Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 202
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Привет, прекрасни!
Сутринта, докато си пиех кафето ви изчетох, но нямах време за писане, защото тестото за мекички щеше да тръгне да ме дири. След като натрупах една пряспа от мекици,  обрах овациите на колектива, особено много похвали получих от зетко. Голям почитател е на кулинарните ми умения. Снощи направих за пръв път една погача със сирене. Мислех да я снимам и да се похваля, но докато се организирам за снимка, четата я преполови. Ако имате интерес, напишете във ФБ Шеф Тодор Димитров, погача за имен ден със сирене. Ще ви излезе клип, а там е показано всичко. Моя експеримент изглеждаше точно така, както тази питка на снимката. След мекиците заминах за тръстиката. Имах пациенти от Брезник - вадих зъби, късах нерви, все сериозни процедури, но затова пък всичко мина като детска игра - леко и както трябва.
Сега вече съм при вас.
РАДИНКА, радвам се, че децата в класа на Ния са се кротнали. Поздравления за успеха по история! Hug
ROSE RED, идвай по-често на проверките. Grinning
МИС Ю, добри са AEG. Моя приятелка имаше и дълго я използва. Възложихме на щерката да направи проучване.
МАГИ, свърши ли сесията на твоето момиче? Ако има малко свободно време, ще я помоля за една среща. Внучката ми от известно време говори само за това, че иска да следва медицина. От сега купува книги, чете, интересува се. Иска да се срещнат, да поговорят. А ние с теб ще изпием по едно кафе с тортичка.
Stuck Out Tongue Winking Eye
СЕТИ_БЕТИ, при вас сигурно снегът е повече, отколкото в града. И сигурно по-дълго време се задържа чист. Весело да ви е на пързалката.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, спи като ти се спи. Явно имаш необходимост от възстановяване. Колко голяма стана внучката ти?
ЛУННО ЦВЕТЕ от както стана баба, изчезна от хоризонте. Покажи се, миличка. Как се държи юначето?
МЪНИЧЕТО я пускаме в отпуска, защото има за задача да пребори някой и друг изпит. Колко са, МЪНИЧЕ?
ДУНДИ скоро се разписа и си мисли, че затова ще пропусне някоя и друга проверка. Няма такова нещо, маце.
Проверката е направена.
Желая ви приятен ден, а от утре отново на старта.
ПП. Открих си правописни грешки, та си ги оправих. Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 18:20 от Flo 51

# 286
  • Пловдив
Фло, аз на проверки се явявам през седмицата, когато съм на компютъра. Иначе само чета.
Така сме днес в Пловдив

Не е много, но е гадно. Стъпнеш и отдолу вода. Днес е киша, утре сутрин ще е пързалка. Започвам да тренирам походка пингвин. 🤭
Приятна и топла вечер на всички.

# 287
Не е много, но е гадно. Стъпнеш и отдолу вода. Днес е киша, утре сутрин ще е пързалка. Започвам да тренирам походка пингвин. 🤭

Именно! За това не го харесвам този сняг!
Всичко е вода, киша и кал! После лед.. 🤭
Друго си е да цъфтят дървета, птички да пеят и да има слънце! 😆

# 288
  • София
Фло,.минавам бързо да кажа - сесията започна в петък. В средата на февруари свършва на 14, но съм и спретнала една Германия за седмица, да отидем двете, та ще се запролети докато се видим, но на 28.02 се прибирам и ще се видим задължително.

