и бадем

Самоцитирам се от друга тема: "Та това нещо го изнамерих в Младост при една кака украинка със великолепен български (живее от 10+ год в България) и го има само като руло (15 лв), но си заслужава всяка стотинка, а и рулото е 4-5 прилични порции! Безглутеново (аз не се втелясвам в това отношение). Безобразно въздушно и леко и със киселичко от малините! Чудно!!! Ако идете да кажете, че аз ви пращам! Кафето им беше великолепно също!"

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 21:10 от Agent Provocateur

# 25
Това ми е в то-до-листа, но далече ми идва.

# 26
  • Den Haag
Темата е чудесна и за окото и за апетита Stuck Out Tongue Winking Eye, благодаря Агентче за чудесната идея:)
От домашния архив:
Едни хрупкави чабати с бурата и чери доматки:

Пълнени канелони с рикота и спанак, много вкусни Simple Smile

# 27
Ооо, това ще ми стане настолната тема!

Щерчицата снима, аз ям.

Първите четири снимки са от последното ни пътуване до Гърция, в района на Парга този юли, а петата - от любимия ми ресторант в Пловдив, Tams House.

# 28
Щом така настойчиво ме поканиха в тази тема, да взема да откликна и да се включа с първата порция Stuck Out Tongue Winking EyeWink Идеята е много хубава и няма да влизам често тук, че ми идват някои луди идеи, а за това какъв апетит ми отваряте, въобще няма да говоря Joy не е честно ,така! Satisfied

Саграда Фамилия от шоколад

Барселонска Паеля

# 29
  • Бургас
Маки рамен, Единбург - любимо място за бързо хапване. Рамен Тонкоцу и сливово вино

Общи условия

Активация на акаунт