Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 834
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
  • София

Тази година ще ми е още по тегава,че баткото ни ще е 10 клас и той матури 😞а изобщо,ама изобщо не му е до учене!
Ще е адска трудна година... 😞😭😭😭

Не се притеснявайте от матурите в 10 клас, те нямат никакво значение, за тях наистина няма никаква нужда от подготовка допълнително от тази в час. Казвам ви го от опит на майка, чийто син се яви дори на допълнителната за език - ей така да види колко ще изкара ( взе го с 86 т.( немски), БЕЛ 85,5, Мат 87 без никаква подготовка). Така, че въобще не ги мислете.
За мен НВО в 10 клас е истинският показател за нивото на качеството на преподаване в отделните училища. Но дори и по-ниски оценки да изкара, те само се вписват в свидетелството за 10 клас и дори не участват в успеха.

# 541
Школите на голямата са платени вече. От няколко дена поръчвам дрехи и обувки за сезона за нея и малката ученичка. Малката е в ПГ и към езиково сдружение (та и там почват ежемесечни разходи + танците, които си продължава).
Другата седмица започвам поръчването на учебни пособия.

Тамън и 2 броя РД-та имаме този месец.

Септември е по-тежък и от Декември Grinning
Положението вече е такова

# 542
  • Варна
  А ние сме много добре организирани. В края на мин. уч. година получихме ваучер за книжарница и, освен нужната христоматия, купихме тетрадки, етикети, подвързии и др. Днес класната пусна списъка, касиерът направи списък за помагалата, в понеделник вземат учебниците, вчера мина и през JP. Униформата му става, мин. година взехме по-голям размер, абе май всичко си има. Освен мерак за училище...

# 543
  • София
Аз за него взех само тетрадки голям формат, малко химикали, комплект с пергел и линии. Ще подвържем учебниците и това е. Ще се дават пари за помагала де. Проблем са ми панталоните и анцузите за него, всичко му е като на щъркел. Ако знаете магазин за extra long панталони, пишете. Физически или да доставят бързо до България.

# 544
Дори не искам да го карам да пробва панталони. Вероятността да остане без е голяма.....

# 545
Добре сте вие с момчетата. Да не ви казвам моЙта кифличка какви ги къдри - основен рефрен - "Нямам нищо в гардероба за носене". А той естествено прелива... Моят основен рефрен е "Няма време и пари!"

# 546
Обещах да споделя за театъра. Мнението ми за  комедията  "Българската литература накратко" не е положително. Мария Игнатова няма талант и качества нито за ТВ, нито за театър.  Сценарият е  обида дори за средно интелектуално ниво. Има цинизми, които минават границите на добрия тон и на мен не ми беше смешно. Единственият безизвестен от тримата актьори-Антоан Петров, изнесе цялото представление на плещите си.
И все пак, за да не е толкова хейтърско- имаше  попадения, на които се смях от сърце, но бяха малко.
Детето остана доволно, беше й интересно. Смя се на простотиите, но го слагам в графата "бъгове на възрастта".

# 547
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ей, едвам ви изчетох ... малко почивка и има-няма близо 10стр .за наваксване. Благодаря за инфото за ваканциите, пък и за някои разяснения в движение, на правила, които съм позабравила! (дано да го написах правилно Wink )

Добре дошли на ново записалите се в темата мами!

Днес успяхме да вземем униформите. Добре сме го "поливали" детето лятото и е поизрастнало доста пу-пу. Понакупихме още малко дрешки, маратонки, раница, че даже цели две, да имала да си ги сменя хахаха. Тези разходи някак не ми тежат толкова, колкото сумите за брекети и на двамата, които много ни задъхват вече мрън-мрън Sad

a_val - нашата учителка по МАТ на РС в 5ти клас се представи така "... аз не съм математичка и никога не съм харесвала математиката...". Бях много притеснена, но благодарение на нея, най-омразния и сложен предмет, вече е любим. Жената често правеше онлайн часове през почивните дни. Просто нямам думи - уникална е! Надяваме се и тази година, тя да преподава на класа. Пожелавам и на вас, да сте случили на такъв учител, пък нищо че е след преквалификация.

# 548
При нас уроците започват от следващата седмица. Мисля в събота и неделя да дам входните тестове от Книга за ученика на Архимед да направи.
Днес си говорихме да отидем до Къщата музей “Баба Илийца” мисля, че ще ‘и е интересно.
Купувахме тетрадки тази седмица, много обичаме и подбираме с удоволствие. Всеки септември го правим заедно. За дрехи не ми се мисли, гардеробът прелива, но винаги има “нужда” от още 😀

# 549
  • София
Мале, първото занятие на Междучасие за моята госпожица се пада още на 14-ти, преди началото на учебната година. И вече имам пет родителски срещи, щото и школата прави отделна за всеки предмет.
С дрехите няма да имаме драма, защото вече са големи и сами си следят, няма го това рязко подменяне на гардеробите всяка есен, а става някак по-плавно, примерно пролетното избуяване е доста по-неприятно.
Метнах едно око на кутията с резерви и набързо накупих малко консумативи, че не знам у вас как е, ама у дома се ядат не само кабели, ами и тиксо и ножици... и лепила всякаквъ вид. Пък за тетрадките вече разчитам сами да се оправят.
Ей как растат тия деца, като поливани, пу-пу, здрави да са ни само и да не прегорят!

# 550
  • у дома
При нас уроците започват от следващата седмица. Мисля в събота и неделя да дам входните тестове от Книга за ученика на Архимед да направи.

Там няма яходни тестове,поне в  миналогодишното издание няма

# 551

Там няма яходни тестове,поне в  миналогодишното издание няма

Объркала съм се, там наистина няма, има два входни теста в учебника. Ако някой ги иска мога да снимам и кача.

# 552
  • София
Честит празник!
С моята госпожица снощи до 10 учихме “ Българският език” : тя учи и ми рецитира, аз слушам ( по- бързо ги учела така). До вторник трябва да е готова с лятното домашно за школата, защото почват. Има още три стихотворения наизуст и един преразказ. Хванали сме се на бас дали ще успее. Наградата:   каквито поиска дрехи до определена сума, да видим 🤔.

# 553
Защо ги учите наизуст тия стихотворения? Дали са ги от училище ли?

# 554
  • София
Защо ги учите наизуст тия стихотворения? Дали са ги от училище ли?
Не, това е домашното от Школата по БЕЛ, тя си ги остави за накрая.

Общи условия

Активация на акаунт