# 289
  • Пловдив
Закъсняла и с наведена глава се явявам пред стоя Joy
Тази седмица шофьора съм аз (с моя късмет, само камъни не са валяли...) и вчерашния ден ми мина в стягане на багаж и шофиране. И понеже в Пловдив снега само го миришем, познайте какъв стаж и ам в такива условия Rolling Eyes
Въпреки това реших, че именно сега е момента, в който да трупам зимен шофьорски опит и се емнах през прохода. За щастие, пътят ще мокър и само на отделни места лилав, стигнахме благополучно и буквално камък ми падна от сърцето, като паркирах.
Сега гледам снимки от Пловдив Scream Казах, да пуснат бариерите и най-много до Петолъчката да го пуснат снега Joy 
Този семестър започнахме много интересно и досега дисциплините ми са супер интересни! Изпитите не съм гледала колко са - може би 6-7 Heart Eyes Далече ми е още да мисля за тях- сега трупам знанията, пък от следващият месец ще се кахъря Joy

# 290
Добър ден ☕️🧡!
Красив ден с красиви случвания ви пожелавам!

Днес се включвам с обедно кафе, защото сутринта не успях. Ходих по магазини, сега пак ще излизам да пазарувам за хапване нещо и така. Нямам какво да споделя - работа и за момента е това.
Как сте? Пак се изпокрихте.
Фло, детето стана на 2 години.
Мъниче, преодоля ли прохода?
Хайде, това е от мен за сега. Усмихвайте се!

# 291
  • София
Привет, прекрасни.
Сутринта за кафето се погрижи Ромео, а за по-късното кафе - ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ.
Не винаги има какво да се пише. Понякога дните се изнизват ей така тихичко, на пръсти. Нека да сме здрави, да се радваме на всеки нов ден и да не забравяме да се усмихваме, да показваме обичта си към най-близките.
При мен също нищо интересно. Грижи и домакинстване, работа на едната тръстика, а после и на другата. Удовлетворена съм, че нещата се случват както си ги представям, както съм си ги мечтала...Стоплят ме отзивите на наборите от групата за подкрепа. Другата седмица ще стартирам нова лекционна група.  Гледам да намирам и време за кОлтурни мероприятия. Довечера една внушителна група, от дузина почитателки сме в Музикалния театър. Ще се насладим на Приказка за виенския валс. С мен са още внучките и щерката. След две седмици ще гледаме нов, осъвременен вариант на Графиня Марица - чардаш, шоколад и рокендрол.
Това е около мен. Сега е ваш ред да споделите коя с какво се занимава.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ще има ли промени в работата ти? А внучката ти ходи ли на ясла или се гледат у дома? Има ли кой да им слага рамо? Поздрави момчето си с вчерашния имен ден. Да е здрав и благословен!
МЪНИЧЕ, практика си трябва. Шофирай, не се страхувай, но все пак бъди внимателна и предепазлива. Не вярвам да се правиш на състезател от Формулата. Успех в изпитите! Не се и съмнявам, че ще ги разбиеш!
МАГИ, успех на колегата в предстоящите изпити. Радвам се, че ще се видим.
МИС Ю, днес е Атанасовден. По стария календар беше на 31. януари. Тогава е сред зима. Затова поздравът е бил Танас гяйлди, яс гиллди. Танас дойде, лятото дойде. Много ми харесва разказът за този Светия - изкачил се на връх планината, свалил и хвърлил кожуха и останал по бяла риза. Сваляйте кожусите и вадете плажните роклички и чехличките. Не съм много съгласна с това изтегляне на празниците цели две седмици по-рано, защото как се зарязва лозе на 1 февруари, защо трябва да се жънат житата две седмици по-рано, когато житото има още две седмици да зрее. Сред зима е в края на януари. Попски работи. Нямам отговор.
ДУНДИ, кажи нещо.
Ах тази нова баба! Дали непрекъснато не тича при внучето? ЛУННО ЦВЕТЕ. познах ли?
ROSE RED, пак дойде време за проверка. Яви се пред строя, моля.
СЕТИ_БЕТИ, борите ли се с науките. Нерви ме хващат, като видя по какви глупави учебници учат децата.
С РАДИНКА тези дни се чухме. Надявам се да се яви за отчет.
Отивам да полегна, с книжка под мишка!

