Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Ох,милата...Нормално е да се напрегнеш ,но аз бих вярвала на пренатеста защото той си е точен и надежден,а БХС са си само някакви статистики.Към коя фирма прави прена? Щом той е отрицателен няма място за притеснение.
За прееклампсия само се пие аспирин и си следиш кръвното регулярно,ако започнеш да вдигаш кръвно над 130 тогава казваш на АГ.

# 121
Днес мина и нашия БХС всичко с човека е наред въпреки моето състояние. АГ каза, че най-вероятно е ковид и малко се стреснах, от вчера и температура вдигам а кашлицата е ужасна всичко мускули ме болят от напъваме. Та кръвта за скрининга ми я взеха направо там и казаха че пращат да се изследва в Майчин Дом. Някой знае ли за колко време излиза резултата? И дали е включен риск от прееклампсия.

В майчин дом не изчисляват риск от прееклампсия, това става с разчитане на резултата на PAPP-A, което е един от двата хормона, които се гледат на БХС. Така ми обясни завеждащия НГЛ в Майчин Дом днес. Тоест, ще ви проследят за риска с това изследване, просто няма да е показан като 1: нещо си.

Deny, Vision ми е тестът. И аз на него вярвам, просто ми се искаше да спестя тея емоции ако има как само да проверим прееклампсията без БХС Grinning

Много благодаря за информацията.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 06:50 от yanbibiyan818

# 122
Няма и 1% място за притеснение щом е правен VisionTest!!! Няма от какво да се притесняваш,забрави за това нещо. Ще си имате здраво бебче.

# 123
Аз имам висок риск от прееклампсия и  д-р.Димитрова от Марковс ми изписа аспирин до следващата ФМ. После каза, ще видим как са нещата,но най -вероятно ще го приемам до края.
Момичета, много се напрегнах днес. Вчера минахме ФМ, всичко перфектно, перфектна носна костица и вс. Имаме и пренатален тест - отрицателен. Пуснах днес БХС САМО заради риска от прееклампсия.

Излиза ми повишен риск за Даун 1:725, като биохимичният риск само е 1:115. Знам , че не трябва да му обръщам внимание предвид пренаталния тест, но естествено ми се обърна всичко. Така де, ще ми мине, просто се вбесявам на тези БХС с техните неопределени резултати.

Другото, което обаче е важно, е, че стойността на PAPP-A ми е ниска - 0.27. Доктор Павлова от Марковс ми каза да разчета изследването, като, ако е под 0.7 да ѝ го пратя , защото тогава има риск. На самата ФМ каза, че кръвотокът в тръбите е перфектен, така че този резултат също е изненадващ.

Някоя от вас има ли установен риск за прееклампсия? Освен че ще ми включат аспирин, какво трябва да следя? В тази тема не съм се задълбочавала досега и не знам какво ме очаква.

# 124
  • България
И моето БХС излезе, слава богу, нисък риск. Също и за прееклампсия, от която д-р Павлова се боеше. Скоро ще правим и пренаталния тест. Но тя каза, че се вижда много момче..  Stuck Out Tongue Winking Eye Heart

Иначе четох в интернет, че трябва да има още 2 ФМ, но д-р Павлова ми каза след 2 месеца да отида пак. На вас колко ви казаха?

# 125
При мен д-р Павлова за втора фетална каза 22-23 г.с.

# 126
Здравейте, до коя седмица се правят пренеталните тестове, възможно ли е да е след БХС и първата фетална. Аз имам час за 02.09, което ще е 13 + 1, късно ли ще е след като се получат резултатите, да се направи тогава пренеталният тест?

# 127
Здравейте, и на мен АГ ми каза да си направя пренатален тест само ако нещо не е ок на феталната и БХС. Тук чета, че почти всички момичета си правят пренатални та и аз съм в чуденка. Има ли нещо, което може да се види на пренаталния, а да се пропусне на феталната?

# 128
Здравейте, и на мен АГ ми каза да си направя пренатален тест само ако нещо не е ок на феталната и БХС. Тук чета, че почти всички момичета си правят пренатални та и аз съм в чуденка. Има ли нещо, което може да се види на пренаталния, а да се пропусне на феталната?

