Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Днес бях на преглед в 16 г.с.
Аг забеляза нещо,което до сега го нямаше и не можа да определи точно какво е . Според нея всичко с плода е наред и не ми вреди, просто ще наблюдаваме,  което ще се случи чак след месец..
На мен ми е доста притеснено, има ли някой с подобна "екстра" ? 😄
Става въпрос за оградено, получава се като втори сак.

# 286
Аг забеляза нещо,което до сега го нямаше и не можа да определи точно какво е . Според нея всичко с плода е наред и не ми вреди, просто ще наблюдаваме,  което ще се случи чак след месец..

Здравейте, аз съм от януарската група, но от скоро чета и вас. Наистина прилича на втори сак. Да не би да са близнаци? 😊 Аз не бих чакала до другия месец, а бих отишла на второ мнение при друг лекар. Успех 😘

# 287
Аг забеляза нещо,което до сега го нямаше и не можа да определи точно какво е . Според нея всичко с плода е наред и не ми вреди, просто ще наблюдаваме,  което ще се случи чак след месец..

Здравейте, аз съм от януарската група, но от скоро чета и вас. Наистина прилича на втори сак. Да не би да са близнаци? 😊 Аз не бих чакала до другия месец, а бих отишла на второ мнение при друг лекар. Успех 😘

Изключи да са близнаци,  по-скоро е тръгнал да се заформя 2ри сак,но празен.
Ще потърся и 2ро мнение😊

# 288
Задължително второ и трето мнение ,четвърто,пето...ако видите ,че се чешат по главите и колебаят. Един месец е твърде много време.

# 289
Към дамите, които вече са усетили движенията на своите бебчета. Моята госпожица се е разположила от лявата страна, усещам я как мърда най-вече вечер. Обаче наред с приятните усещания има нещо, което ме притеснява, но не знам дали да се обръщам към АГ, затова реших първо вас да питам. Има моменти, в които усещам втвърдяване от лявата страна на пъпа (все едно ми е подпряла ръка/крак) и в такъв момент, ако сядам/ставам при самото сгъване усещам бодеж,дискомфорт. Не знам дали не е много рано за такъв тип “болезнени” ръчкания от страна на бебето, но все пак знам, че ако някой е изпитал същото, ще сподели. Четох и доста за контракциите, но доколкото разбрах при тях болката е ниско долу, а в случая при мен е от страната на бебето и е горе. Благодаря на отзовалите се

Mikmarr, според мен също е хубаво да вземеш още едно мнение. Дори и наистина да е безобидно, по-добре да си спокойна, че още някой е видял

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 22:53 от Анонимна*

# 290
Mikmarr, задължително на доктор и то скоро, не искам да те плаша, но може и хематом да е, а тогава трябва да го караш по-внимателно...Имала ли си кървене/зацапване?

# 291
Към дамите, които вече са усетили движенията на своите бебчета. Моята госпожица се е разположила от лявата страна, усещам я как мърда най-вече вечер. Обаче наред с приятните усещания има нещо, което ме притеснява, но не знам дали да се обръщам към АГ, затова реших първо вас да питам. Има моменти, в които усещам втвърдяване от лявата страна на пъпа (все едно ми е подпряла ръка/крак) и в такъв момент, ако сядам/ставам при самото сгъване усещам бодеж,дискомфорт. Не знам дали не е много рано за такъв тип “болезнени” ръчкания от страна на бебето, но все пак знам, че ако някой е изпитал същото, ще сподели. Четох и доста за контракциите, но доколкото разбрах при тях болката е ниско долу, а в случая при мен е от страната на бебето и е горе. Благодаря на отзовалите се

Mikmarr, според мен също е хубаво да вземеш още едно мнение. Дори и наистина да е безобидно, по-добре да си спокойна, че още някой е видял

Бодежи мисля, че са нормални при рязка промяна на положението на тялото. Но това втвърдяване, за което говориш, може да е контракция. Според мен се консултирай с лекар, ако продължава това втвърдяване.

# 292
Mikmarr, задължително на доктор и то скоро, не искам да те плаша, но може и хематом да е, а тогава трябва да го караш по-внимателно...Имала ли си кървене/зацапване?

Не съм имала нито болки, нито зацапване или кървене , със сигурност ще потърся 2ро мнение..

# 293

Аз имам смразяващи болки при някакъв тип движения, които дори не са разтягане, но те са отстрани, от под ребрата до началото на таза. Казаха, нормално. Аз като се сгърчавх да шофирам по 6часа усещах като натискания с кутре отвътре, но не е било бодеж, не е било остро и със сигурност не мога да го нарека болка. Втърдявания - не, това наистина може да са контракции, на мен така ми ги описаха. Аз бих отскочила до АГ-то, не спешно, но тези дни.

# 294

С първата ми бременност имах такива втвърдявания много често,корема ми ставаше на камък и вероятно са контракции.Сподели с лекаря си,но смятам че е в реда на нещата

# 295
Момичета, снощи доста се шашнах. Никога не ми е текло кръв през носа, снощи се случи за втори път в рамките на 2 седмици. Отново бях с наведена глава, тъй като съм с много дълга коса и ми е по-удобно да я мия надолу. Изведнъж усетих как ми се запушва носа изправих се духнах и направо си изкарах нещо като кървав секрет и то доста голям, след това още един по-малък. Да отбележа, че проблеми с кръвното нямам, принципно си ми е ниско. Четох, че е нормално по време на бременност, но чак пък такова нещо. На някой случвало ли му се е? Часът ми при АГ е на 5ти.

# 296
Момичета, снощи доста се шашнах. Никога не ми е текло кръв през носа, снощи се случи за втори път в рамките на 2 седмици. Отново бях с наведена глава, тъй като съм с много дълга коса и ми е по-удобно да я мия надолу. Изведнъж усетих как ми се запушва носа изправих се духнах и направо си изкарах нещо като кървав секрет и то доста голям, след това още един по-малък. Да отбележа, че проблеми с кръвното нямам, принципно си ми е ниско. Четох, че е нормално по време на бременност, но чак пък такова нещо. На някой случвало ли му се е? Часът ми при АГ е на 5ти.

Кръв обилно не ми е текла, но от известно време постоянно имам странни секрети в носа, все едно носната ми лигавица се излющва и винаги са примесени с кръв. Не мисля, че е нещо притеснително. Особено ако пиете аспирин или други кръворазреждащи.

# 297
Пукат си капиляри лесно сега, нормално е. На мен ми стана и хемороид онзи ден. Никога не съм имала

# 298
Същото, още от 8-10г.с. ми тече кръв от носа от нищото. Беше спряло за известно време, но сега в 17г.с. пак се случи. Имам съмнения че се получава когато ми се запушва носа докато спя. Но както каза и KPP е нормално, най-малкото заради повечето кръв в организма и набъбналите лимфи. Още първите пъти когато се случи говорих с АГ усъмни се че може да е от високо кръвно и да го следя, ако не е това значи просто е в следствие от бременността. Ппц и аз съм с ниско кръвно и всеки път когато текнеше кръв го мерех и си беше или ниско или нормално. Така че моето кървене не беше от високо кръвно.

# 299
Ежедневие е при мен ,вече цял месец. Нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт