Пазаруване от about you - тема 31 (август 2024)

• 85 334
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 90
Алекс, не си ги купила, защото те не са потвърдили че има договор. Виж назад го писаха в ОУ е записано...
Не съм ги купила, но са ми блокирали сумата от картата. Въпреки всичко пак са нелоялни търговски практики, защото рекламират артикули на една реално несъществуваща цена.
Как ще регламентират отказа на поръчки, за които са ми блокирали сумата и към момента артикулите от тях все още са налични? Няма да коментирам извъртането на отказите, които изкарват като дело на потребителите. Това е съвсем върха на нахалството.
Имам известни съмнения, че КЗП нямат много правомощия, тъй като АЮ е онлайн търговец и не знам дали имат регистрация в България. Въпреки това има и други опции.

# 91
  • София
Aero, има европейски органи, които се занимават също с такива проверки. Някъде назад в тази или в предната тема има и линк за жалби/оплаквания.
Да не говорим, че и в другите стени са почнали да ги атакуват. Намалението го имаше и в Германия, но беше 30% и там може проблеми да няма (не съм гледала за там конкретно като държава-майка).

И мен ме чака една пратка за връщане към тях и една да взема. Ако не бяха неща на ММ щях и нея да им върна, ама той като е каприз и с 300 зора намери нещо, което му харесва и по-добре да си го получи.

# 92
Моя опит със съпорта, поръчах Адидас Самба, дамски на 96лв. Питам защо е отказана поръчката и то видимо от мен, а аз не съм го правила и дамата от кол центъра “най-вероятно сте го направила без да искате”, ние работим само по отстраняването на проблема с намалението и не можем да помогнем и затвори..
Това е супер нагло и те знаят, че има механизъм да бъдат санкционирани, ако поръчката не е отказана от клиента. А пък това, че манипулират нещата, за да изглежда, че е отказана от клиента, вече е престъпление. Пак казвам, че в Европейския потребителски център, ще ви обърнат внимание и ще направят каквото може. Дори да не получим покупките, една глоба на АЮ ще им подейства добре.
Аз чакам да ми върнат 150 лв, не е много, ама сигурно ще ме замотаят сега с тази история.

# 93
Аз доколкото четох навремето старите теми, при панаира със забавените връщания на суми от около месец, стана ясно, че КЗП не ги лови, тъй като не са регистрирани в страната /нямат бг булстат и т.н./. Това важи и за другите такива търговци като Емаг и т.н. Така че им през онази работа. В договора за покупко-продажба не беше ли казано, че при претенции и съдебни спорове трябва да се обръщаме към съда в Германия?

Да не забравяме, че сме държава-членка на ЕС, което ни дава пълна защита като европейски потребители. Има европейски органи, към които могат да се адресират жалбите - тук са описани някои случаи - https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/unfair-treatment … ices/index_en.htm
Пиша го, само защото не е коректно да се мисли, че щом сме в България нямаме никакви права и никаква защита.

Edit: Не съм съгласна за КЗП - прилагаме европейските директиви и регламенти, така, че има право КЗП да се произнася и за европейски търговци, опериращи на територията на България. Все пак ЕС се води единен пазар.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:12 от Blue`Sky

# 94
Здравейте, на 01.08 направих 2 поръчки в About You. Днес влязох да видя какво става с поръчката и ми показва,че са отменени.
Някой има ли същия проблем и някой може ли да помогне?

# 95
Ох, хора, къде съм казала, че нямаме права? Казвам, че КЗП не е заплаха за никой европейски търговец, който няма регистрация в страната. Също, че не е правилния орган за сезиране. Това казвам.

# 96
Аз доколкото четох навремето старите теми, при панаира със забавените връщания на суми от около месец, стана ясно, че КЗП не ги лови, тъй като не са регистрирани в страната /нямат бг булстат и т.н./. Това важи и за другите такива търговци като Емаг и т.н. Така че им през онази работа. В договора за покупко-продажба не беше ли казано, че при претенции и съдебни спорове трябва да се обръщаме към съда в Германия?
Имат булстат и АУ, и Емаг, видими в сайтовете им в частта с правна информация.

# 97
И аз чакам иначе едни 100лв да ми върнат, както и имам поръчка от 29-ти юли, която не мърда. Като гледам как се насметоха дали ще я получа въобще не се знае. И парите от връщането ще си ги почакам.

# 98
Здравейте, на 01.08 направих 2 поръчки в About You. Днес влязох да видя какво става с поръчката и ми показва,че са отменени.
Някой има ли същия проблем и някой може ли да помогне?

Ако бяхте изчели няколко страници назад, щяхте да разберете че вчера имаше голяма издънка или бъг, както искате го наречете от страна на АЮ, накратко пуснаха всичко на мега ниски цени и като се усетиха анулираха поръчките. Резултата е бясни клиенти. Това се дъвче от вчера Simple Smile за сега никой не може да помогне, само чакаме. Успокоителното е, че не сте сама. Всички сме с анулирани поръчки

# 99
Току що ми отказаха едната поръчка от вчера, която беше в процес на обработка.

"За съжаление, част от продуктите не могат да бъдат доставени. Редовно актуализираме артикулите, но все пак, поради високия интерес, някои продукти се изчерпват бързо. Извиняваме се за причиненото неудобство. Ако избраните артикули все още са налични в онлайн магазина, потвърдете данните за доставка, тъй като това може да предизвика проблеми с обработката на Вашата поръчка.
Ако сте поръчали още продукти, информацията за тях ще Ви бъде изпратена след малко в отделно съобщение.
Надяваме се, че сте удовлетворени от доставката и ще се наслаждавате на Вашата нова покупка."

Не е част отменена, а цялата. На коя част да се насладя е неясно. Как да е. Вчера достатъчно време загубих с тях.

# 100
  • Popovo
Какви сме каръци в тази тема.....Вчера всички сме поръчали артикули, които са били изчерпани вече.....хаха

# 101
  • Варна
AeroJ, точно същото писмо получих преди малко. Имах две поръчки, първата я анулираха още вчера.

# 102
AeroJ, точно същото писмо получих преди малко. Имах две поръчки, първата я анулираха още вчера.

Явно сега започват да анулират тези, които вчера Уж не можехме да си анулираме, с извинението, че вече няма наличности.. жалко

# 103
Не се настройвайте докато не откажат, имам мейл от преди малко за доставка и фактура, пакетирана е вече

# 104
Кое докато не откажат? На мен всичко ми анулираха, не остана за отказване.

Общи условия

Активация на акаунт