Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 127
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Уф, не знам има ли как да се борим с този мързел? Имам чувството, че е някаква епидемия. Говоря много, говоря за възможностите, за изборите, които имаш, когато си усърден...Най- много ме дразни, че като посядват вкъщи си губят времето. Аз играта и шляенето навън не ги приемам за загуба на време. Обаче смяна на легло, диван, стол и пак обратното и игри на компа и на телефоните ме изкарва извън равновесие. Ще бутаме, няма как...
Нашия сборник не помня какъв е, учителката по МАТ им го даде, купихме го, дала е и тестове да решават. Ще го снимам довечера.

# 106
Моята девойка решава от сборник тестове за 6. клас на PONS и тестовете в края на сборника на Архимед, като предпочита този на Архимед. Преговаря, от тетрадките от миналата година, когато забележим, че даден тип задачи са ‘и по-трудни.

# 107
От Книга за ученика на Архимед щерката реши десет теста, всеки по 20 задачи. Хубаво е, че са еднотипни и много лесно се вижда къде има пропуски /модула и аз не успях да го оправя 😆/. А от училище имат за домашно да решат главата за преговор от сборника за 7 клас на Коала прес - Пенка Рангелова и д-р. Около 100+ задачи са. Него в края на месеца ще го подхваща.

Морето свърши. Сега следва активен мързел.

Много нови никове видях в темата - спокойна и ползотворна да седмокласната епопея, виното е по подразбиране.

# 108
  • София
Хайде да се запиша и аз в новата тема с 12-то класник тази година и 7-мо класничка догодина, омммм... Макар че предполагам, че тая година беше по-лека и следва по-тежката...

# 109
И аз извадих сборника на Архимед и от тестовете видяхме къде има пропуски. Сега преговаря и решава задачи от съответния тип от учебника, по който учиха в у-ще.
Интересното е, че за някои задачи от Архимед каза, че такива не са учили ?! Дали се опитва да ги скипне или наистина има някаква промяна в програмата, не знам. Има някой по-запознат с материала, че аз се затруднявам да навляза в тази далечна за мен материя ?

# 110
Mur, може би да погледнеш съдържанието на учебника? При дъщеря ми учат по учебника на Архимед, не ми е казвала, че в книгата за ученика има непознати задачи. Обаче се оплака, че в сборника на pons среща такива, каквито не са решавали.

# 111
Princess Rosе, съдържанието съвпада, но за някои по-сложни задачи конкретно от раздел Степенуване, казва, че точно такива не са учили в училище.

# 112
  • София
Нищо не се е изменило, просто в училище няма време за всичко. Моят синковец също не е виждал доста от задачите като вид. Мъча го със сборника на Веди за 6 клас. Имам и един файл със 100 задачи от 6 клас, които преди години бяха давани за лятно домашно на големия. Повечето са простички, но помагат да се припомнят основните правила.

# 113
  • София
За мен най-голям кошмар би бил 7 и 5 клас.

АССАМ 🥹

# 114
# 115
Леле момичета, човек да не забегне малко. Оставих тема за шестокласници и хоп скочих в седмокласници.
Заглавието е страхотно.
Моето момиче уж прочете произведенията, но като почне да работи по тях ще видим какво е разбрала. Научи наизуст ""Опълченците на Шипка", сега учи „На прощаване". Решава и по-малко задачи /преговор на Коала/. Гледайки я тези дни си мислих почна се с тормоза, а уж трябваше да почива лятото и да събере сили за предстоящата година.

# 116
Горещо препоръчвам за преговор ето този сборник:

Всички раздели, които са учени в 6ти клас ги има, като всеки започва със синтезирана теорията и задачи за преговор А и Б група. Допълнително има тестове и контролни с материала от 6 клас.

С кански мъки реши малко задачи от този сборник, но докато е при баба си и чува "много го тормозите, горкото дете" няма начин да пребори мързела.

Добре дошли на всички нови и стари попълнения Simple Smile

# 117
Много се дразня на баби и всякакви лели и роднини като вземат да се кахърят за "горкото дете" и, че "ваканцията е за почивка, стига го тормози...."

# 118
Това обяснявам на щерката - при положение, че сутрин става в осем (така и не се научи да спи до късно) до осем вечерта са 12 часа, който няма как да запълни само с висене на устройства, скитня навън и нищоправене. Все някъде може да се вмъкне задължителната литература и да се реши някоя и друга задача. Но е важно да се мърмори - ваканция е, стига ме тормози 😆

gato точно от този сборник е домашната от училище

# 119
И аз се ядосвам, че вместо по 1-2 часа на ден сега, после ще е през носа.
Затова отивам да си го прибирам при мен в концлагера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт