Майчинството счетоводно - 99

• 37 057
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за информацията 💐

# 466
Здравейте, моля някой да ми помогне с отговор.
Бременна съм, а от 2 месеца вече на нова работа със срок на изпитване 6 месеца.
Чух от майки, че са излязли по майчинство в срока на изпитване без работодателя да има възможност да ги съкрати дори като работодателят им е връчил заповедта , служителката не е разписала а е отишла да си пусне болничен и така до раждането и четох противоречиви мнения дали закона ме пази в този случай. Като в някои правни сайтове пише, че могат да ме съкратят само ако се съкращава мястото, фирмата се мести в друг град, неплатежоспособна е, ако съм подсъдима и тн
Но може ли да ме съкратят просто защото така са решили?
Не знам как да подходя.

# 467
Могат да Ви освободят по всяко време.И да си вземете болничен, все едно.Нямате защита по време на изпитателен срок.

# 468
  • В полите на Пирин планина
Lillian, бъркате понятията. По време на изпитателен срок, могат да Ви освободят, когато решат.

# 469
В изпитателен срок нищо не ви пази. Дори да вземете болничен пак могат да ви освободят.

# 470
Подхождаш така - работиш още 4 месеца и готово. Излизаш си болничен.
Ако работата е тежка физически, признаваш на работодателя и чакаш реакция от него.

# 471
Здравейте, от Август съм в майчинство.

Досега нямах проблем с изплащането му, но вече е 13 Ноември, а за Октомври нямам нищо изплатено.

До кога да чакам или с кого да се свържа?

# 472
В майчинство или в болничен сте били?
Кога Ви изтече последният болничен, който е от педиатър?

# 473
Терминът ми беше на 20 Август, родих на 21, имах 2 болнични от болницата - един за ден пренасяне и следващия, който беше до 01.10. От 01.10 започна този от педиатър.

# 474
Значи сте още в болничен.
Щом болничният сте го предали през октомври, то крайният срок за входиране е бил 11.11.Нормално е да нямате плащаме.След 25.11 ще Ви изплатят за октомври.
Извадете си ПИК и си ги следете.

# 475
Благодаря ви, предните бяха изплатени в началото на текущ месец за предходен и мислех, че и този трябва да е така.

Предвид, че болничният от педиатър е за цяла година, до края на тази година плащането ще се получава така както сте го описали, нали?

# 476
Болничният Ви НЕ е за цяла година, а за 48 дни, тоест до 17.11.
Вероятно ще Ви го изплатят заедно (за октомври + дните до 17.11).
Отивате и си подавате декларация при работодател за изплащане на обезщетение до 410 дни.Ще имат срок да я входират до 10.12.

# 477
На мен болничния за няколко дни от септември + началото на октомври ми го изплатиха наведнъж на 7.11. Даже се бях притеснила, че толкова се бави изплащането.

# 478
Здравейте,  вярно ли е , че ЛКК не издава болничен повече от 3 поредни пъти? Трябвало да си взема отпуск( поне 1 ден) , след това 14 дни от АГ , и чак тогава пак ЛКК да ми продължат болничния ?

# 479
  • В полите на Пирин планина
На мен болничния за няколко дни от септември + началото на октомври ми го изплатиха наведнъж на 7.11. Даже се бях притеснила, че толкова се бави изплащането.

Ако предаден на работодател през октомври, то срокът за представяне в НОИ е 11.11.2024 и след това следва плащане.

Здравейте,  вярно ли е , че ЛКК не издава болничен повече от 3 поредни пъти? Трябвало да си взема отпуск( поне 1 ден) , след това 14 дни от АГ , и чак тогава пак ЛКК да ми продължат болничния ?

Няма такова нещо, но все пак това ЛКК трябва да има основание за издаването на БЛ. Някои жени си мислят, че имат "право" на всичките 180 дни от ЛКК, но реално е по преценка на наблюдаващ гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт