Искам да кажа... (221) през АВГУСТ 2024

• 40 215
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Мони, успех с лечението. Има ли поставена диагноза? Изписаха ли и някакви хранителни добавки, режим?

Автоимуннен тиреоидид е диагнозата. Нито добавки, нито режим са дали. Само хормон. След 8 седмици контрола при личният, след 6 месеца при тях.
Имай м предвид, че синът ти излиза от тийн годините и е съвсем нормален резултат повишаване на даден хормон за определено време . Това не озн автоимунно заболяване. Внасяне на допълнителни хормони само обърква цялата картина.
Т.к. Съм минала през това и грешно лечение точно със същата диагноза и борба повече от 10 години с това, не бих дала на детето си хормони.
Имаш ли картина преди тийн ( на всички хормони) и след това?

# 616
  • София
И моята тийнка е с Хашимото. ТСХ беше над 4. Сега е около 2, но хормони засега няма да приема. Според мен стреса доста оказва влияние.
Интересно цвете намерих за дамата на юбиляра тази вечер.

# 617
  • София
Добър вечер!

Аз се паркирах рано в леглото. Почивам си много добре на село. Тихо е, приятно и спокойно. Утре ще пътуваме до София, че трябва да слагат ваксина на Гого. После се връщаме. Моля се да я понесе добре.

Хубава вечер на всички!

# 618
  • Germany
Мони, успех с лечението. Има ли поставена диагноза? Изписаха ли и някакви хранителни добавки, режим?

Автоимуннен тиреоидид е диагнозата. Нито добавки, нито режим са дали. Само хормон. След 8 седмици контрола при личният, след 6 месеца при тях.
Имай м предвид, че синът ти излиза от тийн годините и е съвсем нормален резултат повишаване на даден хормон за определено време . Това не озн автоимунно заболяване. Внасяне на допълнителни хормони само обърква цялата картина.
Т.к. Съм минала през това и грешно лечение точно със същата диагноза и борба повече от 10 години с това, не бих дала на детето си хормони.
Имаш ли картина преди тийн ( на всички хормони) и след това?

Нямаме изследвания от преди. Аз настоявах за ТСХ заради сериозно акне и косопад последните 3 години. Хормона му е между 5.8 и 7 от февруари насам. Ендокриноложката каза, че ако нямаше симптоми, щяха да изчакат още, но сега е по добре да опитаме да го вкараме в норма.

# 619
  • Canada
Мони, предполагам знаете, че храненето е ключово за щитовидната. Пробвали ли сте да изключи глутена за известно време?

Мъфин, всичко да е наред с ваксината!

И физически, и психически гравитирам около тонус нула. Ще трябва да отмине и това.

# 620
  • Бургас
Мъфин, да мине леко ваксината!

Роди, малко на хортензия бият цветовете на китката. Много ги харесвам, а така и не мога да ги задържа.

Фонс, дано скоро се нормализират нещата при теб!

Мони, дано има ефект лечението!

Айде, имаме нова кола. След неуспешен оглед на няколко набелязани в София беше бая кахърен, но на път за Бургас, някъде към Ихтиман, се появила обява на тази и се върнали, явно си е била неговата.

# 621
  • при моите деца .....
Привет!
Мъфин, стискам палци Гого да понесе леко ваксината.
Аз ще водя Митето на очен в сряда, при проф Оскар.
Селесте, не са наши носиите, нали е танцьорка в състава и взема от читалището...
Е, дават им от по-старите.
И Марти трябва да водя на ендокринолог....
Наследствено обременена е.. тук е ендемичен район...
Тази година  имаше проблем с цикъла (предполагам от стрес), ходи на гинеколог в София и й изписа Фемикур Н  , от който "се наля", буквално, качи рязко много е то точно както кйчват жените в менопауза....
Май месец като я видях... щях да получа инфаркт.... спря лекарството...
Има обявени места за работа в училищета, в което следя, но едната е за половин щат (точно биологията 😜 - случайно.... миналия път като се пенсионира колежка го закриха местото.)
Утре ще премислям.
А вие ще стискате палци.
Май е време да си лягам.
Лека вечер!

# 622
  • Бургас
Честита да ви е, Селесте! Безаварийно шофиране и само по хубави пътища да ви вози!

Мони,дано се разбере какво,що!

Фонс,бързо да отминава,каквото те е налегнало!

Боби,да вземеш правилното решение!

Момичета 🍀

# 623
Честито, Селесте! Безаварийно пътуване и много посетени места ви желая!
Мони, вярвай на интуицията си. Мен тя никога не ме е подвеждала относно здравето на детето.
Гого ще е пушка след ваксинацията!

# 624
  • при моите деца .....
Пропуснах...
Селесте, честито возило.
Хубяви места да посетите, безаварийно дя ви служи!
Фонс, скоро да промениш физическия и психическия танус 🍀
И на мен си го пожелавам... и аз май там гравитирам....

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 23:24 от * Боби *

# 625
  • Бургас
Оххх,Съни,добре че ме подсети,че и аз имам ваксина тази година 😥

# 626
Мъфин, леко да мине ваксината.
Боби, прочетете с Марти за инозитол. Има различни хранителни добавки с тази съставка. Стискам ти палци още от сега. И за прегледа на Митето.
Фонсе, и това ще мине. Как са домашните любимци?
Селесте, честита кола! Да е здрава, икономична и на хубави дестинации да ви кара.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 06:16 от mariat

# 627
  • На брега на реката
Добро утро!

Селесте, честито возило! Със здраве и безаварийно и по-честичко да ви вози по-почивки! Stuck Out Tongue Winking Eye

Фонсче, защо така? Дано не е нещо сериозно!

Боби, аз отдавна мечтая да се преместя и имам ли възможност, бих го направила без да се замислям! Душевното и психическото ми здраве са по-важно от парите! Ако не ти е сериозен проблем, не го мисли много! Може пък да го направят постоянен щат или в свободното време да даваш уроци. Пожелавам ти, да вземеш най-правилното решение за теб!. Стискам палци за Марти и Митето!

Роди, големи сте купонджии! Много ви се радвам! И ние бяхме така, ама годинките си казват думата, та сбирки с приятели и близки - на заведение. Домашната кухня е само за децата и бабините слънчица!
Скрит текст:
В кризисните години, когато нямаше нищо по магазините, се събирахме поне два пъти седмично. Всеки си е хапнал у дома, но важно беше да се събираме, да играем карти и т.н. Посрещахме се само със салатка и ракийка и варени яйчица за виното или бирата. Салам по магазините йок, та и да сме имали, сме го пазили за децата!
А сега като се сетя, колко салтанати са и ми призлява, та си го причинявам с кеф, само за децата!

Малкият Гого, да е пушка след ваксинката!

Нашата почивка все повече наближава. Нямам търпение вече!

Хубав ден, момичета!

# 628
Добро утро!

Селесте, честито возило! На много хубави места да ви закара!

Мони, успех с лечението!

Боби, дано вземеш вярното за теб решение!

Фонс 🤗

Познайте кой стана в 5 да си боядиса косата... 😁 Снощи нямах грам силица, а положението вече е дълбок корен.  А и довечера сме на празнуванка, та да съм убава.
Снощи любимия оправи градинара, остана само басейна и сме готови за парте 🥳

Спокоен ден,  банда!

# 629
Добро утро.
Селесте,  честита кола.  На хубави места да ви вози и то по-често.
Гого да понесе добе ваксината.
Боби, стискам палци.
Фонс,  и това ще мине.
Хубав да е денят ви.

Общи условия

Активация на акаунт