# 292
Привет и от мен,
Тук съм аз, през седмицата си минавам да погледна тук, ама като никой не писал, викам си, ще им досадя все аз нещо да дрънкам и хайде излизам си 🤣
Ние сме с нормално ежедневие, на работа, на градина
Днес сме при мама, ще правим помен 6 месеца на тате.. минава много бързо времето...🙁
Иначе се оглеждам за някакво пролетно пътуване, искаше ми се да измисля нещо за рд на ММ, ама ще видим де, има време ще го наглася... Дано наистина, Фло, идва вече пролет, днес четох, че Рачев казал от утре следват 10 дни с до 10 градусови температури.. очаквам ги!
Оставям ви, брат ми искал чийзкейк, та отивам да го започвам ☺️
Приятен уикенд! ❤️

# 293
Здравейте! Ние от петък сме си в нас, детето е с грип. В класа последно бяха едва 14 деца. Не знам защо не ги пускат грипна ваканция, какво чакат. Давам му тамифлу, първото хапче първия ден го повърна, вчера изпи едно, второ не дадох, че му се гадеше пак, да видим днес как ще е.
Поздрави!

# 294
Здравейте! Вирусът е ужасен ,надявам се да ни подмине ,но каката от вчера взе да кашля и подсмърча в работата две колежки са болни и явно няма да ни се размине. Аз да дам отчет,оказа се че каката е взела най - лошите гени от мен и баща си ,няма зародиши на постоянни зъби 😃. Сега ще се наложи да сложим брекети,за щастие си имаме доктор Фло която ме успокои,че нашия зъболекар е взел адекватно решение за лечение.Благодаря Фло! Малкия вчера водех на хирург,там сме изпуснали юздичлата на езика,аз плаках повече от него,но беше щастлив, че ще яде сладолед. Като цяло затрябва да е хубаво като може да е гадно. Забравих да кажа че декември каката се опита да се разболее с този вирус но мн добре и понесе,вода с лимон и мед на малки глътки. За ден - два се вдигна на крак. Хайде усмихнат ден и болните бързо да се оправят!

# 295
Добро утро,
На болничките бързо оздравяване! Около мен също се оплакват доста хора, много е гаден този грип, а май и доста силно заразен.
Сети, с моя колежка си говорихме за тази междусрочна ваканция, която е само 1 ден и то Сряда.. та според нея точно тогава ще обявят и грипна, нейните деца са ученици
Радинка, ама ти не му ли даваш сладолед, у нас това се яде от дребната целогодишно 🤣 и онзи ден купих една кутия от промоциите в Лидл 🤣
Хубав ден от мен, днес се очертава да е слънчево и приятно... 🌞

# 296
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Докато снова между гардероба, куфара и печката, минавам телеграфиста и тук Joy
Дафиново листче, преодолявам го прохода, нямам избор Simple Smile Малко по-бавничко и с повишено внимание. В петък от южната страна имаше ужасно гъста мълга - очите ми изтекоха. Днес поне го дават хубаво време, надявам се и да познаят.
Фло, изобщо не съм фен на бързите скорости и даже май карам по-предпазливо отколкото трябва, но страх лози пази. Точно с колегата си говорихме, че именно сега е момента, да трупам опит в зимни условия - трупам го, какво да правя Close Още 3 години са пред мен, та офицер не знам дали ще стана, но пък определено ще си повиша значително шофьорския опит Joy

# 297
Около някои хора е светло.
Просто е светло.
Няма значение ден ли е, нощ ли е.

Около някои хора е топло.
Просто е топло.
Няма значение зима ли е,
лято ли е.
Добро утро!

Отново поднасям закъсняло кафе, но както върви може и навик да ми стане да си поспивам. Ще видим.
Има изпреварили ме тази сутрин, но какво да се прави.
Болните да оздравяват, другите да не се разболяват!
Фло както винаги е неуморна и действа на много фронтове. Браво, невероятна си!
Снощи ходихме в едно заведение и слушахме две момчета как пеят и свирят на китари - ами беше разкошно. В нашата България има много таланти, ама много - говоря за музикални таланти в случая. Направо се раздадоха, няколко пъти ги връщахме за още. Страхотни, успех им пожелавам.
Аз днес традиционно ще готвя и ще се разкрасявам. Навън е прекрасно, но няма да излизам - все пак и малко работа трябва да се посвърши.
Хубав, слънчев ден и бъдете светли и топли хора!

