Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 850
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
Добре дошла!

Датите за ваканции предизвикват смях в мен, но това, което ме притеснява е опцията да има учащи в сградата докато децата ни са на изпит. И ако всеки директор сам решава какво ще прави, още повече се усложнява обстановката.

# 466
Миналата година НВО за 10-ти клас беше през учебно време. Сутринта се проведе изпитът, а след него си бяха на училище (всички, включително и десетокласниците). Според мен няма как по време на изпита да има учебен процес.

# 467
За 10 и 4 клас винаги са били учебни дни. За 12 и 7 са неучебни. Пък и значението им е в пъти по-важно от НВО на 4 и 10 клас.

# 468
Със сигурност по време на изпита в сградата няма да има други ученици освен седмокласниците. Останалите класове може би ще учат следобед.

# 469
  • у дома
Със сигурност по време на изпита в сградата няма да има други ученици освен седмокласниците. Останалите класове може би ще учат следобед.
Има доста училища на двусменен режим ,където това няма как да стане.

# 470
  • sofia
Всъщност по това време учат 8, 9,10 и 11 клас. Другите вече ще са ваканция. Част от класовете могат да отидат на екскурзия, в музей. Ще се намери начин, но най-разумното беше да са неучебни дни, както си беше досега.

# 471
Има доста училища на двусменен режим ,където това няма как да стане.
По време на изпита  в сградата присъстват само седмокласниците и квесторите, външен човек не се допуска. Директорите ще организират нещата така, че седмокласниците да работят в спокойна и тиха обстановка.

# 472
Липсата на адекватност при определянето на дати за изпити и правилата за провеждането им, води до излишно усложняване работата на директори и  учители, да се чудят как да организират нещата или да отбиват номера. Ваканциите даже няма какво да ги коментираме. Все си мисля, че няма накъде повече да ме изненадат, ама всяка година намират начин и така вече 7 години Wink

# 473
  • Пловдив
Значииии, за да ни дадат 31 октомври и някой ден от март за пролетна ваканция, направиха НВО учебни.
Добре, ама защо замениха 23.12 с 03.01? Каква е разликата, освен, че на 23.12 щеше да е една идея по-топло в училище и имаше шанс за 5% присъствие на ученици?
И защо НВО 7ми клас започва в 9ч? Уж учебен ден, жега...
Логика търся, ло-ги-ка Rolling Eyes

# 474
Със сигурност има логика, просто ние не сме дорасли да я разберем Simple Smile

# 475
Май като гледам, няма и да дорастем да я разберем. Поне аз де, за вас не знам.

# 476
Единственото, от което МОН се интересува, е да си изброи необходимите според наредбата учебни дни за срока. При тях друга логика няма, както стана видно за пореден път.

# 477
А защо не се допитат до деца и родители? В пъти по-удачно е да се почва по-рано, примерно седмица, дори две, а да има повече почивки през учебната година.

# 478
Ооо, нали имаше такава идея да почват от 7 септември примерно. Но аз лично съм против да ми взимат двете седмици от септември.
Да се чуди човек едно време ние как учехме и си имаше нормална пролетна ваканция, и дървена, и грипна, и бомби. Сега все не им стига времето за учене.

# 479
  • София
Проблемът е, че училището е като забавачница и родителите на малките ученици не искат дълги ваканции през уч. година.

Общи условия

Активация на акаунт