Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 221
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От тази година е.

# 391
По БНТ1 повтарят Васко да Гама от село Рупча, ако на наборите им е любопитно какви сме ги вършили ние като седмокласници 😆

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:28 от rire

# 392
  • София
По БНТ1 повтарят Васко да Гама от село Рупча, ако на наборите им е любопитно какви сме ги вършели ние като седмокласници 😆

Смешно ти е на теб, че си с момиче 😛😘, аз по-добре да не подстрекавам, че...и без това пубертетът му се отключва с пълна сила, взе и да ми грачи напоследък...
Гледал е Васко, разбира се, както и Войната на таралежите, Изпити по никое време, Таралежите се раждат без бодли, Рицаря на бялата дама...наборът харесва 80-те години. Любим му е и "Завръщане в бъдещето".
Благодаря за театралните предложения, ще се възползваме с удоволствие!

# 393

С дъщеря ми гледахме пиесата и се смяхме истински от сърце. Аз се забавлявах много, а тя също се радваше, макар и не толкова, тъй като още не беше запозната с всички писатели и техните произведения и не можеше напълно да усети същността на хумора. Въпреки това, когато по-късно се запозна с някои от тях, веднага си спомняше как бяха представени в пиесата, което показва колко силно въздействие имат творбите на Иво Сиромахов.

# 394
  • София
Я да ви изпитам. Според вас къде НЯМА грешка в запетайките?

1. Играчките се произвеждат от пласмаса, дърво и метал и могат да се пакетират в целофан.
2. Запознах се с ръководителя, който поканих на срещата и дълго обсъждахме проекта.
3. Доказано е, че децата, които растат с домашни любимци се учат на отговорно отношение.

Очаква се това да е учено вече.

# 395
  • София
Я да ви изпитам. Според вас къде НЯМА грешка в запетайките?

1. Играчките се произвеждат от пласмаса, дърво и метал и могат да се пакетират в целофан.
2. Запознах се с ръководителя, който поканих на срещата и дълго обсъждахме проекта.
3. Доказано е, че децата, които растат с домашни любимци се учат на отговорно отношение.

Очаква се това да е учено вече.

В т.2 според мен няма грешка .

# 396
  • София
И според мен.

# 397
  • София
В първото, за играчките. В другите има обособена част, която се огражда, нищо че има съюз "и" в единия случай.

# 398
В първото няма грешка.

# 399
В първото, за играчките. В другите има обособена част, която се огражда, нищо че има съюз "и" в единия случай.
И аз така смятам.

# 400
  • София
След "метал" не трябва ли да има запетая? Thinking

# 401
Аз съм за второто.
При 1-то изречение преди второто 'и' трябва да има запетя.

milenaka, едновременно сме писали, и по друг начин съм го казала ама е все същото.

# 402
  • София
Да, правилото за запетая пред и.
Днес набора има рд. Здрав да е само.

# 403
След "метал" не трябва ли да има запетая? Thinking

Не, защото в случая съюзът"и" изпълнява друга роля. Аз също мисля, че е първото.

# 404
В първото изречение няма грешка. Първият съюз "и" свързва еднородни части, а вторият съюз "и" свързва прости изречения и затова пред него не трябва да има запетая.
П.П. Правилото се учи в края на 6. клас.

Общи условия

Активация на акаунт