Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, до коя седмица се приема фолиевата киселина имате ли представа?
Предната ми бременност я пих до раждането.

# 106
  • България
И моята фетална мина.. със смесени чувства съм.

Самият преглед мина добре, бебето се развива доста добре, много мърдаше, даже измести термина ми с 2 дни. След това щом пита за гестационен диабет, казах не, но тип 1.. И започна едно леко каране, че съм за Майчин дом, за нов еднокринолог, нови инсулини (На фиасп и тресиба съм), сензор за следене и помпа. Да, каза ни неща като това, че хипогликемиите са най-опасни за бебето, което никой от настоящите ми лекари не е споменавал. Но съм и доста наплашена сега.

Иначе по последни изследвания съм с 5.7 гликиран хемоглобин, ТСХ ми беше 0.6, от време на време имам хипоглекимии вечер. Но последният ми 3кратен профил не е много добър, тъй като с нощната хипо, която направих, имах 7 сутрешна, както и обедната ми висока. Нямах глюкомер в себе си и закусвах нещо извън режима ми. Разбира се, днес докторката не искаше да чуе за това, просто бил лош контрол според нея и съм за д-р Цветелина Йонкова, ендокринолог в Майчин дом. Както и съм директно за Майчин дом и само там да се следя и раждам.

Само че чета мнения за Майчин дом и се ужасявам... Има ли някой доволен от добър АГ, който следи бременност и има опит с бременни жени с диабет тип 1?

# 107

Самият преглед мина добре, бебето се развива доста добре, много мърдаше, даже измести термина ми с 2 дни. След това щом пита за гестационен диабет, казах не, но тип 1.. И започна едно леко каране, че съм за Майчин дом, за нов еднокринолог, нови инсулини (На фиасп и тресиба съм), сензор за следене и помпа. Да, каза ни неща като това, че хипогликемиите са най-опасни за бебето, което никой от настоящите ми лекари не е споменавал. Но съм и доста наплашена сега.

Иначе по последни изследвания съм с 5.7 гликиран хемоглобин, ТСХ ми беше 0.6, от време на време имам хипоглекимии вечер. Но последният ми 3кратен профил не е много добър, тъй като с нощната хипо, която направих, имах 7 сутрешна, както и обедната ми висока. Нямах глюкомер в себе си и закусвах нещо извън режима ми. Разбира се, днес докторката не искаше да чуе за това, просто бил лош контрол според нея и съм за д-р Цветелина Йонкова, ендокринолог в Майчин дом. Както и съм директно за Майчин дом и само там да се следя и раждам.

Само че чета мнения за Майчин дом и се ужасявам... Има ли някой доволен от добър АГ, който следи бременност и има опит с бременни жени с диабет тип 1?
Здравей не знам какво си чека но благодарение на Майчин Дом и лекарите там аз имам живо и здраво дете. Защото първата ми бременност завърши с фатален край в 32 седмица но няма да разказвам тук за това и да плаша другите. А др. Йонкова е наистина добър специалист много внимателна и обяснява, отговаря на всякакви въпроси (поне преди 4 години беше такава) а за следене там почти всички са много добри специалисти не препоръчвам Гърчев, Шикова, Савова тези не ми направиха никък добро впечатление по време на скромния ми престой от цели 3 месеца там.

# 108
Аз съм била на прегледи и съответно раждане в Майчин Дом при Д-р Цонев и съм много доволна. Имам две приятелки които също са го посещавали ( едната ражда при него ) и също са с добро мнение. Като недостатък само ще изтъкна, че много трудно се намираха за него часове и въпреки, че вече имаш запазен час, висиш още час-два докато ти дойде реда.

# 109

Аз също съм на мнението на АГ. Бременност с диабет се контролира строго и протича по различен начин проследяването от нормална бременност. Само в Майчин дом могат да предложат адекватно проследяване. Моя добра приятелка е с твоя диабет и от началото е в Майчин дом, сензор за следене, друг вид и режим за инсулина а храненето. Опасно е и за майката а за бебето. Тя роди, извадиха го по-рано, защото беше доста голямо (заради диабета). За щастие беше здраво. Детето и сега се следи постоянно на профилактични прегледи за диабет. Не е шега работа това и не отлагай. Отивай в Майчин дом и там наново всичко.

# 110
  • България
Благодаря за отговорите! Запазих час при д-р Йонкова, най-ранният е другият месец. Между временно поръчах сензор, запозната съм с действието му, тъй като съм ползвала 2-3 пъти преди. Удобство е, въпреки че ме хваща лудостта като знам, че имам нещо постоянно на ръката.

bogincee, търся д-р Цонев в екипа им, но не го намирам. Дали още работи там?

KPP, знаеш ли при кой АГ е била твоята приятелка?

Има доста лекари, от които само д-р Дяволов ми е познат като име. За това ако сте чували или имате препоръки, моля да споделите. Simple Smile

# 111
Ще я попитам и ще кажа, но имам спомен за д-р Йонкова. Тя е много доволна и от отношение, грижа, всичко, та е здрава ш има здраво детенце, благодарение на тях.
Всичко ще е наред! Heart

# 112
Благодаря за отговорите! Запазих час при д-р Йонкова, най-ранният е другият месец. Между временно поръчах сензор, запозната съм с действието му, тъй като съм ползвала 2-3 пъти преди. Удобство е, въпреки че ме хваща лудостта като знам, че имам нещо постоянно на ръката.

bogincee, търся д-р Цонев в екипа им, но не го намирам. Дали още работи там?

