Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 854
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
МОН сътвори поредната глупост, както винаги. Ваканциите са недомислени, а даже понеделник и вторник са първи срок, а четвъртък и петък - втори. За НВО-тата се очаква учениците сутринта да са на НВО, а следобяд - на училище. Кой ли ще отиде? А пък учителите - сутринта от 7  - в комисии и квестори, а следобяд - на работа🙃.
За запетаята- според мен в първия случай трябва да има запетая.

# 451
За НВО-тата се очаква учениците сутринта да са на НВО, а следобяд - на училище. Кой ли ще отиде?
От линка:
Цитат
За да се избегнат недоразумения, в заповедта, с която се определят датите за провеждане на изпитите е изрично записано, че за учениците в 7. и 10. клас, явяващи се на национално външно оценяване по български език и литература и по математика, учебният ден приключва с тяхното полагане. За останалите ученици директорите създават организация за провеждане на учебни занятия и дейности, като осигуряват възможности за работа по проекти, изнесени обучения, обучение от разстояние в електронна среда, и други подходящи форми, така че да не се пречи на провеждането на изпитите и да се гарантира спокойствие за явяващите се на тях. За създадената организация директорите на училищата издават заповед и информират родителите.
Проблем за наборите евентуално ще е десетокласното НВО, което предхожда тяхното. За тези дни и за дните между изпитите ще трябва да имам запас от семейните причини.

# 452
Благодаря! Не го бях прочела.

# 453
  • София
Ох, аз се чудя дали да не го спра от по-рано, но ще действам според ситуацията и желанието на детето. С големия така процедирах, подейства му психически много добре, но пък наборът е от друго тесто замесен. Та не бързайте да "издумкате" 15-те дни.

# 454
  • Варна
3 януари от сега го пиша дъждовен/снежен. Всеки път се надявам, че може би са ги сменили тия дето измислят глупостите в МОН и те всеки път ме опровергават.

# 455
Деспина, много оптимистично. Ами това, че са учебни дни дните на НВО? Голям мозък трябва да си, че да го измислиш това.
Вчера започнахме частните уроци. Трагедия.
Днес е дъждовно и ще ходим до Джъмбо за тетрадки. Цял ден не ми мърда разкатаване по улиците.
Нещо не иска да ходи на спорт тая година ...

# 456
Откъде дойде това ново "чудо" за учебен ден на НВОто?!?

Може би за всички останали, т.е. другите класове ще имат учебен, но неприсъствен ден?!?

# 457
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, учебен ден е за всички останали класове.

# 458
Soul, най-вероятно няма да учат останалите. Не знам как го мислят от МОН.

# 459
Не, че ще учат, ще ги водят някъде (музей, парк) или онлайн примерно....

Аз лично не виждам особен смисъл в учебни 18 и 20 юни. Всички класове са горе-долу приключили. Ходят за присъствие и да се виждат с приятелите.

# 460
Общо взето, поредното МОН-ско недоразумение.

# 461
М дааа.....като ваканция до четвъртък. Дано им дойде акълът и да пуснат официално и 3 януари. За един петък няма да научат кой знае какво.

# 462
  • София
Май и мин. година имаше подобни изцепки. Доколкото помня тогава пуснаха допълнително 1 ден.

# 463
Здравейте! Досега само четях, време е да се представя. Имам момиче, което ще е седми клас и момче в дванайсти, което е с ДЦП (на инвалидна количка). С него ходя на училище от предучилищна, така че това ще ми е тринайста година.

# 464
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре дошла, Didoncho!
Много сме тазгодишните майки с 12-то и 7-мокласници.

Общи условия

Активация на акаунт