Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
КРР аз съм в същата дилема докога точно да ходя на работа, но при мен отношенията с работодателя са ми повече от идеални. Напоследък ме мъчи качването по стълбите до третия етаж, даже понякога получавам и сърцебиене /няма асансьор в сградата/. Очевидно не само БГ работодателите имат кофти отношение спрямо бременността. Според мен е редно да си вземеш болничен и повече да не се занимаваш, не виждам смисъл и да му се обясняваш при този тормоз, нека ЧР да му обяснят как стоят нещата. Пускаш си един имейл до него и си гледаш спокойствието.

Аз май още нищо не усещам от бебето. Усещам отвреме на време като потупвания отвътре леки, но мисля, че са ми червата. Иначе, там където е бебето си ми е уплътнено и усещам, че има нещо.

На мен ми бяха изписали магнерот 2х2, обаче супер много ме превъзбужда, особено вечер. Все едно съм изпила 5 кафета и пулсът ми се ускорява. Намалих си го на 2х1 и вечер го пия най-малко 3 часа преди лягане. Пия и но шпа 2х1 всеки ден, но аз съм с чувствителна матка.
Някоя от вас вече излезе ли болничен. При мен, откакто казах, че съм бременна, направо започна някакъв терор. Какво му стана на моя мениджър (мъж), направо супер много откачи и се озлоби. Той е американец и не знае бг законите и това, че бременните имаме право да ни освобождават за месечни прегледи ш вчера бях, като го предупредих и той беше пуснал тикет до ЧР, че съм отсъствала без позволение от работа. После му обясниха, че по закон е така и след това до края на деня ми пишеше в teams за някакви глупости, само ш само да проверява дали съм на линия.
Мислех си дали да не дам шанс и да поработя до октомври-ноември, но това вече граничи с психически тормоз и мисля сега в понеделник да си взема болничен от Св.Лазар.
По принцип, ние сме многомилионна корпорация в цял свят и всеки екип (поне 100 човека) има тийм лидер. Та, става въпрос за този тийм лидер. Преди това не съм имала проблеми с него. Сега, обаче изобщо не ми се занимава да се срещам с него и да му обяснявам за болничния, че излизам, изхождайки от поведението му. И си мисля да си пусна тикет към ЧР за болничния и на него да му пиша имейл. Така или иначе, аз два дни мисля ще съм в болницата приета за изследвания, така че...
Вие как бихте постъпили на мое място, относно информирането на работодателя и тийм лидера?

# 316
Аз съм болничен от 9 г.с точно поради такъв тип тормоз + че и колабирах от ниско кръвно по време на работа. С контракции бях от 13 г.с като първо 2х2 магнезий. В един момент,усетих,че вече нямам пристягания и си го намалих. Е,вчера се оказа ,че съм със скъсена шийка и след 2 седмици,ако няма подобрение влизам за серклаж (18+3 г.с).

# 317
Аз мисля да си работя до последния възможен момент, но аз имам доста хоум офис. Ако трябваше всеки ден да съм 9-10 ч някъде, сигурно щях да обмисля излизане след 4-5 месец. В такива случаи човек разбира колко е важно работодателя да е свестен - моите са страхотни във всяко отношение. Огромно разбиране проявяват от момента, в който казах, че съм бременна.

# 318
Аз мисля да си работя до последния възможен момент, но аз имам доста хоум офис. Ако трябваше всеки ден да съм 9-10 ч някъде, сигурно щях да обмисля излизане след 4-5 месец. В такива случаи човек разбира колко е важно работодателя да е свестен - моите са страхотни във всяко отношение. Огромно разбиране проявяват от момента, в който казах, че съм бременна.

И аз искам да си работя. Днес доктора ми каза от тук нататък никаква работа- със скъсена шийка съм и песар. Аз обаче работя хоум офис и дори последните две седмици легнала работя взела съм си масичка за лаптоп. От тук нататък ще трябва да лежа постоянно, та се чудя да взимам ли да не взимам ли болничен. Ако взема ще ми е много скучно сигурно. Иначе работата ми не е натоварваща. Работя по 4-5 часа макс та се чудя

# 319
Здравейте момичета,
Минавам с бърз въпрос  някоя да е имала болка ниско в ляво?
От вчера от времето на време ме приболява, на море съм и не ми се иска да посещавам разни незнайни морски "специалисти". Възнамерявам ако не отмине до довечера да изпия ендо ношпа.

По темата за кръвта от носа, от самото начало съм със запушен нос и ми се случва да ми тече и кръв, АГ-то каза че от 4 месец може да има и по-често кръвотечение от носа, да не се притеснявам.

И аз имам, АГ-то ми каза да пия но-шпа и че е най-вероятно от нарастването на матката.

Между другото да вметна и да попитам останалите дами - вас изследваха ли ви в началото за токсоплазмоза? Защото аз днес си разглеждах изследванията, които бяха задължителни за първия триместър и нямам такова изследване.

# 320
  • Варна
Аз не знам до колко е редно да си самоназнача нош па, но на тръгване мисля да си взема с мен нош па и парацетамол за всеки случай. Не мине казвал да имам контракции. Първа бременност ми е, чета и ходя на лекции за бременни, мисля, че понякога имам, но може и да си внушавам. Не искам да се филмирам. До тук я карам добре и съм настроена до края да е така. Не искам да имам лоши мисли, щом доктора не е забелязал нещо притеснително, защо да си го мисля… та така Дзен съм.