KPP, знаеш ли при кой АГ е била твоята приятелка?

Има доста лекари, от които само д-р Дяволов ми е познат като име. За това ако сте чували или имате препоръки, моля да споделите. Simple Smile
Аз съм пациента от преди на доктор Дяволов сега пак ще съм там. Но като имена Др. Ибрям, доцент Иванов, началника на болницата не се сещам сега за името, доцент Димитрова (малко е сопната но иначе е много добър специалист също така е една от собствениците на МЦ Фемина Карагьозова преди също беше там сега не знам дали все още е в Майчин дом. Има и други разбира се аз не знам всички но това са имената които чувах най често в отделението. А и Георгиев много добър лекар и човек, много внимателен.

# 113
Здравейте,не отивайте при Шикова. Не ме поздрави , нито ме погледна на влизане в кабинета и прегледа беше 15 мин,като първите 10 ми крещя защо съм болничен от 9 седмица. Обясних ,че съм постъпила в болница и гинеколога на смяна е решил ,че има риск. Каза че не я интересува и че как могло права и здрава да съм болничен. Когато видя че леко се разстроих,ми изкрещя ''Виж какво,ще помоля без стойки и циркове в моя кабинет ". Тази жена ме виждаше за първи път и дори не ми погледна изследванията. Със същите тях отидох при др.Вецев и се оказа ,че е имало причина да постъпя в болница и ме води рискова бременност. Не искам да си помисля какво можеше да стане с мен и бебето,ако бях останала и родила при нея.

# 114
Здравейте момичета моля за съвет че яко я загазих. Сина ми беше с вирусна пневмония после се разболя мъжа ми а сега хвана и мен. Днес ходих до личния и ми изписа аугментин, ен ти тус и тавипек за кашлицата. Но преди малко започнах и да вдигам температура до 37,7. Та какво мога да пия за нея или на какви бабини илачи ако знаете бих ги изпробвана. Утре съм при АГ за БХМ и незнам дали да не отложат часа но съм в 12+3 и незнам дали после няма да е късно а и дали ще има часове.

# 115
Здравейте момичета моля за съвет че яко я загазих. Сина ми беше с вирусна пневмония после се разболя мъжа ми а сега хвана и мен. Днес ходих до личния и ми изписа аугментин, ен ти тус и тавипек за кашлицата. Но преди малко започнах и да вдигам температура до 37,7. Та какво мога да пия за нея или на какви бабини илачи ако знаете бих ги изпробвана. Утре съм при АГ за БХМ и незнам дали да не отложат часа но съм в 12+3 и незнам дали после няма да е късно а и дали ще има часове.
Можеш парацетамол - той сваля температура и е безвреден за бебето. Слабичък е, но друго вече лекар трябва да каже. Simple Smile

# 116
Можеш парацетамол - той сваля температура и е безвреден за бебето. Слабичък е, но друго вече лекар трябва да каже. Simple Smile
А през колко часа може знаете ли? Утре пак ще ходя до личния за направлението за проследяване на бременност и ще питам но тази вечер незнам дали няма да вдигна и по висока

# 117
А през колко часа може знаете ли? Утре пак ще ходя до личния за направлението за проследяване на бременност и ще питам но тази вечер незнам дали няма да вдигна и по висока
Можеш три пъти на ден, но предполагам, ако стане сериозно положението няма да е проблем и малко повече - винаги се гледа баланс в зависимост кой риск е по-сериозен и ако трябва се пият и повече лекарства. Аз развих цистит и също пих амоксицилин - аугментина е с този аб. Той е безвреден за бебето също. Според мен, ако вдигнеш 38+ градуса изпий парацетамола и звънни на проследяващия лекар за други опции, ако до 40 мин няма промяна. Парацетамола обикновено не действа достатъчно като обезболяващо, но сваля температура що годе ефективно. Стискам палци бързо да се оправиш!

# 118
Момичета, много се напрегнах днес. Вчера минахме ФМ, всичко перфектно, перфектна носна костица и вс. Имаме и пренатален тест - отрицателен. Пуснах днес БХС САМО заради риска от прееклампсия.

Излиза ми повишен риск за Даун 1:725, като биохимичният риск само е 1:115. Знам , че не трябва да му обръщам внимание предвид пренаталния тест, но естествено ми се обърна всичко. Така де, ще ми мине, просто се вбесявам на тези БХС с техните неопределени резултати.

Другото, което обаче е важно, е, че стойността на PAPP-A ми е ниска - 0.27. Доктор Павлова от Марковс ми каза да разчета изследването, като, ако е под 0.7 да ѝ го пратя , защото тогава има риск. На самата ФМ каза, че кръвотокът в тръбите е перфектен, така че този резултат също е изненадващ.

Някоя от вас има ли установен риск за прееклампсия? Освен че ще ми включат аспирин, какво трябва да следя? В тази тема не съм се задълбочавала досега и не знам какво ме очаква.

# 119
Днес мина и нашия БХС всичко с човека е наред въпреки моето състояние. АГ каза, че най-вероятно е ковид и малко се стреснах, от вчера и температура вдигам а кашлицата е ужасна всичко мускули ме болят от напъваме. Та кръвта за скрининга ми я взеха направо там и казаха че пращат да се изследва в Майчин Дом. Някой знае ли за колко време излиза резултата? И дали е включен риск от прееклампсия.

Общи условия

Активация на акаунт