Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 165
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Днес четох, че интелигентните хора заспивали късно и спели по малко. Аз си мислех, че страдам от безсъние, а то интелигентност било. Stuck Out Tongue Winking Eye

Оооо, то вече започнал новия месец. Добре дошъл юни! А дано да си по - благосклонен, по - слънчев и всичко по, по, най  от май. Grinning

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ НАШИ ДЕЦА И ВНУЧЕТА! ЗАПАЗЕТЕ ДЕТСКОТО В ДУШИТЕ СИ. РАДВАЙТЕ СЕ НА СЛЪНЦЕТО, НА ДЪЖДА, НА ДЪГАТА И НА ЦВЕТЯТА. ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА РАСТЕТЕ ПОД МИРНО НЕБЕ! НЕКА ТОЗИ ДЕН ДА БЪДЕ ПРАЗНИК ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ДЕЦА!

Лека нощ, прекрасни!

# 616
Добро утроо! ☕
Честит празник на всички деца!
Децата са като хвърчила...
Прекарваш години, опитвайки се да ги вдигнеш от земята.
Тичаш с тях, докато всички останете без дъх.
Те се разбиват, удрят се в покрива. Ти ги закърпваш, утешаваш и ги уверяваш, че някой ден ще летят... Накрая те политат.
Нуждаят се от по-дълга връв и ти продължаваш да им я отпускаш.
Докато те я дърпат, ти с всяко развиване усещаш и тъга, заедно с радостта. Хвърчилото все повече се отдалечава.
И ти знаеш, че не след дълго това прекрасно създание ще среже спасителното въже, което ви свързва и ще литне, както е редно...
Свободно и само. Прекрасен полет...
Едва тогава ще знаеш, че твоята работа е свършена. Heart
Ерма Бомбек

# 617
Добро утро!
Ванилия. Канела.
Кора от портокал.
Мирише на неделя.
До късно си стоял
и се събуждаш бавно.
Кафето е разкошно.
Денят потегля плавно.
Какво ти трябва още?
Мария Донева

Добре дошъл Юни!
С усмивките на децата... С обичта ни към тях...
...И всеки път, когато слънцето изгрее, Бог ни благослови за това...Честит 1-ви юни, деца!
Защото Вие ни давате силата да сме!За Вашите усмивки,
за Вашите мечти,
за Вашите ежедневни открития,
за Вашите малки-големи приключения,
за безусловната Ви обич,
за начина, по който премахвате досадни умори,
за щастието, което подарявате,
за уроците по любов, на които ни учите,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДЕЦА!

Щастлив 1 Юни!

Лятото идва с пълна сила, дават го над 30 градуса тази седмица. Явно ще се наложи да се заема с гардероба. До онзи ден бях с пролетно яке, какво нещо е природата. Както го и предвидих - от ботите в сандалите, но това е положението. Това е от мен, забавлявайте се!
Днес пожелавам на всички големи усмивки и много слънце!

# 618
Честит празник на всички малки и пораснали деца!!!

Запазете детето в себе си!!!

Blush -т ден!!!

# 619
Ако кажете на дете, че феята на зъбите ще дойде да вземе изгубеното му зъбче, то ще ви повярва.

Ако му кажете, че Дядо Коледа ще дойде през декември, то ще ви повярва.

Ако му кажете, че в края на дъгата има съкровище, то ще ви повярва.

Ако му кажете, че е глупаво и неспособно на нищо, то ще ви повярва.

Затова му повтаряйте всеки ден, че е умно, обичано, смело и способно и то ще ви повярва.

И ще си повярва!

Честит празник на всяко семейство, в което има дечица! Ние мързелуваме, чудя се къде да изведа дребния, тъй като във всеки парк има какво ли не за децата, а той милия никъде не иска да ходи, искал да си стои вкъщи, за разлика от майка му, която иска да хайманосва 🤭
Иначе сме добре, утре ще им раздават удостоверенията за завършването и от вторник тръгва на спортна занималня. Още го е страх да стои сам вкъщи, а и аз не мисля че е достатъчно голям и разумен за това.
Хубав и весел празничен ден на всички! Ако видите някой без усмивка, дайте му една от своите 😘

# 620

Поклон!!!

# 621
  • София
Привет, прекрасни!
Изчетох вълнуващите ви постове - на СГГ, на СЕТИ_БЕТИ, на ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ и на МИС Ю. Отдавна не бяха ми въздействали така написани от вас редове! И сърдечни, и нежни и силни, по Ботевски. Благодаря ви, милички. Hug
Не знам децата колко много искат да свърши училището, но само да знаете аз колко искам да удари последния звънец... Онзи ден казвам на внучките, че ако зависеше от мен, бих разпоредила да се учи математика така: В първи клас - събиране. Във втори калс - изваждане. В трети клас - умножение, в четвърти клас - деление. И това е. На който му е интересно да учи за разни корени квадратни, за синуси, косинуси, тангенси и котангенси - да си учи. Няма да му пречим. Но до тук, нито в земята, нито в устата на човеците съм видяла корените да са квадратни - общо взето са кръгли. Grinning
Имах желание да заведа децата на розобер в Карлово. Е да, но синоптиците даваха дъждовно време, че и гръмотевици на 31. май. Розите явно и тази година няма да ги видим, но затова пък в Карлово и Чирпан на 20 и 21 юни ще има празник на Лавандулата. И за тогава прогнозата е дъжд. До тогава има време, ще видим какво ще кажат синоптиците.
РАДИНКЕ, как си? Отиваш ли на оправяне? Дано!!!
На всички желая спокойна вечер и лека нощ!

