WIZZAIR - 48

• 36 595
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, това ми е първото мнение тук и имам няколко въпроса, тъй като за първи път ми предстои пътуване!

Бих искала да Ви попитам някои неща. За първи път пътуваме в чужбина.

Тъй като ще пътуваме само с раници, може ли да си взема дамската чанта с мен или няма да ме допуснат? Доколкото знам раницата ми се води ръчен багаж, а дамската ми чанта може да мине за салонен или аз се бъркам.

Другото нещо, което бих искала да Ви попитам задължително ли е прозрачните пликчета за козметика да са 20х20?

Благодаря Ви предварително!
На 1 стр.са отговорите на въпросите.

# 481
  • Beyond the stars
Здравейте, това ми е първото мнение тук и имам няколко въпроса, тъй като за първи път ми предстои пътуване!

Тъй като ще пътуваме само с раници, може ли да си взема дамската чанта с мен или няма да ме допуснат? Доколкото знам раницата ми се води ръчен багаж, а дамската ми чанта може да мине за салонен или аз се бъркам.

Другото нещо, което бих искала да Ви попитам задължително ли е прозрачните пликчета за козметика да са 20х20?

Без приорити - един брой багаж - дамската чанта трябва да влезе в раницата. Ръчен и салонен е едно и също, другото е чекиран багаж, който се вози в багажно.
За прозрачните пликчета - по същество -да, де факто - от доста време пътувам с нормален несесер и нямам никакви проблеми.

# 482

Прочетете първия пост на първа страница от темата. Там се крият всички отговори на въпросите ви.

# 483
Някой да е използвал услугите на https://sofiaparking.com/?

Само там намерих свободно място и ми стана странно, че не искат резервация, само на място ако има свободно място.

# 484
  • Beyond the stars
Някой да е използвал услугите на https://sofiaparking.com/?

Само там намерих свободно място и ми стана странно, че не искат резервация, само на място ако има свободно място.

Само тях ползваме, не сме имали проблеми.

# 485
  • София
Можеш да носиш малка дамска чанта, аз например слагам тип cross body, но бъди готова при нужда да можеш да я пъхнеш в раницата. Досега на мен и приятелките ми не ни се е налагало.
Пликчетата за козметика надали някой ги гледа с какъв размер са. Важното е да са прозрачни.

# 486
Няма ръчен и салонен багаж, ръчният багаж е един. Дамската чанта трябва да е малка, за да може да влезе в раницата. Относно прозрачните несесери - минавала съм с различни размери, имаше май някакъв максимален размер, но не знам колко е. Най-важното е шишенцата в несесера да са до 100 мл и не повече от 10 броя.

# 487
Прозрачния плик трябва да е до 1 литър. Те не че ги гледат, ама ако е очевидно прекалено голям ще ви дадат стандартен (или ще си го купите)

Можете да вземете дамска чанта, според каквото сте си платили за багажа. Ръчен и салонен багаж е едно и също, такъв, който си го носите в кабината (салона). Чантата се брои, тоест ако не платите за 2 бр имате право само на един и това е чантата. Ако влиза в другия багаж ги сложете, никой не брои какво има вътре, само какво се вижда.

# 488
Здравейте. От 2 дни се опитвам да купя билети от приложението на wizzair, но не приема плащане с карта, а само с банков превод към ситибанк София. Никога досега не съм имала този проблем. На някой случвало ли му се е?

# 489
  • София
Да, случи ми се. Бях в чужбина, купувах от там към София и картата изтичаше в месеца на пътуването. Платих с банков превод през Ситибанк. Нямаше проблеми с резервация, чекиране и пътуване.

# 490
Голям късмет значи.. Преди няма месец висяхме на летището в Бари (7 часа закъснение), днес висим във Варна… Тук мога ли да очаквам да ни дадат сандвичи/вода/ваучер за храна ?

# 491
Би трябвало да дадат (ако закъснението е над 2 часа)
Ако не дадат, пазете касови бележки и си искайте после.

# 492
Ако пристигнете 3 часа след обявения час, ви дължат обезщетение.

# 493
  • София
Ако пристигнете 3 часа след обявения час, ви дължат обезщетение.
Трябва и да е по вина на авиокомпанията за да се случи, само закъснение може да не е достатъчна причина.

# 494
За обезщетението знам. Макар че за закъснението преди месец ни отказаха.
За протокола - точно на 2рия час закъснение ни поканиха да ни раздадат по 1 кроасан, 1 вода, 1 сок или кола. Засега се очаква да летим в 23.10. Дано да не е по-късно, че и с трансфера до хотела ще стане сложно.

Общи условия

Активация на акаунт