Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 767
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
При 7 и 12 поне нервите ги хабиш наведнъж и знаеш, че следващата година почиваш. Simple Smile

Аз 10-ти клас изобщо не го усетих. В 4-ти учителките на големите се опитваха да всяват някаква паника, аз само успокоявах децата.
Също, много хитро Laughing пуснах дъщеря ми на училище на 6 години, та не ме беше яд, като не започна да следва веднага след училище. Имаше време да си избистри съвсем какво и къде иска да учи. Пък сега предстои да видим дали ще е доволна от избора си, че и това понякога подлежи на промяна.

Бъдещият седмокласник, след като един месец мъчи "Немили-недраги", сега за седмица е прочел "До Чикаго и назад", май му е скучничко на село. Grinning

# 91
Освен Gadamer, има ли и други с бъдещ 12-класник и 7-класник?😎
Има, има... ама баткото не го мисля. Той е отговорен и организиран. Ама сестра му какво ще я правя, един Господ знае. С тоя преобладаващ мързел не знам до къде ще я докара.

# 92

Ааа, нищо му няма. Само дето след 1-4 клас, където госпожата им е втора майка, се сбъскват с реалното учене....

# 93
И аз проверих в коя тема съм, sanaka Simple Smile)) хубаво е да си И тук Simple Smile
два последователни 7 класа също не е много прекрасно, ама ще се борим, какво да се прави.

# 94
  • София
second, признавам че за мен породените е най-неприятният вариант. Още от бебешкият период, та до големи, ми се струва че е най-сложно.

# 95
Да, породени определено е най- трудно. По- трудно и от с близнаци. Чувстваш се малко като на поточна линия седми клас. Тамън избуташ едно и машината заредила ново

# 96
Баш, добре че туй ще е последното 😜

# 97
  • София
Second, печелиш приза за най-прецакан родител. Joy

# 98
И допълнитела чаша вино за  Second (или каквото предпочита) Simple Smile

# 99
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, не се бях замисляла, за варианта при породени … някак вече не се чувствам така криво за 7 и 12 клас в една година  Wink

Добре дошли на всички!

# 100
  • Стара Загора
Добро утро, събрахме се както се казва Simple Smile)))
Цветни, разноцветни....
У нас положението е лятно, ваканционно. Чете книгите си обаче до къде, въобще не контролирам. Тестовете по мат дадени за лятото от учителката на частните уроци са решени и предадени.
У нас сякаш малкото е по-организирано. Големият /този, който ще е 12 клас/ той още е по белите коне Simple Smile)))

# 101
Привет Simple Smile
Да се запиша и аз с бъдещ седмокласник Simple Smile
Събирам идеи как да се боря с мързела му.
Започна да си преговаря математиката, като решава по няколко задачки на ден. Още не е започнал да чете, че "сега е лято, аз кога ще си почивам".

# 102
Добро утро и от мен! Привет на новите попълнения!
И при нас ваканцията тече с пълна сила! Купих й христоматия - поне я прочете. Предполагам, че вече е забравила всичко по мат.
При нас не знам кой е по- мързелив - баткото или наборката.
В момента сме в малък ремонт - претекст за наборката, че не може да прави нищо, защото й пречим.
Имаме едно море и..... се започва.

# 103
  • София
И моето мнение е, че от 7-ми клас по-труден няма. В 12-ти е много по-лесно, а НВО 4 и 10 клас изобщо не ги броя.
Разбира се, за децата, които кандидатстават в училища като СМГ, НГДЕК и др., 4-ти клас също е важен.
Някой може ли да препоръча добър сборник по Математика за преговор през лятото? Ние нямаме никакво домашно за ваканцията и съответно наборчето нищо не преговаря по мат. Disappointed

# 104
Добро утро, момичета. Аз също съм с три , и то момчета. Големите двама уж се водят породени, имат разлика 1г. и 9 мес., но са през година, не две поредни. Големия беше мин. година седмокласник, всъщност оттогава май и чета във форума по-активно. Уж имах година почивка, ама по-добре да беше и средния сега 7 клас, та да не забравим кое как беше. Добре, че малкото е още в детската градина, че трима ученици незнам как бих издържала. Та мин. година бяха големите 5 и 7 клас и беше доста трудно за всички. Петокласника не знаеше първия срок къде се намира, труден преход имаше. А седмокласника нямаше никаква идея какво го чака,добре, че всичко завърши по най-добрия начин. Не го бях пускала на никакви школи преди 7 клас и се оказа , че това беше по-добре за него. Въпреки, че по БЕЛ имаше много големи пропуски, за които разбрахме чак в нач. на 7 клас. Повечето му съученици бяха от 5 клас на уроци и в 7 клас вече им беше дошло до гуша. А нашия се надъха в 7 клас , каза си, какво пък - само 9 месеца по-голям зор, и явно се оказа добре така. При други деца може и по-дълго натоварване да се отразява добре, не знам.
Набора, затова не го тормозих досега. Юли прочете цялата литература, август преговаряме мат, но по малко. Доста по-мързелив е от брат му. Ще видим какво ще се получи накрая.
   Здрави нерви пожелавам на всички ни.

Общи условия

Активация на акаунт