# 622
Фло, по радиото (Сити) рекламират Празник на розата на 6, 7 и 8.06 в Казанлък. Не съм ходила, а и нямаше повече информация по радиото, но може да се провери каква е програмата и времето Wink
 Имам много работа през деня, вечер домакински неща, на детето да обърна внимание и не ми оставаше време тези дни за форума. Надявам се да не ми пишете отсъствия Simple Smile

# 623
  • София
Добро утро, прекрасни!
СЕТИ_БЕТИ, благодаря ти. Ще проверя. Карлово ми е по-близо, но там вече свършиха тържествата.
Хубав ден.
Днес е празник на всички, които с нетърпение очакват петък! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 624
  • Пловдив
Прелитам набързо, както ми се случва в последно време. Добре сме, стягаме документи за санаториум и имаме малко обикаляне по доктори и институции. На работата цари напрежение без изгледи за подобряване на ситуацията. Времето се стопли, в Пловдив си стана горещо. За щастие все още не съм се сблъксала с комари.

За тротинетките съм на мнение, че трябва да бъдат абсолютно забранени, както е всъщност в някои държави. Особено електрическите. Аз имам неприятни спомени с такава, неелектрическа, от далечната 2000 година. Водих едни деца на фестивал в Базел и едното падна точно с такава тротинетка, разтегна кръстни връзки и го прибрахме набързо в България. Не видя нищо от фестивала, а аз се разхождах по болници с него.

За математиката съм също с особено мнение. За мен това е наука, която развива логическото мислене. Може да не ти трябват синус и косинус, но мисленето е важно. То и на мен не ми трябва да ползвам в ежедневието си ускорение или химични реакции, но по тази логика дай нищо да не се учи, защото нямало да ни трябва. Ако на някой не му е нужен синус и косинус, на съседния чин може да седи някой друг, на когото ще му трябва. Или някой си мисли, че днес това не му е нужно, но утре може да се окаже друго нещо. Аз, когато съм се захванала да уча филология в университета, никога и не съм предполагала, че ще се занимавам с диамантени инструменти за пробиване на бетон. Даже не съм знаела, че съществува такова нещо. Та такива са ми размислите.

Изчезвам, че ме чака работа.
поздрави на всички

# 625
Добро утро, на всички, които като мен сега стават 🙂
Не планирайте живота си, а се наслаждавайте на всеки миг, защото планирането убива и без това малката вероятност да се сблъскате със случайността, а в нея се крие сладостта на живота..

Ехо, къде сте, голямо затишие тези почивни дни? Надявам се, че сте добре. Вчера пропуснах кафето, но бях в една лаборатория 3 часа, за да ми вземат кръв и след това пазаруване, чистене, пране и т.н. и мръкна.
Дунди, къде ще ходите?
Фло, напълно те подкрепям относно математиката. Дунди е права до някаква степен /според мен/, но в училище мисля, че трябва да има разделение някакво - на когото му вървят хуманитарните науки, да набляга на тях и обратното. Разбира се, базови познания са задължителни, но не и по-сложните неща, които такива като мен хем не проумяват, хем не ги прилагат.

Това съм аз, предполагам и други са така. Доста съм спорила по тази тема с хора, на които математиката им е песен и ги питам - добре де, как се справяше с литературата и те ми отговарят - а, това не е моето. Ами тогава аз казвам същото - математиката не е моето, а литературата, историята и т.н. Хората са различна и в това се състои очарованието на света. А пък и трябва да се допълваме - единият ще смята, другият ще пише есета Laughing
Ами това е от мен, спирам, че стана дълго.
Хубав летен ден!

# 626
  • София
Добро утро, момичета!
Блокчето е утихнало. Дано почивката да е повече и това да е причината за тази тишина.
Приятно кафе от мен с една снимка от последното странстване.

Как сте?
Тук е станало вече топло. Аз не съм се настроила още. В Германия мухлясах.
Снощи бяхме на концерт на школата по балет и вече официално Малечка е във ваканция.
Днес ще режем косата, че вече и тежи и да и е по-леко за лятото. Утре тръгват с баща си за Пловдив. А аз ще ги настигам в сряда и към Пампорово. (Ако съм жива до сряда - не знам как да си събера работата в два дни.). Вече ми е много уморено, а и в отпуската ще си нося домашни. Но съм с нагласата, че трябва да станат нещата.
Как се справяте с малките ученици, които са вече вкъщи?
Хайде на рапорт!

# 627
  • София
След призива на МАГИ "Хайде на рапорт" и след размишленията на ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ, идвам веднага.
Направо тичам. Stuck Out Tongue Winking Eye
И тези почивни дни пропуснахме ходенето до Розовата долина. Малката имаше тестове, за да определят нивото й на знания и да я включат в съответна група по БЕЛ и Математика за подготовката в 7 клас. Гореща година ни очаква. Голямата пише презентации, последни класни и тестове предстоят. Колкото и да искаха да се разходим, отложихме.
Аз разпуснах моите "студенти" - поеха си дребните внучета и заминаха за вили и могили. През октомври живи и здрави пак ще се съберем.
У дома - проза. Ромео отиде на село, подготвя терена за садене на домати. Аз се настройвам за дългоочакваната екскурзия с КГБ-то до Златоград. Купих си бели и сини дънки - вие да видите.  Stuck Out Tongue Winking Eye  Групата ще бъдем с тениски, с логото на КГБ. Ще смаем орталъка. Днес се боядисах, следват разкрасителни процедури.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, напълно споделям написаното от теб, а на снимката  - това съм аз. За базовите познания съм ЗА, но за останалите знания по математика  - само който в бъдеще ще вади квадратните корени. Joy
МАГИ, добре да си починете на Пампорово. Имаш нужда.
ДУНДИ и аз съм против тия тротинетки, Онази нощ е самокатастрофирало едно 22 годишно момче на столичен булевард и е останало завинаги на 22. Преди няколко години зет ми така падна, че си помля едното коляно и после премина през няколко операции и половин година беше с патерици. Ужасно е!
РАДИНКЕ, пак да попитам - как си. Напиши няколко думи.
Всички останали ги гушкам. Hug И да дойдат на рапорт!

# 628
Привет и от мен!
Маги, хубаво да си изкарате на хладинката!
Дафиново листенце, аз съм от тези с математиката, винаги съм се чудила за какво ще ми е чак толкова да знам "какво е искал да каже авторът" хахаха, но затова всички сме различни!
Флооо, приятно изкарване и на вас, ще те чакаме с разказии!
Ние миналата седмица бяхме всяка вечер с някакъв ангажимент, имах нужда да си стоя безцелно в нас. Днес ще се осъществи това 🫣 като не е съвсем безцелно, все пак малко домакинстване.
Миналата седмица деца от групата на дребчето (вкл и тя),които ходеха на допълнителна дейност народни танци участваха в концерт организиран от Центъра за приобщаващо образование в Пловдив, понеже едно от децата работи с ресурсен учител от центъра. Бяха на сцената на Драматичния театър по случай 19-тия рожден ден на центъра. Представиха се чудесно и издържаха на целия концерт повечв от 2 часа като зрители. Децата от този център бяха невероятни, толкова много работа и помощ дават тези учители на тези специални деца! Беше трогателно, мило и доста вълнуващо събитие! А децата са постигнали невероятни успехи в областта на музика, изкуство, рецитиране, театър... Страхотни бяха!
На следващата вечер бях за първи път в не толкова дългата ми работна кариера 🤣 на тиймбилдинг с колеги, беше страхотна вечер, много хубаво си изкарах.
Миналата седмица беше динамична.
От утре пък ни предстои 3 дневен одит в работата, на мен ще ми е за първи път, притеснявам се, но да ми стискате палци да не си глътна езика 🤣и да си кажа каквото си знам.
В Пловдив стана ужасната жега вече, но все пак цяла зима мрънках знаете, че я мразя... Лятото си е мега яко! 🌞
Стана дългооо, пожелавам ви успешна седмица и оставям една снимка от планината, където бяхме с колегите, страхотни гледки към Родопите се откриваха! 💚

# 629
ДОБРО УТРО!
Понеделник е, време за работа! Neutral Face
И този Празник на 🌹 бях болна /температура над 39 градуса/.
Приятна и успешна седмица!

9 юни - Международен ден на приятелството

Една арабска легенда за приятелството разказва за двама приятели, които вървели през пустинята. По пътя избухнал спор и единият зашлевил шамар на другия. Пострадалият, без дума да обели, седнал и написал на пясъка: "Днес моят най-добър приятел ме удари!"
Продължили напред и стигнали до един оазис, където влезли да се изкъпят. Оскърбеният приятел внезапно започнал да се дави, но навреме бил спасен от другаря си. Когато се посъвзел, грабнал камата си и написал на един камък: "Днес моят най-добър приятел ми спаси живота!"
Заинтригуван, приятелят му го попитал: "Защо, след като те нагрубих, писа на пясъка, а сега пишеш върху камък?"
Засмян, другарят му отвърнал: "Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но от друга страна, когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме на камъка на сърцето, където никoй вятър не може да го заличи."
Инфо: Интернет

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 07:29 от СГГ

Общи условия

Активация на акаунт