Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 387
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Каква дължина на шийката е в норми около 20-та седмица, по-скоро под колко мм е притеснително?

# 526
На мен още не са ми мерили дължината на шийката или поне не са ми казвали, че са я измервали. Вие ли казвате да ви я измерят или това е нещо, което е задължително при всички АГ-та да проверяват. И кога се мери тя, само един път ли или по няколко пъти през тези 9 месеца?

# 527
Май я мерят по време на феталните, обаче през коремът, а така четох във форума, че не е напълно точно. Аз вече сама ще си питам АГ да я мери май.

Аз пусках изследвания доста този уикенд. Хемоглобинът ми е 115, желязото е ок, но запасите на желязо (Феритин) са доста ниски - 10 резултат, с референтни 13-750. Ниски са ми и вит Б12 (200) и вит Д (пак е на долна граница). Захарта също ми е по-ниска от обичайно (около 3).
Напоследък, след този гаден вирус, много бързо се изморявам и ми прилошава - все едно губя изцяло енергия и ми става една мъгла в главата и пред очите, все едно съм в сън и нямам енергия в краката. Вероятно е от желязото ш сигурно и захарта ми пада. Като малко хапна и пия айрян, се пооправям. Обаче май трябва да взема мерки някакви. Сега, на прегледа, ще го обсъдя и с АГ, но приемам и съвети от момичета, които имат сходни проблеми Simple Smile

# 528
А изписаха ли ти желязо някакво?

# 529
На мен още не са ми мерили дължината на шийката или поне не са ми казвали, че са я измервали. Вие ли казвате да ви я измерят или това е нещо, което е задължително при всички АГ-та да проверяват. И кога се мери тя, само един път ли или по няколко пъти през тези 9 месеца?
Здравей, аз също не знам колко ми е дължината на шийката, както коментират повечето дами тук. АГ ми предписа още от самото начало утрогестан, защото при преглед установи, че не е достатъчно стегната. Гледа я при всеки преглед, но не ме информира. Досега само на предпоследния изкоментира, че му се вижда леко скъсена, но не може да я види хубаво на ехографа. Предполагам, че ако има някакъв проблем той ще каже.

# 530

През вагинален при мен излиза 40 мм, а през коремен 30 мм, поне това беше при първата ФМ. Сега началото на октомври ще видим пак.

# 531
Явно си е до болница, АГ и случай.. в Надежда я мерят на феталните, отделно на мен АГ ми я мери всеки път, гледа първо нея с вагинален, а после бебето с коремен ехограф, пише го и на листа от прегледа, но аз имах зацапване в началото и съм инвитро, може и затова да е така.

# 532
На мен дори лист не ми дават. Само снимките от ехографа.

# 533
На мен снимки не ми дават, само репродуктивния в началото и на феталната Simple Smile💐 може би кой каквото иска трябва да си го казва

# 534
Последния път помолих за копие амбулаторен лист, и понеже подозирах, че ще каже "за какво ти е, нали ти казвам че всичко е ок", казах че искам с него да уведомя на работа, но ми каза, че само устно е достатъчно. По-нататък, за болничен и т. н., щял да ми даде каквото се налага...

# 535
Здравей,за нормална дължина се смята над 30 мм. Моята в 18г.с беше 2.8 като ми препоръчаха повече почивка и терапия . В 20 г.с вече имаше положение 23/28 мм ,зависи как се гледа и вече съм на постелен режим с основно лежане. Тоест и дори над 2.5 я приемат за нормална горе долу въпреки,че е леко гранична стойност. В 23 г.с ако се е скъсила още ,вече ще преминем към серклаж.
Каква дължина на шийката е в норми около 20-та седмица, по-скоро под колко мм е притеснително?

# 536
Много странно на мен след всеки преглед задължително ми дават амбулаторен лист, много коректно попълнен с всичко,което се назначава, анамнеза и т.н., снимки на бебчо. Дори си ходя с копия от изследванията, ФМ и му ги давам. Може би е въпрос на методика на работа и при всеки е различна.
Последния път помолих за копие амбулаторен лист, и понеже подозирах, че ще каже "за какво ти е, нали ти казвам че всичко е ок", казах че искам с него да уведомя на работа, но ми каза, че само устно е достатъчно. По-нататък, за болничен и т. н., щял да ми даде каквото се налага...

# 537
Има ли някакви симптоми скъсената шийка?

# 538
Има ли някакви симптоми скъсената шийка?

Няма за съжаление. Това е най коварното нещо. И ако не се следи и я открият като вече е скъсена и има разкритие става много лошо прави се серклаж на горещо или най лошия вариант раждаш бебето.

# 539
Вече ми е ясно, че е просто късмет да те подминат всички рискове. Особено когато ти казват "ти никога не си имала проблеми досега (по време и преди бременността), значи - няма основание да имаш и сега". Иначе при каквото и да е необичайно усещане или съмнение ще тичам до спешното, друго няма какво да направя (отнася се за всички рискове). Разкритието има ли симптоми и какви са?

Общи условия

Активация на акаунт