Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 203
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 90
Не само вида, а движенията, рефлексите, подвижността. В борбата и джудото гледахме и жени като мечки, ама им личи, че са жени. А на тези не. И това повод да бъдат тествани и да се реши окончателно.

# 91
Аз също приемам всичко, докато то не е в ущърб на околните. В случая - е. Не може трансесексуалти да участват срещу жени.
Тя не е транссексуална, да уточним. Друг трябва да е механизма да не се допуска до състезания с жени. Нива на тестостерон? Заболявания/състояния не позволяващи участие и т.н.

На първата страница съм уточнила мнението си за китайката и алжирката, сега вече говоря по втората тема - трансексуалните в спорта.

Ами той механизма си съществува от самото откриване на олимпийските игри! Първо жени не са имали право да участват. Самият Де Кубертен е бил против. После им е било разрешено да участват в “женски” спортове, като тенис. Дори се е смятало, че жените ще се превърнат в мъже, ако, примерно, участват в “мъжки” спортове, като лека атлетика.
През 60-те са проверявали дали са жени чрез т нар “гол парад”. За щастие е продължил само около 2 години.
После в продължение на десетилетия, до 1999 са имали карта, с която удостоверяват, че са жени. Това се е доказвало с наличието на т нар Barr body, под микроскоп. Едната X хромозома се вижда като черна точка. Наличието и в клетките означава, че атлетът е жена. Това се премахва през 2000 година…
Пък гледай какво стана. Не се сдържах. Grinning

Бел, напаво можем да махнем и категориите. Той, който си може, си може.

Така, така.. Всички на ринга, брате! Който е по-як, ашколсун. Медал.
И пари де.

# 92
  • Пловдив
Също ще помоля за примери за хейт от тая тема, за да се ориентирам кое се брои.
Скрит текст:
Твърдението, че половете са два на брой, да не би също да се води вече пасивен хейт?

# 93
Всички, които не виждат 35 пола и не се кефят на черната Ан Болейн, са хейтъри. Новото нормално...

# 94
  • София
Няма нищо ново. Просто МОК трябва да си стегнат изискванията и тестовете. Ама те открай време са една машина за пари.
В линка, който съм дала, се говори за допускане на всякакви аномалии още в средата на 20 век.

# 95
  • Пловдив
Нищо ново не е, да - освен че сега има повече знания и повече достъпни тестове, само единодушие няма кой трябва да се допуска.

# 96
Нормално да не се кефим. Да си живее като иска като 50-ти пол. Тука става въпрос че мъж се съзтезава при жените и естествено мачка наред. Те горките нямат шанс. Не кой на какво се кефи, това го оставете.

# 97
Севда Асенова, ако я срещнете на живо без да знаете коя е, ще решете, че е мъж, защото така си изглежда, облича и се държи. Дали е транс, хомо или нещо друго не знам, но чисто физически мъжкото не е толкова изявено както при алжирката.

# 98
Ами и нея нека изследват. Става въпрос за принцип, не за наши и ваши.

# 99
Очаквайте скоро актьори, които се определят като жени, да получават такива роли или пък обратното. Музиката, киното, спорта, навсякъде ще навлязат много там полове, които не знам и аз дори. Защото ако ги няма, значи е расистко или дискриминационно или обидно. Ще ни прави впечатление обаче на нас, които сме имали живот и във времената на два пола, на децата ни не, защото вече умело и в анимации и клипчета и къде ли не, виждат Те, бинарни, не бинарни, транс и още какво ли не, наистина не ги знам. Само си давам сметка как се устройват като стандартен елемент във всички аспекти на живота, спорта включително.

# 100
  • София
Това за актьорите и музикантите беше....смешно.
Чувала ли си за кастратите в операта?

# 101
milenaka, по принцип и на мен не ми пречи шепичката различни, макар че те не са шепичка. Но съм достатъчно стара, за да помня времената, когато нямаше силиконови цици, напомпани джуки, ботоксирани безизразни лица и тем подобни. Сега са навсякъде. Млади момичета нямат търпение да сложат цици и да си коригират носовете. Мисля че скоро в предаването "Кой да знае" участваше дъщерята на Глория - Симона. Младо момиче, а в лицето пълна гротеска.
Така може да е и с тази шепичка. Днес шепичка, утре две, и полека лека... половината около нас ще бъдат различни.
Аз поне мисля, че в това е проблемът. Първо едно изключение, после второ, накрая изключенията стават норма и на никой не му прави впечатление. Жабата е сварена.
Дано да греша!

# 102
Това за актьорите и музикантите беше....смешно.
Чувала ли си за кастратите в операта?
Визирам съвсем други ситуации, предвид темата. Както се очаква в дамски бокс, състезателите да са биологични жени, е вече не, така и например за главна женска роля, Оскар да получи жена, която биологично не е такава и съответно е минала кастинг за роля, в която се очаква да е жена (биологична).
И в нашия фолклор има традиции жени да се представят за мъже, един Бабинден например, но не е същото, което обсъждаме, нали?

# 103
Прозорецът на Овертон. Който не е чувал, да прочете...

Овертон описва технология, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

# 104
И накрая всичко опира до едни пари за конкретния състезател.

Колко би спечелила състезателката от Тайван:

Само за справка - при златен медал в Щатите взимат около 37к, а в Норвегия - зиро.

Общи условия

Активация на акаунт