WIZZAIR - 48

• 36 530
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Ние пътуваме доста, основни из Италия, и от съображения за сигурност срещу джебчии носим едни чантички за врат от Декатлон под тениските. В едината кредитни/дебитни карти и паспорти, в другата лични карти и кеш. Та са ни винаги под ръка. Случвало се е освен голяма раница да нося малка, дамска, за разходките там, но или пълня багаж в нея и е в голямата раница, или е отвън, с опция да я сложа вътре ако се наложи. За първи път тогава ни караха всички наред да мерим бройката ръчен багаж за не-приорити.

# 646
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Опитвам се да подам иск за възстановяване на сумата за билет на Уиз, тъй като съпругът ми почина внезапно преди 2 месеца и ще пътувам след няколко дни сама. Досега не ми беше до това, но реших да се опитам да откажа билета за втория пътник и си поискам парите все пак.
Не намирам къде да подам иска. С чатбота не се разбрахме (предлага ми да съм взела урната с мен на борда, не ми се коментира). На кол центъра не ми се звъни, последният път платих 5-6 лв. само за чакане да ми вдигнат.
Има ли опция по мейл или онлайн да подам иска и пратя смъртен акт?

# 647
Съболезнования! Някъде на първа страница има качен безплатен телефон. Обикновенно се чака доста и изрично още в началото казват, че е само за спешни случаи. Аз съм го ползвала за далеч по тривиални неща. Имате право да си получите сумата обратно, просто ще поискат някои документи. Успех!

# 648
Моите съболезнования. Ако спешните телефони от първа страница не сработят, тук съм намерил едни други, но уви няма на български и отделно ще трябва да се плаща таксата за обаждане до страната (ако има такава).
COUNTRY   LOCAL NUMBER
Austria   +43720775467
Denmark   +4578791020
France   +33426837304
Germany   +498001806542
Hungary   +3617555240
Italy   +3616777521
Netherlands   +31202625762
Norway   +4721405663
Poland   +48322132916
Spain   +34900645666
Spain - callers from Catalonia   +34937370069
Ukraine   +380893202533
United Kingdom   +443309770444

Проверих на първа страница и никой от линковете за жалби не работеше. Аз ползвах този да им пиша официално, може да се прилагат и актове като attachment, но отговарят за около седмица - 10 дни.

https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/compliments-and-complaints

# 649
  • София
Опитвам се да подам иск за възстановяване на сумата за билет на Уиз, тъй като съпругът ми почина внезапно преди 2 месеца и ще пътувам след няколко дни сама. Досега не ми беше до това, но реших да се опитам да откажа билета за втория пътник и си поискам парите все пак.
Не намирам къде да подам иска. С чатбота не се разбрахме (предлага ми да съм взела урната с мен на борда, не ми се коментира). На кол центъра не ми се звъни, последният път платих 5-6 лв. само за чакане да ми вдигнат.
Има ли опция по мейл или онлайн да подам иска и пратя смъртен акт?

Съболезнования за загубата Ви!
Миналата година почина баба ни и се отказахме от пътуване до Лондон.
Тъй като оставаха по-малко от 30 дни от датата на пътуване, попълних молба за възстановяване на средства
https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/tseni-otstupki/v … va-i-kompensatsii
и още на следващия ден получих мейл, в който ме помолиха да изпратя пълномощно от името на сестра ми (не е необходимо да е нотариално заверено), с което тя се съгласява да я представлявам и да предявявам парични компенсации от нейно име. При попълването на молбата или след получаване на първите инструкции прикачих смъртния акт. След 2 дни възстановиха сумата в профила ми (тъй като билетите бяха закупени с кредити).

# 650
@Did, съжалявам за загубата Ви. Пробвайте да се свържете с колцентър (пробвайте на безплатния софийски телефон), за да ви кажат на кой мейл да пуснете ... най-вероятно копие от смъртния акт и ще ви върнат половината сума от билет, може би. При мен случаят беше с ПТП, не можах да пътувам, защото лежах в Пирогов след един инцидент. И ми казаха, след няколко седмици, като им звъннах... че е достатъчно да да сканирам епикризата, нищо, че е на български.... и да я пратя като имейл. Буквално след 2 дни ми върнаха 50% от сумата. Тъй като не можах да пътувам по здравословни причини. Докато говорехме по телефона, поискаха ми кода на резервацията, провериха... казаха "да, виждаме, че не сте се явили на летището". Явно български екип е видял имейла ми с прикачения документ (епикризата беше на български) и веднага одобриха refund.
Мисля, че ако пратите смъртния акт на съпруга Ви, ще е подобна ситуация. Връщат ги във вид на кредити в сайта.

# 651
Много спешно ми трябва евтин флекс със приорити, като цената на билета да не е над 50€. Ровя сега, ама нищо не откривам.

# 652
Вижте Анкона/Тирана януари, флекса е 11Е, билетите по 10Е

# 653
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Благодаря от сърце на всички, които ми отговорихте на въпроса за възстановяване на сумата за билета на починалия ми съпруг. Всяка информация ми беше полезна да сглобя пъзела и успях да подам онлайн иска с прикачените документи. Особено ценно беше уточнението за пълномощното, защото не разбрах какво пълномощно ми искат. И получих мейл от Уиз с потвърждение за обработка. Още веднъж, благодаря на всички!

# 654
Анкона-Тирана на 6 февруари, билетът е 10 евро, флекс 10 евро. За прайорити не знам.

И 20% индирим по случай Хелоуин

Terms and conditions:

Promotion valid today, October 30, for bookings between November 10, 2024, and March 31, 2025.
The discount is valid only if a WIZZ Discount Club member is included in the booking
Follow the links below and use Wizz Air’s calendar view in order to check all available dates
How to book:
Use the mobile app or the mobile version of the website
Baggage allowance:
One personal item

# 655
Ама няма евтин приоритет. А флекс под 11€ не намерих също. Имам чувството, че е баш заради този индирим😂 Сега как ме е яд, че не си “напазарувах” флексове по 7.95€ и куфарче по 9.90€ като имаше.

# 656
Флекс под 10 Е не съм виждала скоро.

# 657
А Братислава- Скопие имат евтин чекиран: 10кг-10,90€
20kg- 10,80€(парадокс!), 26kg- 13.75€. Ама хич не ми се искам чекиран, като знам какво се случва напоследък на нашето летище.

# 658
Е, браво на Уиз за индирима... Simple Smile Я да разгледаме дали е фиктивен...

# 659
  • Beyond the stars
А Братислава- Скопие имат евтин чекиран: 10кг-10,90€
20kg- 10,80€(парадокс!), 26kg- 13.75€. Ама хич не ми се искам чекиран, като знам какво се случва напоследък на нашето летище.

Доста често като гледам чекиран 20кг е по-евтин от 10 или на същата цена.

Снощи си взех билети за Болоня, замотах се нещо да се сетя 3д паролата на картата, сесията се рестартира и рязко спестих 70 лв, понеже отиването от 33 стана на 19,90 Bowtie
За края на януари това, да се надяваме, че няма да има сняг и ще е меко времето.

Общи условия

Активация на акаунт