WIZZAIR - 48

• 36 558
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
amy_nka, ок е този вариант, обаче аз вече имам закупен билет. Замислих се  дали има вероятност за такава промоция скоро, надали обаче...
По-скоро за места съм виждала, за багаж промоции не съм срещала в Уиз.

# 556
май съм виждал, ама много рядко, 1-2 пъти въобще
не си струва да чака човек за такова нещо

# 557
Да, прекаляват с цената на багажа. Сега се замислих да купя за предстоящ полет един чекиран 10кг, дават ми цена 113 лв на посока. Приоритета е 98 лв. Мерси, ще си летя с малка чанта. Ако беше наполовина, веднага бих си купила, без значение дали ще ми трябва. Да им имам маркетинга.
Промоция за багаж наскоро видях -20 процента за 20г уиз. Преди години имаше някакви -5 евро, които изпращаха по имейл, но повече от 5г такъв не съм получавала.

# 558
  • Цюрих
Здравейте пак!
Трябва да пътувам и  билета, който съм купила е без чекиран багаж, само раница 40/30/20. Обаче аз имам и малка дамска чанта. Дали ще ми направят проблем?В едната посока минах между капките, ама раницата не ми беше натъпкана, а сега е издута отвсякъде с дрехи.
И друго, детето иска да пътува с бухалки и лента за гимнастика, пак трябва да се носят в раницата. Дали ще ни направят проблем на летището, ако са там? То, ние друг чекиране багаж нямаме никакъв, но не видях забрана за бухалки, освен бейзболни. Някой дали знае нещо за това? Или ако можете да ме насочите къде трябва да попитам-на летище София или в Уизеър?
Прилагам снимка на спортните принадлежности, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и може да ми даде информация, ще се радвам.

# 559
Здравейте пак!
Трябва да пътувам и  билета, който съм купила е без чекиран багаж, само раница 40/30/20. Обаче аз имам и малка дамска чанта. Дали ще ми направят проблем?В едната посока минах между капките, ама раницата не ми беше натъпкана, а сега е издута отвсякъде с дрехи.
И друго, детето иска да пътува с бухалки и лента за гимнастика, пак трябва да се носят в раницата. Дали ще ни направят проблем на летището, ако са там? То, ние друг чекиране багаж нямаме никакъв, но не видях забрана за бухалки, освен бейзболни. Някой дали знае нещо за това? Или ако можете да ме насочите къде трябва да попитам-на летище София или в Уизеър?
Прилагам снимка на спортните принадлежности, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и може да ми даде информация, ще се радвам.

В чанта 40/30/20 лентата ще влезе ли? Пък и тия бухалки много дълги ми се виждат. Ако влизат в размера на малкия безплатен багаж няма проблем. А какви са тия бейзболни бухалки, че не вдявам.
За 2-те чанти при липса на платен приорити ГСБ се пише на всяка страница, а да се прочете първия пост в темата си е задължително. Отговорът на въпроса е там и е еднозначен- 1 багаж с размери до 40/30/20 см. Всичко друго е въпрос на мигА.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 21:41 от sfumato

# 560
  • Цюрих
По принцип влизат спортните принадлежности в раницата, ама малко на терсене😀.Бухалка за бейзбол-ами като онези от сем. Флинтстоун,само че дървени. Тези са бухалки за художествена гимнастика и не успях да прочета забрана за тях, но все пак се водят бухалки, макар и от пластмаса,тежички са.Ако те ударят няма да те утрепят, но цицина ще ти докарат със сигурност.
Иначе, четох информацията за багажа, точно това ми направи впечатление, че си пътувам насам-натам с дамска чанта и раница досега без забележки. Но ако ме спрат и ми направят проблем, няма да имам къде да я пъхна.Раницата ми се пука отвсякъде.
По-скоро ме притесняват бухалките и лентата, защото дъщеря ми иска да си ги вземе.

# 561
Да, прекаляват с цената на багажа. Сега се замислих да купя за предстоящ полет един чекиран 10кг, дават ми цена 113 лв на посока. Приоритета е 98 лв. Мерси, ще си летя с малка чанта. Ако беше наполовина, веднага бих си купила, без значение дали ще ми трябва. Да им имам маркетинга.
Промоция за багаж наскоро видях -20 процента за 20г уиз. Преди години имаше някакви -5 евро, които изпращаха по имейл, но повече от 5г такъв не съм получавала.
Ето за такъв случай, взимаш флекс за полет с евтин багаж и после го сменяш. Вместо 100+, можеш да платиш 20 лв. Тогава си струва флекса. За пакети не пробвах, но според информацията в сайта, би трябвало и пакетите от първоначалния полет да се запазват.

# 562
Ето за такъв случай, взимаш флекс за полет с евтин багаж и после го сменяш. Вместо 100+, можеш да платиш 20 лв. Тогава си струва флекса. За пакети не пробвах, но според информацията в сайта, би трябвало и пакетите от първоначалния полет да се запазват.
Пътуваме семейство от 4-ма повечето случаи и обикновено купувам един голям багаж 20/26кг. Когато купя 4 флекса, ако доплатя и за билетите цената пак е колкото един голям багаж или повече. Има смисъл, ако на всеки се купува голям багаж.

# 563
Здравейте! На някой случвало ли му се е да си закупи билет за по-далеч във времето, но от Уиз да сменят датата на единия полет и съответно да се отмени резервацията?
Купих билети за догодина, първо ми промениха полета за на връщане с по-ранен - ок, ама днес преместиха и полета на отиване с цял един ден и не ми е удобно.
Какво бихте ме посъветвали? Да отменя резервацията, да изчакам (евентуално ако има и други промени). Не знам как да постъпя, за първи път ми се случва, но сигурно защото купих много напред във времето билети..

# 564
  • София
Мира, това ни се е случвало на всички.
Но как да процедираш вече е крайно субективно. Примерно имаш ли полет с друга компания в деня в който те устройва. Или пък с тази до друг близък град с удобен транспорт. Имаш ли възможност да отидеш с по-ранен полет - примерно ден преди оригиналния на отиване и т.н.
Много са субективни тези ситуации.

# 565
Случвало ни се е много, много пъти. Но зависи какво искаш, разбира се. Ако не те устройва, канселирай и да ти върнат парите във вид на кредити. Ако те устройва, приемай промяната. Субективно е.

# 566
Сумата я възстановяват само под формата за кредит, който мога да използвам за друг полет ли?

# 567
Зависи как сте платили. Ако е с кредити, връщат кредит, а ако е в брой, връщаха кредит и допълнително се заявяваше връщане на сума. Така беше пролетта, когато последно на мен ми отмениха полет.

# 568
  • sf
Не. Можеш да си я поискаш и по сметката.

# 569
Зависи как сте платили. Ако е с кредити, връщат кредит, а ако е в брой, връщаха кредит и допълнително се заявяваше връщане на сума. Така беше пролетта, когато последно на мен ми отмениха полет.
Зависи. Случка отпреди дни с Раянеър:
Скрит текст:
Платил съм с пари, с кредитна карта. Канселираха ми полета Дъблин-София, без да пипат този София-Дъблин. Поисках възстановяване (те го предлагат) и ми върнаха парите веднага във вид на кредити в профила. Това ми се случи миналата седмица.  Така че.. казвам го от пресен опит.

Предложиха или да се направя промени по полетите, безплатно, със смяна на дата и дестинация, или да ми върнат парите (питат ме дали и за единия, или за двата полета, сложих чавка и на двата), и до минути ми се появиха в профила като кредити. Не е имало опции да избирам как да ми бъдат връщани парите.
Но явно при Уизеър има различни опции.

Общи условия

Активация на акаунт