Здравей, повечето избираме да правим пренатален тест вместо Бхс, защото биохимичния е само статистика и то понякога доста грешна и някой жени се притесняват излишно, а пренаталния е 100% сигурен като аз пуснах vision там получаваш резултатите негативни или позитивни + пола на бебето, в повечето случай пренаталния тест се пуска преди феталната и  Просто носи по-голямо спокойствие.

# 129
На мен и на феталната, и на БХС ми казаха, че всичко е точно както трябва, няма отклонения, и така реших да не правя други. Докторката, която се обади за БХС, коментира моите резултати, а не статистики по възраст (33г.)
Днес доктора ме прегледа на добра воля, според здравната каса не можело. Направи схема за намаляване на прогестерона през 3 дни, защото съм 15-16та седмица.

# 130
  • България
Аз четох, че пренаталният тест се прави до 20та седмица, та ако има нещо да се направи амниоцентеза. Ако пък резултатите пак са зле, да се прекъсне бременността по медицински показания.

# 131
Днес бях на ФМ при д-р Павлова в Марковс. Страхотна лекарка - много внимание ни обърна и всичко обясни от-до. Аз съм правила НИПТ към Cell genetics, но днес д-р Павлова каза, че е много по-добре да се прави пренатален след първата ФМ, защото тогава си наясно дали като цяло всичко е наред с бебето преди да пускаш кръв за генетичен анализ. Нищо де - аз си получих бързо резултатите и всички са отрицателни. На ФМ днес не видя нищо притеснително. Само изглежда плацентата ми е нисичко и по-плътна, което не е добре, но вероятно ще се качи в следващите седмици. Чакам в петък БХС-то да излезе.

# 132
Абе и на нас доктор Павлова в понеделник точно така ни каза, как АГ-тата ни насочват към пренатален тест излишно, а той се прави след БХС и ФМ, обаче да ви кажа, момичета, като ми излезе завишеният резултат на БХС вчера, 100 пъти благодарих, че сме си направили пренатален тест предварително. Защото иначе сега трябваше да чакам една седмица за резултат тепърва и да си изпиля нервите до краен предел докато излезе. Не бих направила по-различен избор при следваща бременност.

[/b]
Днес бях на ФМ при д-р Павлова в Марковс. Страхотна лекарка - много внимание ни обърна и всичко обясни от-до. Аз съм правила НИПТ към Cell genetics, но днес д-р Павлова каза, че е много по-добре да се прави пренатален след първата ФМ, защото тогава си наясно дали като цяло всичко е наред с бебето преди да пускаш кръв за генетичен анализ. Нищо де - аз си получих бързо резултатите и всички са отрицателни. На ФМ днес не видя нищо притеснително. Само изглежда плацентата ми е нисичко и по-плътна, което не е добре, но вероятно ще се качи в следващите седмици. Чакам в петък БХС-то да излезе.

# 133
yanbibiyan818, аз съм на същото мнение като цяло. Чета как доста жени се стряскат от БХС за нищо и после си е нерви и стрес - бързо да запазиш час за НИПТ, пари, занимавка, чакане 5-6 дена за резултати... Моят БХС ще излезе в петък и ще видим какво ще изкара, но и да е с кофти статистика, вече пренаталния ми е показал отрицателен за 3те синдрома.

Сега само се притеснявам за ниската плацента. Дано се вдигне.

# 134
yanbibiyan818, аз съм на същото мнение като цяло. Чета как доста жени се стряскат от БХС за нищо и после си е нерви и стрес - бързо да запазиш час за НИПТ, пари, занимавка, чакане 5-6 дена за резултати... Моят БХС ще излезе в петък и ще видим какво ще изкара, но и да е с кофти статистика, вече пренаталния ми е показал отрицателен за 3те синдрома.

Сега само се притеснявам за ниската плацента. Дано се вдигне.

Плацентата е много рано да ти кажат, че е ниска. В началото на всички е ниска доколкото знам. До 20-25 седмица би трябвало да се вдигне

Общи условия

Активация на акаунт