Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
ДУНДИ, препоръчвам ти моя режим. Не помня дали си го пробвала.
Още от лятото, а и покрай празниците лепнах едни 4 - 5 кг. Ама то не беше ядене, не беше чудо, а и часовете изобщо не ги спазвах. Два дни преди Бъднивечер посрещахме гости. За едните приятели правих каварма по рецепта на изкуствения интелект. Стана много хубава и много се смяхме. За следващите приятели правих пържолки със сметанов сос и гъби. Да си призная ли, че ставах и през нощите и си навирах главата в хладилника. Е как се устоява на коледната капама, на баклавата, на панакотата с боровинково сладко, на новогодишната пуйка със зеле ( опечена с 500 гр. масло - онова с краварката в ъгъла Stuck Out Tongue Winking Eye ), на един казан руска салата, на торта Добуш и на целувчената торта, на баницата по Чакардъковски с късметите.? Та това е положението. Много истина има в късметчето: Моите паласки няма да се отърват от ласки. Joy
Та мила ДУНДИ, моя режим е точно това, което ти трябва - ядеш каквото ти се яде, без да броиш калории, да се съобразяваш кое с кое може или пък не може. Само малко намаляваш количествата и много стриктно спазваш часовете. За моя начин на живот и работа се оказа удачно да се храня от 12.00 до 20.00. Толкова много съм спазвала, че дори с 10 - 15 мин. да съм закъсняла, съм пропускала вечерята. И никакви компромиси през другото време. Резултата ми беше много добър за 1 година - олекнах с 18 кг. без 200 грама. След това много дълго време запазих постижението, но от миналата година по това време, започнах с прегрешенията. Та за една година трупнах тези 4 - 5 кг. Много бавно и плавно. До някъде си направих експеримент. Сега от 6.януари започнах режима. Вярвам, че до пролетта ще  махна  тези килограми + още 2. Искам да закова кантара на 80. После ще ви кажа дали съм успяла. По-точно е да кажа - После ще ви кажа, че съм успяла. Обещавам! Grinning

# 271
  • Пловдив
Фло, отговарям на бързо. Аз от години съм така. Не закусвам, обяд в 12, вечеря най-късно в 19 ч. Понеделник и петък не обядвам т. е. 24 часа не ям. И резултатът е... никакъв. Лошото е, че качих килца, защото се отпуснах и си хапвам от всичко. Някъде греша, но не знам къде. Може би в количествата и в пиенето на вода, в смисъл, че не пия достатъчно вода. Та така.
Лека вечер на всички, пак ще намина, но от компютъра. Blush

# 272
Добро утроо,
Хубава тема сте подхванали, тази година ми е много на дневен ред, да видим тази моя воля до къде ще ме докара... Тук на работа няколко колежки са на Зоната, голямо мерене е, но да видим дали ще се навия, хубавото е, че всичко е вече е сметнато и ще ми се даде информация смляна 🤭 та ще видим докъде ще го докарам
Ако случайно през лятото не ме познаете на някоя снимка, да не се учудите 🤣
Хубав ден от мен! Прегръдки! ❤️

# 273
  • София
Сега е времето да започнат диетите, режимите или накратко казано - глад, молитва и мотика. Stuck Out Tongue Winking Eye
През май вече е късно.
Нека стимул да ви бъдат картите за море, банските и плажните рокли.

# 274
"От вчера вземи със себе си това, което си научил. От днес – това, което обичаш. Тръгни за утре с мечтите и готовността да се бориш, за да ги осъществиш."
Добро утро ☕️💗!

Е, пописали сте, след като Фло ви подтикна Laughing - браво!  Честито със закъснение на имениците - здрави да сте!
Днес естествено е мрачно и дъждовно и защо не - все пак са почивни дни Frowning1
Аз изкарах една тежка седмица на работа - така е, като си принципен, искаш всичко да е наред и т.н., а на другите не им пука. Ще трябва да преосмисля цялата ситуация - да се боря ли за по-оптимизиран и бърз начин на работа, или да карам по течението Thinking. Фирмата е хубава, но някак са закостенели в процесите на работа. Аз имам голям опит и тъй като съм работила на място, където всичко беше систематизирано и подредено сега ми е малко трудно да свикна с неразбориите. Още повече, че колегата, който е там от няколко години не желае никакви промени и се дразни на моите предложения, но въпреки това някои си ги приписа за свои. Дайте съвет какво да правя! Дали да не следвам посланието, което поставих в началото на поста си Thinking?
Ето, оплаках се и ми поолекна. Естествено през седмицата едва ставам сутрин, а сега кукувам.
Днес ще пазарувам, чистя и т.н., на всичко отгоре ще идват майстори, че едната стена се напука и трябва да я видят, в банята има някои неща за дооправяне иии.... Трябва да си оправят нещата - нали те го ремонтираха и обзаведоха апартамента.
Довечера имаме парти от танците, но не знам дали ще стигна до там.
Ах, тези килограми - какво ще правим? Фло, това с мотиката е брутално Laughing
Фло, твоят режим ми е труден за осъществяване - преди не закусвах, но откакто не ми е наред стомаха трябва да хапна нещо, за да изпия хапчето сутрин и не ми се получава. По-скоро търся вариант в който има лека закуска.
Дунди, аз пък пия много вода и не съм си променяла и начина на хранене, но от лятото неусетно трупнах още 5 кг. отгоре. Годинките си казват своето, въпреки, че това не е оправдание.
Хайде да ви разсмея сега с нещо:

Спирам с писането, че много стана. Допивам кафето и отивам на пазар.
Хубав, макар и мрачен ден!

# 275
Добро утро и от мен,
Дафиново листенце, хареса ми посланието на картинката, посмях се като го прочетох 🤣 при мен е така... 🤣🤣
А това с времето в почивните дни направо е супер неприятно, но пък винаги... Ноо ще наваксаме пролетта и лятото.. сега малко повече стоене вкъщи и на затворени пространства..
За работата не знам какво да кажа, понеже нямам чак толкова много опит, но най-важното е в крайна сметка ти да си спокойна и да не ходиш там с напрежение и в среда, която не ти е приятна... И да гледаш киселата физиономия на недоволния колега примерно...

Приятен уикенд, макар наистина и мрачен и дъждовен тук ☺️

# 276
  • София
Здравейте, прекрасни!
При нас цяла нощ валя. Като го гледам от прозореца, бяло, красиво, но за да седна в колата си трябва солидна физзарядка. Това време не е любимо на шофьорите.
За днес творческите ми планове до обяд са, да сътворя някой и друг кулинарен шедьовър. Stuck Out Tongue Winking Eye Изпържих филийки, съседите дойдоха и ги отмъкнаха, да си закусват у тях. У нас заради ремонта, кухнята все още е на вили и могили. Направих грах с месце, готова е за печене и една мусака. След малко ще изпържа и наденица с праз ( био, произведен от Ромео в горите тилилейски). За довечера съм обещала да експериментирам една погача със сирене. Хич ме няма по експериментите, но това ми се струва, че ще се хареса. И за финал ще замеся онова тесто, което трябва да пренощува в хладилника, за сутрешните мекици.
След обяд ще се посветя на интелектуално мероприятие. Ще отида на презентацията на една книга по Психология. Авторът е млад човек и искам да видя какво е сътворил.
Не съм ви се ожалила, че наша Пена установих, че е станала много икономична - пере със студена вода, а и програматора застопорявая от време навреме, та трябва да го побутвам. Дойде един приятел и реши да я възстанови. Тя е Whirlpool, изкара повече от 10 години . Много яко я експлоатирахме, особено, откакто дойдоха децата. Ние с Ромео бяхме склонни да си вземем нова Пена, ама приятелят ни се заинати. Е накрая и той кандиса. Ще я пенсионираме. Сега се чудим със сушилня или без да вземем. Мнения?
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, хареса ми днешното послание. Много е мое. На питането ти ще кажа следното. Вариантите ти са два. Или да се бориш и да си късаш нервите. Да си готова, че признание едва ли ще получиш, а може и да се стигне до разрив с колегата, че и до раздяла. Той фактор ли е във фирмата? Шеф, заместник или редови? Другия вариант, е да си седиш кротко в блатото на застоя и рутината и да си питаш старата шапка. Тогава трябва да поработиш върху овладяване на нервите. Не си струва да хабиш психична енергия залудо, все едно да си блъскаш главата в зид. Ако аз трябва да взема решение, бих избрала вариант 1. Не е моето да се снижавам! Много зависи дали ще срещнеш подкрепа и разбиране от останалите колеги. Дали ще успееш да презентираш добре идеята си, да я подкрепиш с примери и евентуални резултати от една такава промяна. Топката е в твоето поле. Ще ти стискам палци, ако потрябва.
На неспоменатите, прегръдки. И да се обадите, ей. Няма сама да си говоря. След мен поне още 7 поста. Проверка по домовата книга.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 277
Здравейте от нашето снежно село. Сега ще обядваме и ще излизаме с шейната. Откакто сме станали в 9 ч не е спирало да вали сняг. Красиво е. Добре че нямаме никъде да ходим уикенда, че наистина това време за шофьорите не е от най-приятното.
Фло, аз имах пералня със сушилня комбинирана и сушилнята никога не я ползвах, защото ми вмирисваше дрехите, според мъжа ми от гуменото уплътнение. Тук за къщата си взех пералня AEG и съм много доволна. Вече 4 години я ползваме. Много е тиха.
Дафиново листенце, така при нас дойде нова колежка преди няколко години и даваше някакви идеи за промени. Но в нашата институция не можеш току така да правиш промени, трябва да си написал докладна, шефа ти да е разрешил, предходната година да си го планувал и заложил в бюджета на настоящата и т. Н. Тогава аз й обяснявах тези неща и я приземявах, че всичко става бавно и тромаво. Та имам чувството, че съм била все едно на мястото на твоя колега. Та бих те посъветвала да проучиш какви са нагласите на ръководството и дали те са склонни към промени, защото ако са, всички колеги ще са длъжни да се съобразят. Подхвърляй идеи, един път, два пъти, да свикнат с идеята за промяна и после ще стане лесно. Не от раз.
До скоро!

# 278
  • София
Ох, като каже Фло строй и как да не се отзове човек Wink.
Ние днес започнахме деня бавно и снежно. Аз нямам чак такъв кулинарен ентусиазъм като Фло, но сутринта (къмто 11:00) направих принцеси с кайма за половин взвод (ама ние сме си толкова). Звъннах на дъщерята дали ще намине на "брънч", била на работа (ние живеем на около 800 метра разстояние, а тя работи в един супермаркет на средата на пътя), та "много трудно" я навих да почива у нас. После трябваше да се прежаля и да изляза да купя подарък, че утре Малечка е на детски рожден ден... Хич ме няма по тази част , особено мразя да подарявам играчки, пък тези деца от класа изобщо не ги познавам и голямо приключение ми е да се справям. Ама реших - десети рожден ден е перфектното време да се спре с играчките. Купих от гривните с червен конец и сребърна висулка безкрайност и една блузка, която Малечка избра (с пухчета и малко паейети) , та утре сме на Музейко (не го знам къде е, но ми е далече).
Навън ми хареса и излязохме да поиграем. Пързаляхме се, правихме малък снежен човек, а сега вече пием чай вкъщи. Много обичам такива дни (трябва да пусна Марчето да пере, ама после).
Аз съм за разделни уреди пералня и сушилня. Моите са Мииле, втора употреба, от години съм си с тази марка, при дъщерята е така пак. Много съм доволна. Наследих от свеки едно Мииле от ерата на динозаврите, смених я с Индезит, изкара няма и осем години и пак Мииле втора употреба взехме - още пере в Пловдив. И тук сме така.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 15:54 от magi_sveta

# 279
Охоо, идвам да се хваля! Ние тук в Пловдив НЯМАМЕ сняг (все още...и слава богу), знаете, че не се долюбваме особено с него! 🤣
Фло, ние сме с АЕГ комбиниран уред, но аз нямам място за два отделни и нямах много избор, предпочетох да имам сушилня все пак... За сега съм доволна, справя се добре
И ние утре сме на детски рд, на 6г, обаче... Мислех днес да отскоча до мола за подарък, ноо и без това рд ще е в детски център именно там, та ще идем по-рано утре и направо ще вземем и подарък.. днес отново подреждах дрехи на детето, не знам през колко кратко сменяме размери... На 5г и половина е, носи за 7 годишни високи хора 🤣 ама в кръста падаааат, та забавно е положението
Пожелавам ви снега да си стои при вас и да не ми го пращате, много ви обичам нали знаете 🫣🤭❤️

# 280
Привет, група! Фло с Ния нещата поне за сега се стопираха,спокойна е разказва как е минал деня.От петък е щастлива ,че от целия клас само тя е с 6 по история,не че се хваля но това и е стихията. Всички дразнители са с 3-4. Много е доволна от себе си а и аз от нея. За пералня ,аз съм с Холвър взех я преди 6 години с транспортен дефект за 290 лв.,като махна факта че Боян 2 пъти и чупи вратата е направо страхотна. Сушилнята ни е Аристон и е долу в етажа на нашите. Предпочитам да са отделни уреди.И като цяло ако ремонта е повече от 20-30 лв вземам нов уред .Тази година сложихме с децата нова традиция,всяка събота кино. Харесва им но нз каката докога ще се навива да гледа детски филми 😂. В работа съм мн.разочарована а с такова желание отидох там,та пак взе да се оглеждам за нещо,но за сега съм на кантар а и в малкия град е трудно.Е прекрасни мой,помрънках похвалих се и отива да стягам куфара на ММ ,че утре си заминава и да подготвя нещата.

# 281
Явявам се на вечерната проверка. И при нас днес ръсна снежец, но сега е главно дъжд. Докато измием кучето цялата баня стана кална локва.
Дафиново листенце, аз в момента имам  още по-смотана ситуация. Правим такава реформа в работата, имаме подкрепата на ръководството, ноооо хората не искат и не искат промяната. А е за добро. И напредваме с много малки крачки. Отделно в самия ни отдел има хора, на които не им пука. Това да внедряваш и реорганизираш нещо отнема много от собствената енергия. А толкова да си обичам работата. Щади се. Казвам го ама, ей на, тази седмица само една вечер съм си тръгнала навреме. Все оставам да наваксвам туй-онуй.
Ама сме силни, ще се справим. Hug

# 282
Добро утро, не знам дали да кажа 🤣 връщам си думите назад от хвалбите и минавам да кажа ИМАМЕ сняг и в Пловдив 🤣 от прозореца добре, ама ще се наложи и да излизам днес... Поне детето му се зарадва 🤭
Дафиново листенце, учудих се, че не си ме изпреварила днес, нооо няма да слагам кафенце, уикенда си знаем кой е домакин тук сутрин с добра дума и чаша кафе! ❤️
Ще намина после пак, хубав ден за сега! ❤️

# 283
Добро, снежно утро!
"...трябва да се преборя с това, с което мога да се боря и да приема спокойно това, което не мога да променя. Толкова е просто и в същото време толкова трудно..."
Луис Ривера

Честит Татянин ден, ако имаме именици в групата - честито да ви е името, щастливи да са ви дните и с лекота да ви се сбъдват мечтите! 
Мис Ю, станах поспалана Laughing. Не мога да се позная. Не знам на какво се дължи, но от Коледа насам си поспивам. Нали ви се оплаках, че сутрин ставам с триста зора за работа.
Благодаря, че сте взели отношение по моя въпрос. Колегата е фактор дотолкова, доколкото има преднина един работил две години повече от мен във фирмата, но няма толкова много опит като мен. Аз искам на работа да ми е спокойно и ведро, но явно ще срещна отпор и това не ми е много приятно. Още повече, че няколко неща, които предложих все пак се приеха, защото са по-добри, естествено след съпротива. Някои хора си работят с това, което им е дадено и не влагат никаква мисъл как може да се подобри. Естествено, че ще продължа, защото аз смятам, че трябва да се върви напред, не може да се стои на едно място. Смятам да се придържам към посланието, което е водещо тази сутрин.
Розе, аз съм преминала през внедряване на три системи за работа и напълно те разбирам. Преживяхме съпротивата и трудното свикване с новото, но тогава цялата фирма участваше. Сега е малко по-трудно, защото съм сама, но от друга страна шефа ме изслушва и мисля, че ще се подобрят нещата. Спирам с тази работа, все пак е неделя.
Да, и ние тук имаме сняг. Мис Ю, и аз не харесвам студа и снега, но за природата е необходима. Знаете за безводието в повечето населени места. В Североизточна България язовирите са почти празни. Дано се напълнят, че иначе зле. Без вода сме за никъде.
Снощи си потанцувах малко и се прибрах преди 12 - като Пепеляшка Satisfied. Фло, имам познат от танците, който също започна да учи Психология и иска да сменя попрището. Една от преподавателките му също танцува при нас. Та снощи му разказах за теб и той беше впечатлен. Изводът - никога не е късно за промяна!
Днес ми предстои готвене и разкрасяване. Надявам се да остане време и за някое филмче.
Хубав, снежен ден!

# 284
Дафиново листенце, колегите също са притеснени в доста от пловдивските райони, че водоснабдяването е слабо от водоизточниците... Има нужда от сняяг, има нужда от дъжд... То аз така си мрънкам, ама съвсем скоро в пролет, така че... Аз си мрънкам и за понеделниците, и за ставането рано, ама то си е вече ей така за настроение 🤭
На мен неделята ми започва така:

Общи условия

Активация на акаунт