# 321
Jakito, ако нямаш проблеми с работодателя и всичко ти е спокойно, според мен си работи. Реално, повече ще ти е стрес да си стоиш само удома сега, покрай проблема ш като имаш свободно време, ще мислиш глупости. Поне аз така бих направила, не налагам мнение Simple Smile

Аз реших да си спестя вече стреса, защото днес, след поредната случка, пак имам цяла вечер болки и придърпвания, психическото напрежение ми влияе явно и нямам намерение да си рискувам бебето, а и да си нарушавам комфорта, заради човек, който съм виждала само на камера и не се знае дали някога ще видя пак в живота ми. Днес говорих и с майка ми и тя каза, че сега ми и време да почивам и да мисля за мен и бебето, о не за работа и работодатели, та мисля да я послушам. Мама знае най-добре хаха
Утре отивам в болницата и ще искам болничен и направо го пращам на ЧР, пращам му на ТЛ един имейл и това е. Като не знае как да се държи като нормален човек.

Иначе, аз нали писах, че имам като побутвания в корема, но мисля че са червата. Е, не са червата, а си е бебето - тази вечер два пъти ми премести ръката и после видях коремът как ми се мести отвътре Heart Та явно се започна при мен, аз съм 18 +3. От няколко дни вечер като седна ш усещам тези побутвания, но мислех, че имам газове, а то било момченцето ми Simple Smile
Чувството и невероятно и нямам търпение и вие да започнете да споделяте Heart

Момичета, а при вас бебето къде е разположено. При мен е много ниско долу - 10 11 пръста под пъпа: там го гледат и при ехограф и там усещам уплътнението и побутванията. АГ не са казали нищо, така че явно е нормално. При другите бъдещи мами с момчета пак ли са по-ниско бебетата? Нали имаше приказка, че момичетата са високо горе, а момчетата долу Grin

# 322
Здравей, мен ме изследваха. Въпреки, че не съм споменавала, че имаме писанка на АГ. Беше ми интересно какво ще покаже -излезна отрицателен. Също така допълнително ми пусна извън това, което покрива Здравна каса Цитомегаловирус и Хепатит С.

Здравейте момичета,
Минавам с бърз въпрос  някоя да е имала болка ниско в ляво?
От вчера от времето на време ме приболява, на море съм и не ми се иска да посещавам разни незнайни морски "специалисти". Възнамерявам ако не отмине до довечера да изпия ендо ношпа.

По темата за кръвта от носа, от самото начало съм със запушен нос и ми се случва да ми тече и кръв, АГ-то каза че от 4 месец може да има и по-често кръвотечение от носа, да не се притеснявам.

И аз имам, АГ-то ми каза да пия но-шпа и че е най-вероятно от нарастването на матката.

Между другото да вметна и да попитам останалите дами - вас изследваха ли ви в началото за токсоплазмоза? Защото аз днес си разглеждах изследванията, които бяха задължителни за първия триместър и нямам такова изследване.

# 323
Нямам изследване за токсоплазмоза. Само за СПИН, хепатит Б и сифилис.
18+2 съм, но не усещам нищо. Камо ли пък да се вижда (мърдане)?! Поне сякаш виждам леко нарастване на корема сравнение с 27.8, когато ми беше прегледа. Но при мен си има +/- обем и от червата, от които си изглеждах като бременна от години.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 16:49 от Lili325

# 324
  • Варна
Мен ми звънна акушерката да започвам да пия желязо, че ми било ниско. Питах я и за нош па и магнезий за пътуването. Каза да си взема. Какъв магнезий приемате вие? Че има много видове… кой се усвоява по - добре?

# 325
КР, моята госпожица е по-горе. Разположена от лявата страна. Усещам я на нивото на пъпа и около 3-4 пръста по-надолу.
Daisy, за магнезия и аз търся мнения. В момента съм на магнерот 2х1, но чета, че доста бременни приемат диаспорал (по едно прахче) и дори се чудя дали не е по-добър вариант, защото в даден момент дозата се вдига и може да се стигне до 3х2 магнерот (което на мен ми се вижда много като брой хапове)

# 326
  • България
Днес мина и моя преглед - всичко наред изглежда, въпреки че трудно виждаше - нашето момченце много шаваше. Sweat Smile С предна плацента съм, та ми каза до 3-4 седмици ще го усетя чак.

Интересно се оказа, че B12 ми е доста добре, въпреки че не го пия. Вероятно от храната си набавям достатъчно. Тъй като съм на стриктен режим - зеленчуци, месо, млечни продукти, плодове.. От време на време някой шоколадов бонбон или вафла, ама на човек му се дояжда.

Изследване за токсоплазмоза правихме още в 9г.с. като ми каза, че е хубаво по-нататък да я пусна пак за всеки случай. Но аз всичко мия и беля, на отделни дъски режа месо, дори моята храна... гони ме параноя. Smiley

Само фолиева киселина трябва да пусна допълнително. Иначе аз всеки месец пускам ПКК, витамини, щитовидна, глюкоза.

# 327
Lady_Kalinka, в коя седмица си точно и сигурно ли е спрямо овулацията?
Магнезий усвоявам само с гел, през кожата. Но преди изкарвах месец-два без да мажа отново, а сега изкарах 1 седмица и тази сутрин пак крампи.

# 328
  • България
Lady_Kalinka, в коя седмица си точно и сигурно ли е спрямо овулацията?
Магнезий усвоявам само с гел, през кожата. Но преди изкарвах месец-два без да мажа отново, а сега изкарах 1 седмица и тази сутрин пак крампи.

В момента съм точно 17 г.с., имаш предвид за токсоплазмозата ли?

# 329
Питам за усещанията за движения на бебето. Някой в 19та, който не усеща още?

Общи условия

Активация на акаунт