# 298
  • София
Ох, започнах с добро утро вчера, после писах добра вечер, та хайде добро утро днес. Пак с телефона (от компютъра стигам само до поздрава).
Грипът е гаден, аз по Коледа нали с него се забавлявах... Не знам колко е запазен, пътувахме, в къщи никой не се зарази, по обиколните роднини също (вярно не съм се навирала в никого, но и маска ни съм носила). Сети, да минава без усложнения и бързо!
При нас няма отсъстващи деца нито при баткото, нито при Малечка. Аз съм против тези масови грипни ваканции - да дадат на училищата да преценят, това се движи на вълни и е много тъпо празни училища да чакат общ процент отсъстващи, те и сега нямат нормален учебен процес. Това че ще изчакат да дойде 5.2 за да дадат два дни грипна е още по-тъпо, но те винаги чакат да си уредят нещата административно, и грипът накрая е само извинение, а не реална причина. Сега срок има да завършват, при големите валят едни изпитвания и контролни сякаш няма да има утре. Имаме си драма и с една учителка по БЕЛ на баткото, че съвсем да ми е розов живота. Та в тази връзка търся уроци по български за матура в 12 клас. Той сега е 11, но искам да започни от втория срок, защото от любим и най-силен предмет тази жена, която сега им води го докара до паника преди часовете и нещата не са добре.
Ох и с малката се ядосвах училищно, едни тетрадки подредени, разбираеми, не къса листи, други като бакалски тефтер... Ама не зависело от учителя, децата били такива - е как да не зависи... При единия може, при другия не... Ами забавляваме се да ги препише - и по английски и по човек и природа отново - тежка седмица изкарахме дружно, но сега вече и при "ама госпожата няма претенции за тетрадката" ще е както трябва. Не съм гледала тези две тетрадки две седмици - беше ги забравила в училище за ваканцията и миналата събота щях да получа инфаркт. Отплеснах се.
Фло, благодаря за пожеланията. Колегата има шестица в петък на изпита и сега заляга над следващия.
Мъниче, възхищавам ти се на смелостта,  аз съм повече летен шофьор, да не кажа, че напоследък никакъв не съм - екологична съм и съм с обществен транспорт.
Та това е положението при нас, работно, учебно, тук там плачевно. Днес ще готвя и ще играем на нещо семейно, не става за навън много е мъгливо.
Поздрави и хубава седмица!!!

# 299
  • София
Привет, прекрасни!
Снощи беше много хубава постановката - избрани арии от оперети на Франц Лехар, Имре Калман, Йохан Щраус - син, Танцуваха Маскарад от Хачатурян. Балетът е много добър, оркестърът също, артистите и те. Доволни сме,
Днес към 11 се качихме на Люлин планина, на вилата на наши приятели. Времето беше разкошно - чисто синьо небе и ярко слънце. Внучетата два часа се оързаляха, а ние до камината на топло и разни вкусища. Изкарахме един чудесен ден.
От утре - по конете и напред.
МАГИ, кои изпити сега сдава колегата? Стискам палци.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, радвам се, че сутрин поспиваш повече. Зареждай батериите.
МЪНИЧЕ карай бавно, за да стигнеш сигурно.
МИС Ю, и у нас сладолед се яде целогодишно. Все някой си е мушнал главата в камерата и вади някоя от кутиите.
РАДИНКА, браво, че оправихте юздичката на езика. Ще заздравее бързо. Не се тревожи.
СЕТИ_БЕТИ, да му минава по-бързо на юначето.
Преди няколко дни отрязах дългата коса и сега съм готина баба. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт